Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudom megállapítani...

Honnan tudom megállapítani hogy mi a kegyelmi ajándékom és mire vagyok elhivatva?

Figyelt kérdés

2020. aug. 10. 19:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
100%

*e akkor a hiszékeny emberekkel mi lesz ???

Mit gondolsz miért van még a kegyelmi idő ami hamarosan lezárul. Hogy mennél több ember még megtudjon menekülni.

2020. aug. 10. 21:12
 22/78 A kérdező kommentje:
#21 Ha valakinek pont most van leromolva az egészségi állapota azokkal mi történik?
2020. aug. 10. 21:14
 23/78 anonim ***** válasza:

19# a rágalmazást te kezdted, méghozzá a kérdező felé és folytattad is, szóval akkor sikerült is magad lebuktatni :)

Az a lényeg, hogy összezavard a kérdezőt, igaz? Hogy azt érezze értéktelen és hogy nincs is igazán hite. Mert te aztán tudod... Másokhoz méred, miközben ő egyedi. Hát elég nagy aljasság amit csinálsz.

Kérdező: kegyelem van és ami a legfontosabb, Isten mindent tud rólad és ne itt kérdezz, ha tőle vársz feleletet, hanem saját magától. Ne hagyd, hogy bárki azt mondja, hogy ilyen légy vagy olyan légy, mert nem ismer téged. Az ilyen gonosz és megtérésre van szüksége.

Beszélgess Istennel erről és tudni fogod, hidd el. Senki nem hagy cserben.

2020. aug. 11. 02:52
 24/78 Blackice75 ***** válasza:

Kedves kérdező, nem tudom hány karaktert lehet bele írni a mezőbe, de igyekszem a válaszomat nem nagyon hosszúra de tartalmasan megfogalmazni. Mielőtt meg szeretnéd érteni és utána elfogadni az Írást(biblia) ki kell törölnöd a fejedből a világon létező összes vallási és hitrendszer által tanított ideológiák, filozófiák morzsáit is , tudom hogy ez kicsit ellenszenves lesz de a keresztény ideológiákra épülő tanításokat is. És teljesen nulláról kell kezdened , úgy mintha csak most kezdenéd el megismerni felfedezni a Bibliát, mint egy újszülőtt kisded aki a születése pillanatában még nincs megfertőzve semmilyen tudománnyal meg semmilyen vallási hamis ideológiával sem. Nos a lényeg, üdvösséget vagyis örök életet az nyer, aki elfogadja az Ábrahámmal kötött és majd az unokájával Izráelell(Jákob) megerősített szövetséget, ami annyit jelent,hogy jár az Atya által kijelőlt úton ,elfogadja cselekszi akaratát vagyis az Atya parancsolatai, rendeletei, utasításai szerint él cselekszik, ami nem csak a 10 parancsolatból áll, plusz ehhez még igaz tiszta szívvel hisz a Megváltóban, alámerül elfogadva ezzel a Megváltó ákdozatát a bűneiért, és ìgy kerül kegyelem alá az ember, ennek részletei benne vannak a Bibliában az elejétől a végéig. Tehat két dolog kell az üdvözüléshez,1. Elfogadni az Ábrahámmal kötött ÖRÖK SZÖVETSÉGET, aminek a feltételei benne vannak a Mózes 5 könyvébe ami a Torah, az Atya parancsolatai, rendeletei, instrukciói, a Torah szerint élni, járni, cselekedni.. 2. Igaz hittel hinni a Megváltóban, elfogadni az áldozatát a bűneinkért, alámerülni(nem azt jelenti hogy megkeresztelkedni) mert ahogy a Megváltó mondja:

Ján 3:5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom neked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

Ján 3:6 Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az.

Ján 3:7 Ne csodáld, hogy azt mondám neked: Szükség nektek újonnan születnetek.

Tehat fontos az akámerülés es nem egy kád vagy medence klórós csapvízben, hanem vadvízben.

Az alámerített vizből kiemelkedő ember az új ember , a víz által megszületett új ember , a régi ember az meghal a bűneivel együtt a Megváltóba vetett igaz hit által és megszületik az új tiszta ember, akut onnan kezdve az Atya különválasztott(szent) Lelke kìsér végig az útón, mindig velünk lesz hogy segítsen legyőzni a kisértéseket a bűnbe való csábítás támadásait, mert ugye Sátán is dolgozik. A fent leirt megtérés után már felemelt kézzel vagyis tudatosan nem szavad bűnt elkövetni kedves felebarátom, mert ha az ember tudatosan bűnt követ el az Atya áltql megadott parancsolatok törvények ellen, annak úszik a szövetség és a Megváltó kegyelme is, és még egyszer vissztérni a szövetségbe és a Megváltó kegyelmébe többet nem lehet.A megtérés után tudatlanságból vagy gyengeségből elkövetett bűnőkért lehet bocsánatért imádkozni , és szívből jövő teljes igaz őszinte megbánással kell tenni. Az Atya a szíveket vizsgálja, ha nem vagy egyenes és őszinte az imád nem hallgattatik meg.

Apcs 15:8 És a szíveket ismerő Isten bizonyságot tett mellettük, mert adta nekik a Szent Lelket, miként nekünk is;

Róm 8:27 Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten szerint esedezik a szentekért.

Téves azt hinni hogy a Megváltó eltörölt mindent, eltörölte a törvényeket es mar kegyelem alatt vagyunk , elég csak óbégatni a világban hogy hiszek jézusban, jézus szeret, jézus megbocsát mindenkinek stb , mert ezt adjak be keresztény mödra az Apostolok cselekedetei és Pál leveleinek félre magyarázásával mert rosszul értelmezik.

Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Persze a fenti versre szokták tolni gyorsan keresztény koholmány szerint hogy hát ott van, a fenti igevers szerint Jézus már betöltötte a törvényt, nekünk már nem kell betölteni semmit , nem kell tenni semmit csak , mar kegyelem alatt vagyunk, vagyis ahogy újra eljön a Megváltó , automatice üdvözülünk, nem kell tegyünk semmit az örök életért. Hipp hopp megkapjuk ajándékba. Nos ez egy nagy hazugság, az örök életet nem fogják ingyen osztogatni és a Megváltó áldozata sem történt hiába. Ahogy Ő betöltötte a törvényeket , parancsolatokat,példát mutatva nekünk azzal , hogy be lehet tartani az Atya parancsolatait mert azok nem nehezek, tessék kedves barátaim:

1Ján 5:3 Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek.

És lássuk azt is ha a Megváltó betöltötte akkor az azt jelenti hogy nekünk akkor már nem kell betölteni, vagyis abban járni , cselekedni ?

Fegyeljünk csak:

Róm 2:13 (Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, akik a törvényt betöltik.

És ez a Megváltó mennybemenetele után van már. Tehát a Megváltó nem töltötte be senki helyett a törvényeket. Tetszik vagy sem ez van.

Egy nagyon fontos dolog, nem tudsz ráterni az Atya által kijelőlt útra ha keresztény vagy zsidó vagy a világon létező bármelyik vallás vagy hitrendszer szerinti ideológiakat vagy filozófiakat követsz.

2020. aug. 11. 06:33
 25/78 Blackice75 ***** válasza:

A Teremtő nem fog igazolni egyetlen vallási és hitrendszeri ideológiát, filozófiát, teológiát sem az Írással, legyen az akár keresztény vagy bármilyen.

A vallási és hitrendszerek próbálják igazolni magukat az Írással(biblia), persze sikertelenül, azon kevesek számára akik olvassák , kutatják az Írást és az apokrif iratokat.

Akik szorgalmasak és megteszik azok már azt is tudják hogy a Teremtőnek van egy neve ami nem Isten és nem Úr, és azt is tudják hogy a Megváltó igazi neve nem.Jézus Krisztus.

Ezek mind a nagy Megtévesztő névváltozatai, egyszóval.az igazi neveket kitakarták az Írásból direkt , készakarva.

2020. aug. 11. 06:47
 26/78 anonim ***** válasza:
100%

*Akik szorgalmasak és megteszik azok már azt is tudják hogy a Teremtőnek van egy neve ami nem Isten és nem Úr, és azt is tudják hogy a Megváltó igazi neve nem.Jézus Krisztus.

Ezen bukott meg az írásod, és ezzel együtt az egész írás ami tőled jött, hamis. Minden betűje, pedig nagyon odatetted most magad-és mégis:D

1Kor 12,3

Azért tudtotokra adom néktek, hogy senki, a ki Istennek Lelke által szól, nem mondja Jézust átkozottnak; és senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Lélek által.

2020. aug. 11. 06:53
 27/78 anonim ***** válasza:
100%

26+

Fil 2,11

És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

2020. aug. 11. 06:55
 28/78 anonim ***** válasza:
100%

24

Pedig-pedig, voltak benne olyanok, amikre, ha a Szent Szellem nem segít a gyarló ember boldogan bólint rá-és simán besétál a csapdádba.De dicsőség Istennek:

1Kor 12,7

Mindenkinek azonban haszonra adatik a Léleknek kijelentése.

2020. aug. 11. 07:00
 29/78 Blackice75 ***** válasza:

Az igazság teljes megismerésehez vissza kell menni az apokrifakig , a neveket nem.fordítjuk, tehát mint írzam a neveket ki takarták, kész akarva, tehat ha azt mondod hogy én hamisan fogalmaztam , semmi gond engem nem zavar , nyugodtan hidd azt kedves barátom , jogod van hozzá, és még azt srm mondom neked ha meg akarsz győződni a Megváltó igazi nevéről akkor kicsit ássál mélyrbre oda ahonnan fordították,a bibliát,

Es akkor rajösz hogy nem csak a nevek hanem ezek is mint a szent, megkeresztelkedni, ezek sem azt jelentik mint a fordításuk. Persze én tudom és el is fogadom a tényt hogy te annal tovább nem.fogsz jutni mint amennyit tudsz vagy megtudtál másoktól akik szintén a világ útjwit járják.

Aki meg elhiszi azt hogy az Úr az egy név , hat kedves barátom én azt nagyon sajnálom. A Megváltó neve az igazi neve soha nem volt jézus sem krisztus, persze aki nem akatja meg tudni az nem is fogja meg tudni soha. Engem ez nem zavar szamomra a lényeg hogy én megtudtsm meet nem.voltam rest megtudni, mert ha en imádkozok akkor az Atya nevét hívom segítsegűl.az imámban nem pedig egy Úr-ét, es ha a Megváltóhoz imádkozok akkor én szintén tudom Őt is a nevén kérni. Ha meg ránezel.a Pál leveleire az eredtiben akkor megtudod milyen nevek szerepelnek az általad bemásolt igében amit lefordítottak nekünk kitakarva az eredeti neveket.

Es ha tudnad hogy az eredetiben mit jelrnt az Úr megjelölés , szerintem ledöbbennél,de tehed nem.hiszrm hogy érdekelne, ahogy az Ábrahámmal kötött szövetség sem. Amiképpen kedves barátom te azt hiszed hogy tudsz mindent és jársz az útón, szerintem nagyon tavol lehetsz attól

Nem személyeskedésnek szántam ezt a megjegyzést , én csak így látom.

Légy áldott barátom

2020. aug. 11. 07:13
 30/78 anonim ***** válasza:

*Légy áldott barátom

Visszautasítom az áldásodat, térjen a fejedre minden vissza.

2020. aug. 11. 07:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!