Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi mièrt mennek ès...

Jehova Tanúi mièrt mennek ès kopognak be minden házba ès mièrt tèrnek rá,mindjárt a bibliára?

Figyelt kérdés

2020. aug. 8. 17:19
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
7%

"Amennyiben a taglétszámot nézzük mindenhol alul maradnak Jehova tanúi. Magyarországon is így van ez!"

- Aztán meg te magad leírod, hogy JT-ből 22000 van baptistából meg 18000. Brávó!

"De azt igen hogy a Jt-nél megtér 2-3 és kiközösítenek vagy elkülönülnek 4-5-en! Sőt volt hogy egy egész család kilépett! AZ egyből -6 fő!"

- és ezt honnan? Csak mert ez nyilván egy önleépítő rendszer, nem ez a célja az egyháznak. Blöffnek jó, csak kicsit hiteltelen.

Igaz 2011-es adat, de a JT-k majdnem duplaannyian voltak: 18200 vs 31700

ksh adat, lehet szemezgetni: [link]

valóban jó lenne egy frissebb - FÜGGETLEN - kimutatás. Mindenesetre a közvetlen tapasztalatom az, hogy sokkal nagyobb ütemben gyarapodnak mint pl a baptisták vagy történelmi egyházak. (ez csak személyes tapasztalat, abból indulok ki, hogy hány királyság teremról tudok a környékünkön az utóbbi 10 évben és illetve hány új baptista imaházról. Az arány 5:0)

A JT-k korfája is egészségesebb mint a baptistáké magyarul százalékosan kevesebb a 60 év feletti.

2020. aug. 9. 15:40
 32/44 anonim ***** válasza:
94%

Vidiripi

"Aztán meg te magad leírod, hogy JT-ből 22000 van baptistából meg 18000. Brávó!"

Igen igazad van ,itt valóban hibáztam! De én sem vagyok tökéletes! Köszi hogy felhívtad a figyelmemet erre!

"- és ezt honnan? Csak mert ez nyilván egy önleépítő rendszer, nem ez a célja az egyháznak. Blöffnek jó, csak kicsit hiteltelen."

Személyes tapasztalat nem pedig blöff! Nyilván nem minden héten lép ki egy 6 fős család! De sok személyt kiközösítenek vagy épp elkülönülnek. Volt olyan év amikor 3 embert is kiközösítettek egy év alatt! (Sokáig jártam Jehova tanúihoz és a mai napig tartom velük a kapcsolatot.

"Igaz 2011-es adat, de a JT-k majdnem duplaannyian voltak: 18200 vs 31700"

Hű! Akkor ez igen csak durva leépülés nem egészen 9 év alatt 9700 körüli lemorzsolódás!

"valóban jó lenne egy frissebb - FÜGGETLEN - kimutatás. Mindenesetre a közvetlen tapasztalatom az, hogy sokkal nagyobb ütemben gyarapodnak mint pl a baptisták vagy történelmi egyházak. (ez csak személyes tapasztalat, abból indulok ki, hogy hány királyság teremról tudok a környékünkön az utóbbi 10 évben és illetve hány új baptista imaházról. Az arány 5:0)"

Meglehet de 2011 és 2020 között iszonyatos lemorzsolódás volt a Jt-nél. Azért ez jelzés értékű! És évek óta csökken a létszámuk Magyarországon! Igen építettek új termeket a Jt-k de ha így megy tovább akkor bizony azokra a termekre nem sokáig lesz szükség. Vagy lehet hogy ott a környékeden épültek de máshol meg kihasználatlanok vagy épp bezártak.

2020. aug. 9. 16:08
 33/44 anonim ***** válasza:
4%

"Meglehet de 2011 és 2020 között iszonyatos lemorzsolódás volt a Jt-nél. Azért ez jelzés értékű! És évek óta csökken a létszámuk Magyarországon!"

- Szerintem ne éld bele nagyon magad mielőtt bemásolod a 2020-as független (pl népszámlálásból jövő) adatokat.

"Volt olyan év amikor 3 embert is kiközösítettek egy év alatt!"

- Úristen! Akkor 10000 év és elfogynak a JT-k!!!!

2020. aug. 9. 16:20
 34/44 anonim ***** válasza:
94%

" Szerintem ne éld bele nagyon magad mielőtt bemásolod a 2020-as független (pl népszámlálásból jövő) adatokat."

Mi az, hogy független népszámlálás? Gondolod, hogy központilag hamisították a legutóbbi népszámlálás adatait? Én ki nem állhatom a fideszt, de ilyet véletlenül se feltételezek róluk azért. Semmi érdekük nem lenne ebben.

2020. aug. 9. 19:41
 35/44 A kérdező kommentje:

31.Kedves forumtársam a tanúkat nem kell busulni mert èvente világszerte 360000-rel szaporodik nèzd meg a világstatisztikát,miközben a keresztèny vallások nyugat európában annyira fogynak,hogy a templomokat adjak el.

Többek közöt egy nèhány pap azon panaszkodott,hogy kènytelen volt az üres templomba a misèt megtartani,hogy hátha az imája áltál Isten segíti ès kezdenek templomba járni.

Eladják a templomokat,kiállitás termeket csinálna,edzőtermeket,üzleteket stb.

Íme.

[link]

2020. aug. 9. 20:23
 36/44 anonim ***** válasza:
7%

"Mi az, hogy független népszámlálás"

Amit írtam az az hogy független, PÉLDÁUL népszámlálásból jövő adatok. Te meg már a politikával jössz. Kíváncsi vagyok milyen alapon értelmezi a szentírást az aki egyszerű mondatok feldolgozására is képtelen.

2020. aug. 9. 20:47
 37/44 anonim ***** válasza:

"valóban jó lenne egy frissebb - FÜGGETLEN - kimutatás"

A ksh mitől ne lenne független?

2020. aug. 9. 20:55
 38/44 anonim ***** válasza:
53%

Vidiripi

"Szerintem ne éld bele nagyon magad mielőtt bemásolod a 2020-as független (pl népszámlálásból jövő) adatokat."

Én a magyarországi Jt-re gondoltam. Amúgy meg semmibe nem éltem bele magamat! És olyan eszembe se jutott hogy végleg eltűnnek. Ugyan is ebben semmi realitás nem lenne és nincs is!

Nem másolom be a 2020 adatokat annyira nem érdekel. Csak a viszonyítás miatt volt szükség néhány adatra és nem hajszálpontos adatokat akartam én sem. Annyira azért nem érdekel!

"Úristen! Akkor 10000 év és elfogynak a JT-k!!!!"

Hű tényleg! De túlreagáltad! Mindössze arról van szó hogy akár meg is szűnhet egy adott Jt közösség ha nagyon lecsökken a létszámuk. Volt már rá példa hogy egy városban volt két külön közösség is. De az egyik létszáma annyira lecsökkent hogy összevonták őket egy Királyság terembe!

"Eladják a templomokat,kiállitás termeket csinálna,edzőtermeket,üzleteket stb."

Szerintem jobb is hogy eladják a templomokat semmi szükség rájuk. Tele vannak szobrokkal meg szent képekkel! Had ne mondjam hogy mi erről a véleményem.

Templomokra nincs szükség ,hívő közösségekre annál inkább szükség van!

2020. aug. 9. 21:12
 39/44 anonim ***** válasza:
5%

"Nem másolom be a 2020 adatokat annyira nem érdekel."

- nyilván nem másolod be mert vagy nem állnak rendelkezésre vagy nem téged igazolnak. Ha téged igazolnanának akkor azonnal bemásolnád őket.

"Hű tényleg! De túlreagáltad! Mindössze arról van szó... "

- mindig elcsodálkozom hogy olyanok veszik maguknak a bátorságot, hogy magyarázzák a bibliát akik képtelenek szöveget értelmezni... Amit irtam az irónia volt te szerencsétlen.

"Volt már rá példa hogy egy városban volt két külön közösség is."

- kit érdekel hogy mire volt már példa? Arra is volt hogy bezárt katolikus / református / baptista stb templom. És? Nem ez a lenyeg hanem az, hogy mi a TENDENCIA. Azt meg adatokkal kellene alátámasztani.

2020. aug. 9. 21:57
 40/44 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"nyilván nem másolod be mert vagy nem állnak rendelkezésre vagy nem téged igazolnak. Ha téged igazolnanának akkor azonnal bemásolnád őket."

Oké akkor tisztázzuk a dolgot! Nem állnak rendelkezésre ezek az adatok. Nem is kerestem rá. Azért nem kerestem rá mert nem is érdekel! Amúgy pedig te is idemásolhatod ha akarod ugyan is nincs ami korlátozna ebben!

"mindig elcsodálkozom hogy olyanok veszik maguknak a bátorságot, hogy magyarázzák a bibliát akik képtelenek szöveget értelmezni... Amit irtam az irónia volt te szerencsétlen."

Annyira ismerjük egymást így nem igazán tudom eldönteni hogy mikor vagy komoly és mikor nem! Számomra még új vagy. Szóval nézd el nekem hogy nem vágom minden egyes rezdülésedet! Gondolat olvasó meg nem voltam nem is vagyok és nem is leszek!

Amúgy én meg azon csodálkozok hogy értelmes emberek aki Jehova tanúi és amúgy képesek a szövegértelmezésre még is sötétségben tarthatók. Lásd Őrtorony tanítások!

A hű és bölcs rabszolga sem tud értelmezni mert valahogy mindig kiigazításra szorul a tanításuk!

"kit érdekel hogy mire volt már példa? Arra is volt hogy bezárt katolikus / református / baptista stb templom. És? Nem ez a lenyeg hanem az, hogy mi a TENDENCIA. Azt meg adatokkal kellene alátámasztani."

Hát pl. engem érdekel meg érdekelnek más dolgok is. És az kit érdekel hogy téged nem érdekel?

Az adatok megvannak a tendencia az itt ,hogy kis hazánkban éves szinten csökken a tanúk létszáma! Egyenlőre ez a tendencia.

Hiszen 9 év alatt 9700 lettek kevesebben az országban! A katolikusokat vagy a reformátusokat esélyük nincs túlszárnyalni de ha ez a tendencia folytatódik akkor még a baptisták is többen lesznek mint a Jt-k! És az adatok ezt mutatják jelenleg! Lehet hogy nem érdekel de akkor is így van!

2020. aug. 9. 22:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!