Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi mièrt mennek ès...

Jehova Tanúi mièrt mennek ès kopognak be minden házba ès mièrt tèrnek rá,mindjárt a bibliára?

Figyelt kérdés

2020. aug. 8. 17:19
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
74%

Lehet hasznalni! Csak ne àllitsuk be Bibliai modellnek mert nem az.

Amirol irsz ha jol ertem,,evangelizalasnak hìvjak es jo hatasfokkal mukodik.

2010 kornyeken tobb evangelizaciòban es annak szervezeseben vettem rèsz.

Nagyon jol mukodott.

Jutub" szinten tele ilyen videokkal.

Gyulekezetek nagyrèszèvel csakis ilyen alkalmakkor talalkoztam pl itt pesten (is).Mielott barki belekotne abba hogy azt irtam" ilyen alkalmakkor" - hozza is tennem hogy egy evang.alkalmaval magam lattam az utca embereiből frissen megtertekbol kialakulni egy 30 fòs gyulit nem egeszen 2 ora alatt. Tehat a Peter fele punkosdi evangelizacio ,bele a vilagba ,muxik.Gyermek keresztseg nem jatszik,nem katolikusokrol beszeltem csakis kisegyhazakrol.Nulla ellenàllast nem ertem.Könnyebben csatlakoznak oda ahol nem èrezni szekta szagot? Ez lehet megoldàs talàn.

Àltalad emlitett mormon jezsuita kombon kivul meg van aki alkalmazza,de mindenki idoszakosan,màsreszt nem hazudjak hogy ez Bibliai modell.

2020. aug. 9. 01:56
 22/44 anonim ***** válasza:
63%

Gondolom az utca emberét megszólították személyesen, azt sem amolyan krisnás stílusban.

Ha nem fogadod el a mi nézeteink, az nem gond. Arra akkor is jó, hogy előbb vagy utóbb elérj mindenkit. Nem csak az utca emberét. Volt olyan is aki ezt kifejezetten méltányolta. Különben, nem igen szoktam találkozni. Krisnásokon, mormonokon meg Hit Gyülekezeteseken kívűl másokkal. Bár utóbbit eddig csak adó 1%-al láttam álványozni. Meg volt egy nő régen aki nem volt már a gyülekezetük tagja aki mindenkit próbált megszólítani. Állítólag nem volt minden rendben nála. Egy nap pedig levetette magát egy hídról.

2020. aug. 9. 02:06
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Vannak szomorù esetek sajna.
2020. aug. 9. 02:08
 24/44 anonim ***** válasza:
#23 Mindenhol. Utálatos dolog volna egyetlen eset alapján általánosítani.
2020. aug. 9. 02:15
 25/44 anonim ***** válasza:
75%

"JT albérlőm volt kb 7-8 évig egy fiatal férfi meg a felesége. Mint az álom olyanok voltak. MINDIG időben fizettek, mindig udvariasak voltak, mindent megcsináltak a lakásban, sosem káromkodtak, sosem szidták a többi egyházat. A hitüket sem tukmálták, az elején megegyeztünk, hogy mindenki hisz amit szeretne. "

Nagy a baj, ha az jelenti a kiemelkedő embert, hogy időben fizet vagy épp nem káromkodik.

A többi egyházat pedig akkor kezdték volna el szidni, ha nincs a megegyezés (milyen már, hogy az elején meg kellett egyezni arról, hogy nem téríthetik a főbérlőt??) és elkezdesz velük tanulmányozni, mert akkorra tartogatják ezt a finom kis témát és nem akárhogy.

2020. aug. 9. 05:31
 26/44 anonim ***** válasza:
75%

"Nagy a baj, ha az jelenti a kiemelkedő embert, hogy időben fizet vagy épp nem káromkodik."

Nagy a baj ha valaki olyan hülye, hogy ha a leírás alapján úgy érzi hogy ez volt a lényeg. Amugy számodra talán sokkoló lehet de egy albérlő esetében az egy szempont hogy megbízható-e.

2020. aug. 9. 07:02
 27/44 anonim ***** válasza:
13%

"megis gyarapodnak az egyhàzak,karizmatikustol kezdve a Baptistakon àt.."

- csak az arány nem mindegy. Mig a baptisták benn dekkolnak, énekelgetnek az imaházukban (és naponta 20x kimondják egymásnak, hogy baptista mert az a legkúlabb gyüli) addig a JT-k mennek és terjesztik a saját hitüket. Nem azért van közel kétszer annyi JT mint Baptista mert a sátán nagy sereget szervez hanem azért mert jól csinálják a marketinget.

Egyébként nincsen adatom arról, hogy pl a baptisták gyarapodnak, stagnálnak vagy fogynak a környéken viszont öt faluban nyílt királyság terme az utóbbi 10 évben es harom településen látok bezárt, sosem használt baptista imaházat.

Az hogy hatalmas megtérések vannak (=30 fő) az az... ööö... haggyukmá kategória. Voltam csomószor baptistáéknál, a fele nép 50 feletti. Megtér 30, meghal 30. Ez nem gyarapodás.

2020. aug. 9. 07:17
 28/44 anonim ***** válasza:
32%

"milyen már, hogy az elején meg kellett egyezni arról, hogy nem téríthetik a főbérlőt??"

Tudod ez olyan, hogy az elején rázendített én mondtam, hogy "kösz nem", ő pedig tiszteletben tartotta. Neked is pont ugyanezt mondtam volna, tökmindegy melyik szektának vagy a tagja.

Soha nem hallottam, hogy bárkit is szidott volna barmilyen szinten. Értem, hogy neked ez a prekoncepciód, de ilyet nem tapasztaltam ellentétben a többi keresztény felekezettel (katolikusok, ref, baptista, hitgyüli) akik állandóan más hitében vájkálnak.

Pont mint itt a fórumon ahol napi szinten jönnek a "kedves tanúk" kérdések amiben a nagy keresztények lerántják a leplet a JT egyház sátáni tanairól... aztán megsimogatják magukat, hogy mennyit tettek Jezusért. Amúgy nullát mert JT-ket nem fognak meggyőzni, saját magukat nem kell, a kivülállókat pedig elborzasztja a primitív ellenségeskedésük.

2020. aug. 9. 07:27
 29/44 anonim ***** válasza:
41%

,,Nagy a baj, ha az jelenti a kiemelkedő embert."

Ilyen időket élünk. Én vettem a lakásomat. Azt az ocsmányságot amit bosszúból csináltak az egykori albérlői, hát azt inkább hadd ne részletezzem... És nem egy ilyen esetről hallottam már, vagy arról, hogy mások panaszkodnak albérlőkkel kapcsolatban.

2020. aug. 9. 09:23
 30/44 anonim ***** válasza:
66%

Vidiripi

"Valószínűleg ezért gyarapodnak jobban a JT-k mint a melldöngetős keresztény szekták."

Világszerte kicsivel több mint 8 millió tanú van! Amennyiben a taglétszámot nézzük mindenhol alul maradnak Jehova tanúi. Magyarországon is így van ez! Jehova tanúi nem gyarapodnak jobban sőt a létszámuk vagy stagnál vagy csökkenőben van itt Magyarországon!

- Magyarország

2016 Hírnök csúcs 22231 Az adatok szerint 2015-höz képest 2% csökkenés!

2017 Hírnök csúcs 21853 szintén 2% csökkenés!

"Plusz úgy nem nehéz gyarapodni, hogy kb. nulla ellenállás van velük szemben, meg csecsemő keresztség."

Ez nem igaz! Már megint ez a hazugság! Igen is van ellenállás még hozzá ugyan olyan mint amit Jehova tanúi is megtapasztalnak.

Ne állíts olyan dolgot amiről fogalmad sincs Jehova tanúi nem mehetnek el más egyházak összejöveteleire ez SZIGORÚAN TILOS nekik. Így nem is lehetnek pontos ismereteik ezt illetően látszik is hiszen ilyesmit ír.

Van olyan hívő ember akit a szülei kitagadtak miután hívő lett!

Van akit a munkatársai piszkálnak vagy épp a saját házastársa kizárja a lakásukból és lehetne még sorolni! Csecsemő keresztelés pedig nem talán ha két egyháznál szokás a többinél nem bevett szokás!

Csak hogy tud!

"A módszerek meg változnak, nem hiszem, hogy állvány helyett jobban örülnének az emberek ha a közterületeken hangosan elkezdenénk felolvasni vagy a Bibliáról beszélni kifele a nagy világba."

Ha tájékozottabb lennél és nem csak az Őrtornyot olvasnád akkor tudnád hogy bizony vannak egyházak akik hasonlót csinálnak. Kimennek az utcára és énekelnek vagy épp nyilvános igehirdetés vagy bizonyságtétel van. Az hogy ennek az emberek örülnek vagy sem az egy másik kérdés. De Magyarországon vallás és szólás szabadság van!

"Mert ugye az ó korban ez is belefért bizonyos helyen és időben. Ma szerinted ez milyen hatást váltana ki? Vagy akkor telefont, számítógépet és tabletet se használjak, mert az nem volt a bibliai időkben? Sőt magát a Bibliát se, hanem tekercsekkel felszerelkezve, szandálban és zsákruhában evangelizáljak?"

Ennyire ne túlozd el. De a nem ihletett kiadványokat azokat nyugodtan hagyd otthon és csak a Bibliát vidd magaddal semmi mást!

Nem újságkihordó vagy hanem elvileg kereszténynek vallod magadat!

"csak az arány nem mindegy. Mig a baptisták benn dekkolnak, énekelgetnek az imaházukban (és naponta 20x kimondják egymásnak, hogy baptista mert az a legkúlabb gyüli) addig a JT-k mennek és terjesztik a saját hitüket. Nem azért van közel kétszer annyi JT mint Baptista mert a sátán nagy sereget szervez hanem azért mert jól csinálják a marketinget."

Magyarországon kb. 22000 Jehova tanúja van de a számuk csökken!

Baptistából kb. 20000 van az országban. Nem találtam összesített adatot 2020-ból. De a létszámuk az növekszik!

Szóval nincs közel kétszer annyi Jt az országban. Kb. ugyan annyian lesznek néhány éven belül a Jt mint a baptisták hiszen a Jt-nek csökken a baptistáknak meg nő a számuk.

De jelenleg néhány ezer a különbség a taglétszámban!

"Az hogy hatalmas megtérések vannak (=30 fő) az az... ööö... haggyukmá kategória. Voltam csomószor baptistáéknál, a fele nép 50 feletti. Megtér 30, meghal 30. Ez nem gyarapodás."

Az lehet hogy tényleg így van! Ezt nem tudom. De azt igen hogy a Jt-nél megtér 2-3 és kiközösítenek vagy elkülönülnek 4-5-en!

Sőt volt hogy egy egész család kilépett! AZ egyből -6 fő!

2020. aug. 9. 14:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!