Isten miért engedi a szenvedést? Miért hagya hogy a Sátán uralkodjon a világban? még 3000 évig hagyni fogja hogy az emberek szenvedjenek de miért?
Megnéztem ezt a videót és ha így ölbe tett kézzel engedi a Isten a szenvedést hogy a Sátán uralkodjon akkor nem lehet olyan jó a Jehova Isten nem?
Hiszen te hagynád azt hogy a gyereked szenvedjen ott hagynád egy gonosz bébi csősznél hogy rosszul érezze magát?
Még 3000 évig fogja hagyni Sátának hogy uralkodhason vagyis engedélyt adott Sátának hogy uralkodhason, ha igazán jó lenne Isten akkor nem adott volna engedélyt Sátának hogy uralkodhason.
Miért mondassz valótlant? 3000 évig?
A Biblia nem irja hány évig tart ez. Aztán jönnek majd, hogy Mi találtuk ki az évszámokat, meg a véget.
Sátán, a Föld feletti teljes uralmát, a pogányok idejének lejárta utántól engedi, ami a levettetésével járt együtt. Ez pedig akkor Történt amikor Jézus, kivetette Sátánt az égből:
Ekkor kezdődtek el a világméretű nagyságú nehéz idők, az egész lakott Földön, ami fokozódik.
S hogy Isten miért engedi eddig vagy addig, azt vele beszéld meg, hogy nem értesz egyet vele.
Igen, teher alatt nő a pálma.
Rengeteg a mai elkényeztetett gyerek, meg kell őket dorgálni.
Ahogy a Biblia is tartja, hogy a fegyelemmel, veréssel nevelt gyerek szüleit megdicsőíti a fegyelmezetlen gyerek megszégyeníti. Ószövetségben olvastam.
"Lásd be, hogy a szenvedés az ember szabad akarata okozza."
Ha egy földrengésben meghal tízezer ember az elég sok szenvedést jelent és semmi köze a szabad akarathoz. Szóval Isten ezt miért engedi?
"Ha egy földrengésben meghal tízezer ember az elég sok szenvedést jelent és semmi köze a szabad akarathoz"
Honnan tudod, hogy a halál szenvedés? Honnan tudod, hogy eleve nem ennek a 10000 embernek a lelke döntött úgy, hogy meg akar halni és ezért került oda a földrengés területére? Miből gondolod, hogy bármi véletlen? Nem kellene ennyire beszűkült látásmóddal tekinteni a világra, Istenre, emberre.
9
Ha beszorulsz néhány tonna törmelék alá, és csak napok múlva halsz meg azt nevezhetjük szenvedésnek szerintem, márpedig ilyen szinte mindig van. És mi van az újszülöttekkel? Az ő lelkük is úgy döntött meg akar halni pár órával a születés után?
Eddig azt sem tudtam, hogy a léleknek van öntudata és tud döntéseket hozni. De, ha a léleknek joga van úgy dönteni, hogy meg akar halni, akkor ezek szerint az öngyilkosság sem bűn. És az eutanázia sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!