Hogy èrtelmezed az alábbi Biblia verset?
Két Biblia vers van a lábjegyzetben:
(Máté 22:44) . . .’Ülj az én jobbomon, míg ellenségeidet a lábad alá nem vetem.’«
(Zsoltárok 110:1) 110 Ez Jehova kijelentése az én Uramhoz: „Ülj az én jobbomon, míg ellenségeidet a lábad alá nem vetem.”
Egyetlen angyalnak mondhatta, aki felette ál mindenkinek, az Atyját kivéve. Őt nevezi elsőszülöttnek, aki Mi Jézusnak nevezünk a Földi neve alapján.
Az egész zsidókhoz írt első fejezet arról szól, hogy Jézus, az Isten Fia nem mérhető össze az angyalokkal.
"A bűntől való megtisztítást elvégezve helyet foglalt az isteni Fölség jobbján, s annyival kiválóbb, mint az angyalok, amennyivel különb nevet örökölt náluk." (Zsid 1,3-4)
"Vajon melyik angyalnak mondta valaha: A fiam vagy, ma szültelek? Vagy:
Én atyja leszek, ő meg a fiam."(5)
A helyes válasz természetesen az, hogy semelyiknek. A Fiú nem angyal.
"Ám amikor Elsőszülöttét bevezeti a világba, ezt mondja: Imádja őt Isten minden angyala." (6)
A Fiút imádat illeti, az angyalokat nem (Jel 19,10).
"Ugyan melyik angyalnak mondta valaha: Jobbom felől foglalj helyet, és lábad alá teszem zsámolyul minden ellenségedet? Nemde ők mind szolgáló lelkek? Azok szolgálatára vannak küldve, akik majd öröklik az üdvösséget. (13-14)
Az angyalok szolgáló lelkek, a Fiú nem tartozik közéjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!