Érdekes a Biblia értelmezése mostanában, ha egy gondolat csak egyszer-kétszer hangzik el az nem olyan meghatározó mint ha sokszor pl.40-100-szor szerepelne az Írásban, ez így helyes most?
A kérdésedben foglaltak félig igazak. Az embereknek van, amit többször kell súlykolni, vagy helytállóbb a körülmények miatt, de amit egyszer említ is.ugyanolyan fontos, max az ember nem találkozik vele, de aki igen, annak ugyanolyan fontos, mint a kollejtív, legnagyobb leckék.
Igen, fontosabb. Nem isten fiába, hanem a jóságba. E értelemben jézus a jóság szimbóluma. Azért gyermekének nevezik, mert ide manifesztálódó.
A Bibliára úgy kell tekinteni,mint Isten kinyilatkoztatott akaratára,így minden része fontos jelentőséggel bír.De a legfontosabb üzenete Jézus Krisztusnak a kereszten elvégzett hatalmas megváltása,amit az emberiségért tett,hogy mindenki aki hisz őbenne az büneinek bocsánatát veszi.Apostolok cselekedetei 10/43
Erről a próféták mind bizonyságot tesznek, hogy bűneinek bocsánatját veszi az ő neve által mindenki, aki hiszen ő benne.
Megtartatunk általa:Apostolok cselekedetei 4/12,
És nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk.
A Máté evangéliuma 1/21 pedig azt mondja hogy
Szűl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből.
De miért is kellene választanunk a kárhozatot, amikor Isten megváltót küldött nekünk.
Mát. 5,22 [Jézus mondja:] "a ki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére."
Mát. 23,17 [Jézus mondja:] "[Ti] Bolondok és vakok"
Ján. 8,14 "Ha magam teszek is bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem igaz"
Ján. 5,31 "Ha én teszek bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem nem igaz."
Jak. 1,13 "Senki se mondja: ...Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért."
1 Móz. 22,1 "És lőn ezeknek utána, az Isten megkisérté Ábrahámot"
2 Móz. 34,6-7 "Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten ... de nem hagyja a bűnöst büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen."
5 Móz. 24,16 "Meg ne ölettessenek az atyák a fiakért, se a fiak meg ne ölettessenek az atyákért; kiki az ő bűnéért haljon meg."
Bocsánat a hozzászólásért, mert nő vagyok, tudom hogy k ussolnom kéne.
"A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben." (1Tim 2,12)
"A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, amint a törvény is mondja." (1Kor 14,34)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!