Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Érdekes a Biblia értelmezése...

Érdekes a Biblia értelmezése mostanában, ha egy gondolat csak egyszer-kétszer hangzik el az nem olyan meghatározó mint ha sokszor pl.40-100-szor szerepelne az Írásban, ez így helyes most?

Figyelt kérdés
Pl. az örök kárhozatról csak ritkán szól, de a szeretetről, vagy Isten Fiában valló hitről többször beszél, így az fontosabb?
2019. dec. 22. 09:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
46%

Tudom hogy nem vagyok egyenrangú a férfiakkal.

1 Móz. 2,18.23 "És monda az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek néki segítő társat, hozzá illőt ... És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett."

2019. dec. 22. 19:49
 12/22 anonim ***** válasza:
46%
Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom." (Lukács 14,26)
2019. dec. 22. 19:53
 13/22 anonim ***** válasza:
46%

Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat." (1Sám 15,3

"Babilon leánya, te pusztulóra vált! Áldott legyen aki megfizet néked gonoszságodért, amellyel te fizettél nékünk! Áldott legyen, aki megragadja és sziklához veri kisdedeidet!" (Zsoltárok 137,9)

2019. dec. 22. 19:55
 14/22 anonim ***** válasza:
46%
3 Móz. 25,45-46 "Még a zsellérek gyermekei közül is, a kik nálatok tartózkodnak, azokból is vásárolhattok ... és legyenek a ti tulajdonotok ... örökké dolgoztathattok velük"
2019. dec. 22. 19:58
 15/22 anonim ***** válasza:
46%

Jer. 18,11 "Ezt mondja az Úr: ímé, én veszedelmet készítek ellenetek és tervet tervezek ellenetek!"

Ezék. 20,25-26 "És én is adtam nékik nem jó parancsolatokat, s törvényeket, a melyek által ne éljenek. S megfertéztetém őket ajándékaikkal, mikor tűzön vittek át minden elsőszülöttet, hogy elpusztítsam őket, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr."

2019. dec. 22. 20:01
 16/22 anonim ***** válasza:
46%
2 Móz. 32,27 "Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ... és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát."
2019. dec. 22. 20:02
 17/22 anonim ***** válasza:
46%
Luk. 19,29-34 "[Jézus] elkülde kettőt az ő tanítványai közül, Mondván: Menjetek el az átellenben levő faluba ... találtok egy megkötött vemhet, melyen soha egy ember sem ült: eloldván azt, hozzátok ide. És ha valaki kérdez titeket: Miért oldjátok el? ezt mondjátok annak: Mert az Úrnak szüksége van rá. ... És amikor a vemhet eloldák, mondának nékik annak gazdái: Miért oldjátok el a vemhet? ők pedig mondának: Az úrnak szüksége van rá."
2019. dec. 22. 20:04
 18/22 anonim ***** válasza:
46%
1 Pét. 2,13 "Engedelmeskedjetek azért minden emberi rendelésnek az Úrért: akár királynak, mint felebbvalónak; Akár helytartóknak"
2019. dec. 22. 20:06
 19/22 anonim ***** válasza:
46%

Mát. 10,34 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt; És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe."

Luk. 22,36 "Monda azért nékik: ... és a kinek nincs, adja el felső ruháját és vegyen szablyát."

2019. dec. 22. 20:10
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

" Bocsánat a hozzászólásért, mert nő vagyok, tudom hogy k ussolnom kéne. "

" Tudom hogy nem vagyok egyenrangú a férfiakkal. "

Bakker,már van női Jedi,van női szuperhős,Hollywood csak úgy fossa ki magából a férfiakat pépesre verő nőkről szóló filmeket,most már elégedjünk meg ennyivel,már tényleg kussban maradhatnánk.

2019. dec. 22. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!