#12 Szerintem a gond inkább az volt, hogy röviden tömören akartak választ kapni. Ehelyett kaptak egy linket amit más egyházak tagjainál is leszoktak pontozni. Felesleges fennakadni ezen.
2020. júl. 27. 19:57
14/32 anonim válasza:
Jó, de a Szentháromság egy katolikus dogma, honnan máshonnan lehetett volna linkelni? :)
Én is onnan linkeltem előbb, csak a katekizmusban talán közérthetőbb nyelven van írva és kérdéses-válaszos formában.
2020. júl. 27. 20:05
15/32 A kérdező kommentje:
Ez van, itt ez a szokás. Link magyarázat nélkül = X.
2020. júl. 27. 20:07
16/32 anonim válasza:
A Szentháromság nem csak katolikus dogma, hanem a legalapvetőbb keresztény tanítás.
2020. júl. 27. 20:37
17/32 anonim válasza:
Minden alapvető keresztény tanítás egy katolikus dogma. Pusztán attól függ, hogy az adott sokkal későbbi felekezet miket mazsolázott ki a katolikus dogmákból és miket tartott meg. Minél jobban eltér, annál több mindent kidobott belőle, minél közelebbi, annál több dolgot meghagyott. Lásd például az anglikánokat, akik alig hagytak el valamit, vagy a jehovásokat, akik szinte mindent átértelmeztek, sőt ehhez még saját Bibliát is írtak.
2020. júl. 27. 21:03
18/32 anonim válasza:
A JT nem keresztény felekezet.
2020. júl. 27. 21:04
19/32 anonim válasza:
Ezzel gondolom ők erősen vitatkoznának. Mi alapján mondod meg, hogy ők keresztények vagy sem? Mi alapján mondod meg, hogy adott x vagy y felekezet keresztény-e?
2020. júl. 27. 21:09
20/32 anonim válasza:
Az első egyetemes zsinatok tanítása alapján. Gondolom, ha egy muzulmán állítaná, hogy keresztény, azt sem fogadná el senki. Pedig ők is tisztelik Jézust.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!