Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol lehet eredeti károli...

Hol lehet eredeti károli gáspár bibliát vásárolni nagy kivitelben? (Legelső biblia)

Figyelt kérdés

2020. júl. 26. 20:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg egyszerűbb lenne, ha írnád, hogy pontosan milyen szempontból keresel. Ha csak a kora számít, nekem van digitalizált Káldi eredeti, azt el tudom küldeni, ha kapok elérhetőséget.
2020. júl. 26. 21:19
 12/12 anonim ***** válasza:

Károli alatt, gondolom az 1908-as verziót érted. A revideált Károlit. (A legújabb neve a RÚF az Új Revideált Károli vagy Új fordítású.) Az 1908-ast egy csomó helyen meglehet venni. Én beírtam a google-ba és rengeteget találtam. pl.:

[link]

[link]

Ahogy látom sok helyen van. Líra, Libri, Mai könyv, Bookline, kifejezetten Bibliákat áruló oldalakon... Szerintem szinte bármelyik könyvesboltban. Egyébként online is sok helyen fent van. pl.: szentiras.hu

Ha a legrégebbi alatt a Vizsolyi Bibliát érted, akkor abból valószínűleg tényleg nem sokat fogsz érteni. Már az egy kis időbe telik mire megszokja az ember az írásmódot, hogy legalább azt lássa, hogy mi van oda írva. Hasonmás Vizsolyit esetleg jófogáson, vagy vaterán tudsz venni magánszemélyektől esetleg antikváriumból. Online nincs fent sehol. pl.: [link] (Nézd meg az egyik oldalt. Le van fotózva a nyitó oldal. Érted mi van oda írva? Ilyen az egész.)

2020. júl. 27. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!