Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Ti hogyan...

Jehova tanúi! Ti hogyan térítenétek meg egy mormont?

Figyelt kérdés
Hogyan, milyen igehelyekkel és mit mondanátok neki?

2020. júl. 24. 15:21
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
35%
Egy nem keresztény ezt mi jogon teszi fel bárkinek is?
2020. júl. 24. 17:50
 32/39 anonim ***** válasza:
19%

Miért ne tehetném fel? Én megmondtam, hogy nem vagyok se keresztény se JT (se semmi más) miért ne érdekelhetne, hogy a kérdező az ocsmány másokat fikázó bejegyzéseit vajon keresztényként teszi-e fel.

Egyébként ha jól olvastam akkor a biblia (lehet Biblia is) éppen hogy erényként fogalmazza meg azt ha valaki megvallja a hitét és bűnnek ha valaki tagadja.

2020. júl. 24. 17:53
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Én végigolvastam a kérdést, de nem láttam ocsmánynak, csupán egy kérdésnek. Hogy te mit láttál bele még, az nem a kérdezőt minősíti.
2020. júl. 24. 17:55
 34/39 anonim ***** válasza:
31%
Persze a kérdező azt is mondhatná, hogy nem az...
2020. júl. 24. 17:55
 35/39 anonim ***** válasza:
43%

"Én végigolvastam a kérdést, de nem láttam ocsmánynak, csupán egy kérdésnek."

fantasztikus... kár, hogy én nem kérdéséről beszéltem, hanem a hozzászólásairól.

2020. júl. 24. 17:56
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha elkezded a másikat szekál lub, akkor miért csodálkozol azon, ha nem simogatást kapsz cserébe? Senki sem tökéletes. Ha nem akarsz visszaszólást a te stílusodban, akkor te is fogd vissza magad.
2020. júl. 24. 18:10
 37/39 anonim ***** válasza:
28%

ööö... nem szekálni kezdtem, csak kérdeztem. Erre ő:

"Szövegértelmezni nem tudsz"

"akkor el lehet húzni innen"

"Te hülye vagy, vagy simán gyökér?"

"ha ilyen előítéletes és rosszindulatú vagy? Látod, köze nincs a feltételezésednek a valósághoz, de te mégis gyűlölködsz"

"Ja, hogy troll vagy, így világos."

"Ha te csak ezért jöttél, nincs itt helyed."

"Tehát akkor miért is "illene" akkor válaszolnom egy ilyen alpári trollnak?"

Annyira sugárzik a krisztusi szeretet!!! Erre van az a mondás, hogy a kereszténységre a legjobb cáfolat maguk a keresztények.

2020. júl. 24. 18:17
 38/39 anonim ***** válasza:
35%
Persze, a lepontozás a megoldás :D
2020. júl. 24. 18:36
 39/39 A kérdező kommentje:

Kedves hozzászólók!

Rájöttem közben, van itt némi keveredés. Többen, akik írtak ide, ugyanolyan értékeléssel vannak, így keveredik már néhol, ki-kicsoda. Akinek nem szólt egy adott komment, az nyilván ne vegye magára.

Szóval, kedves kötekedő 32/35/37-es!

Ami a hozzászólásaimat illeti: kérlek, nézd meg az első, nem neked adott kommentem stílusát, majd nézd meg a te első válaszod (4.) és az én arra adott kommentem stílusát. Azután mondd, hogy te nem kötekedő céllal és stílusban írtál!

Egyébként furcsa, hogy ennyire kifogásolod a hozzád - egyébként jogosan - intézett "csúnya" szavaimat, és fölényesen idézgetsz, de a saját házad táján nem néztél szét, pedig ott is van bőven rosszindulat. Akkor tessék:

- "Elnézést ha tévedsz, de te pl hogy térítenél meg egy hindut? Kb ennyi értelme van a kérdésednek. Mer' a keresztények is csinálják"

- "De majd mutogasd a szektádban a kommented, hogy te mennyire jó keresztény vagy!"

- "Gondolom te valamelyik nagyságos keresztény közösség nevében osztod itt az észt. Írd meg légyszi melyik az, hagy tanuljuk meg, hogy melyikbe tartoznak a legszelídebb, legbarátságosabb, legelfogadóbb keresztények."

(Itt ráadásul nem is engem sértegetsz, nem tudom, ez feltűnt-e.)

Mellesleg nem lesz szofisztikáltabb a "kritikád" attól, hogy gusztustalan módon és stílusban ironizálsz. Sőt.

...És mit vártál ezek után? Ide jössz, bevallottan sem kompetens nem vagy a témában, állítólag nem is érdekel ("- nem háborodtam fel nagyon, csak fogalmam sincs mi értelme az egésznek."), de mégis idekommentelsz bunkó stílusban. És csodálkozol, hogy trollnak leszel titulálva, és olyan hangnemet kapsz, amilyet.

"- ezt a mondatot nem értem."

Lásd a fenti idézetek tőled.

"a kérdező az ocsmány másokat fikázó bejegyzéseit vajon keresztényként teszi-e fel."

Továbbra sem értem, neked ez miért nem mindegy? :) Kicsit túlbuzgó utálkozó vagy.

Meghát ocsmány, másokat fikázó... hmm... Ezeket ki írta vajon? :

- "De majd mutogasd a szektádban..."

- "Gondolom te valamelyik nagyságos keresztény közösség nevében..."

Te itt kapásból leszektázol olyanokat, akiknek "más a zenei ízlése". Akkor miről beszélünk, barátom?

"Annyira sugárzik a krisztusi szeretet!!! Erre van az a mondás, hogy a kereszténységre a legjobb cáfolat maguk a keresztények."

Még mindig nem közöltem az általad annyira óhajtott "vallási hovatartozást", de látom ez téged nem zavar :) Minden megnyilvánulásod azt mutatja, hogy csak trollkodsz. Szóval fenntartom, hogy igenis troll vagy. (HA már mondások, ezt is biztos ismered: amilyen az adjon Isten...)

"Egyébként ha jól olvastam akkor a biblia (lehet Biblia is) éppen hogy erényként fogalmazza meg azt ha valaki megvallja a hitét és bűnnek ha valaki tagadja."

Nem "lehet" Biblia, hanem így írandó, ahogy Jézus is; ez nem hit kérdése, ez alapvető (ált. isk.) műveltség és minimális tisztelet kérdése.

Ha ilyen jól ismered viszont a Bibliát annak ellenére, hogy se keresztény nem vagy, se nem foglalkozol a kereszténységgel, akkor megkérlek azért: idézd a kérdéses igehelyeket. Van erről szó benne valóban, de kíváncsi vagyok, hogy csak okoskodsz-e, vagy tudod is, mit beszélsz.

De csakhogy ne legyen igazad: agnosztikusnak tartom magam,

aki érdeklődik a vallások, így a kereszténység iránt is. Nem járok templomba, nem vagyok buzgó fanatikus, így nehéz lesz bennem a "kereszténység élő kritikáját" látnod :) Ugyanolyan világi vagyok, mint te ;) Csakhogy ellentétben veled én legalább nem taposom mások hitét csupán azért, mert esetleg nem értek vele egyet. Ami igenis, minimum alpáriság, rosszindulat.

Kielégítő a válaszom?

2020. júl. 24. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!