Jehova tanúi! Ti hogyan térítenétek meg egy mormont?
Miért ne tehetném fel? Én megmondtam, hogy nem vagyok se keresztény se JT (se semmi más) miért ne érdekelhetne, hogy a kérdező az ocsmány másokat fikázó bejegyzéseit vajon keresztényként teszi-e fel.
Egyébként ha jól olvastam akkor a biblia (lehet Biblia is) éppen hogy erényként fogalmazza meg azt ha valaki megvallja a hitét és bűnnek ha valaki tagadja.
"Én végigolvastam a kérdést, de nem láttam ocsmánynak, csupán egy kérdésnek."
fantasztikus... kár, hogy én nem kérdéséről beszéltem, hanem a hozzászólásairól.
ööö... nem szekálni kezdtem, csak kérdeztem. Erre ő:
"Szövegértelmezni nem tudsz"
"akkor el lehet húzni innen"
"Te hülye vagy, vagy simán gyökér?"
"ha ilyen előítéletes és rosszindulatú vagy? Látod, köze nincs a feltételezésednek a valósághoz, de te mégis gyűlölködsz"
"Ja, hogy troll vagy, így világos."
"Ha te csak ezért jöttél, nincs itt helyed."
"Tehát akkor miért is "illene" akkor válaszolnom egy ilyen alpári trollnak?"
Annyira sugárzik a krisztusi szeretet!!! Erre van az a mondás, hogy a kereszténységre a legjobb cáfolat maguk a keresztények.
Kedves hozzászólók!
Rájöttem közben, van itt némi keveredés. Többen, akik írtak ide, ugyanolyan értékeléssel vannak, így keveredik már néhol, ki-kicsoda. Akinek nem szólt egy adott komment, az nyilván ne vegye magára.
Szóval, kedves kötekedő 32/35/37-es!
Ami a hozzászólásaimat illeti: kérlek, nézd meg az első, nem neked adott kommentem stílusát, majd nézd meg a te első válaszod (4.) és az én arra adott kommentem stílusát. Azután mondd, hogy te nem kötekedő céllal és stílusban írtál!
Egyébként furcsa, hogy ennyire kifogásolod a hozzád - egyébként jogosan - intézett "csúnya" szavaimat, és fölényesen idézgetsz, de a saját házad táján nem néztél szét, pedig ott is van bőven rosszindulat. Akkor tessék:
- "Elnézést ha tévedsz, de te pl hogy térítenél meg egy hindut? Kb ennyi értelme van a kérdésednek. Mer' a keresztények is csinálják"
- "De majd mutogasd a szektádban a kommented, hogy te mennyire jó keresztény vagy!"
- "Gondolom te valamelyik nagyságos keresztény közösség nevében osztod itt az észt. Írd meg légyszi melyik az, hagy tanuljuk meg, hogy melyikbe tartoznak a legszelídebb, legbarátságosabb, legelfogadóbb keresztények."
(Itt ráadásul nem is engem sértegetsz, nem tudom, ez feltűnt-e.)
Mellesleg nem lesz szofisztikáltabb a "kritikád" attól, hogy gusztustalan módon és stílusban ironizálsz. Sőt.
...És mit vártál ezek után? Ide jössz, bevallottan sem kompetens nem vagy a témában, állítólag nem is érdekel ("- nem háborodtam fel nagyon, csak fogalmam sincs mi értelme az egésznek."), de mégis idekommentelsz bunkó stílusban. És csodálkozol, hogy trollnak leszel titulálva, és olyan hangnemet kapsz, amilyet.
"- ezt a mondatot nem értem."
Lásd a fenti idézetek tőled.
"a kérdező az ocsmány másokat fikázó bejegyzéseit vajon keresztényként teszi-e fel."
Továbbra sem értem, neked ez miért nem mindegy? :) Kicsit túlbuzgó utálkozó vagy.
Meghát ocsmány, másokat fikázó... hmm... Ezeket ki írta vajon? :
- "De majd mutogasd a szektádban..."
- "Gondolom te valamelyik nagyságos keresztény közösség nevében..."
Te itt kapásból leszektázol olyanokat, akiknek "más a zenei ízlése". Akkor miről beszélünk, barátom?
"Annyira sugárzik a krisztusi szeretet!!! Erre van az a mondás, hogy a kereszténységre a legjobb cáfolat maguk a keresztények."
Még mindig nem közöltem az általad annyira óhajtott "vallási hovatartozást", de látom ez téged nem zavar :) Minden megnyilvánulásod azt mutatja, hogy csak trollkodsz. Szóval fenntartom, hogy igenis troll vagy. (HA már mondások, ezt is biztos ismered: amilyen az adjon Isten...)
"Egyébként ha jól olvastam akkor a biblia (lehet Biblia is) éppen hogy erényként fogalmazza meg azt ha valaki megvallja a hitét és bűnnek ha valaki tagadja."
Nem "lehet" Biblia, hanem így írandó, ahogy Jézus is; ez nem hit kérdése, ez alapvető (ált. isk.) műveltség és minimális tisztelet kérdése.
Ha ilyen jól ismered viszont a Bibliát annak ellenére, hogy se keresztény nem vagy, se nem foglalkozol a kereszténységgel, akkor megkérlek azért: idézd a kérdéses igehelyeket. Van erről szó benne valóban, de kíváncsi vagyok, hogy csak okoskodsz-e, vagy tudod is, mit beszélsz.
De csakhogy ne legyen igazad: agnosztikusnak tartom magam,
aki érdeklődik a vallások, így a kereszténység iránt is. Nem járok templomba, nem vagyok buzgó fanatikus, így nehéz lesz bennem a "kereszténység élő kritikáját" látnod :) Ugyanolyan világi vagyok, mint te ;) Csakhogy ellentétben veled én legalább nem taposom mások hitét csupán azért, mert esetleg nem értek vele egyet. Ami igenis, minimum alpáriság, rosszindulat.
Kielégítő a válaszom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!