Jehova tanúi! Ti hogyan térítenétek meg egy mormont?
23.
Mégiscsak te vagy "triggerelve" akkor, ha azonnal személyes sértésnek veszel minden kérdést, ami Jehova tanúival kapcsolatos...
De köszönöm a megelőlegezett rosszindulatú feltételezést :)
Egyáltalán nem vettem személyes sértésnek.
Még egyszer (sokadjára) hagy kérdezzem meg: keresztény vagy? Erre szerintem illene már válaszolnod.
Kedves Kérdező.
Csak remélni merem, hogy nem Tanú az, aki ilyen válaszokat ad.
A kérdésedre pedig:
A Tanúk nem téritenek, hanem ismeretet adnak át, ami által a személy dönti el, hogy egyetért vele vagy sem.
Ahhoz, hogy valakinek segiteni tudjunk helyes irányba terelni, nagyon jól kell ismerni nem csak a szentirást, de az adott vallást, és annak Tanitását is.
Először is lényeges lenne megtudni, hogy egy Mormon vallású, minek tartja a Bibliát. Mert ha Isten irott szavának, akkor máris meg van közös alap.
Rávezető kérdésekkel, és az irásokból kell érvelni a személynek, hogy Isten mit gondol a "szent könyveknek" tartott irásokról.
Biblia versek irnak Róla, hogy a Biblián kivül Isten nem iratott más könyveket.
(2Timóteusz 3:16, 17) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. 17 Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz.
25
11-es válaszodban azt állítod: se keresztény, se tanú nem vagy. Az utána következő kommentjeidben pedig szükségét érezted rúgni a... igazából bárki máson, ahogy elnéztem :) Ahhoz képest mondjuk, hogy "nem vagy tanú", nagyon felháborodtál a "JT csesztetésen"...
Tehát akkor miért is "illene" akkor válaszolnom egy ilyen alpári trollnak? Teljesen mindegy, mit mondok, neked az úgysem lesz jó.
Hogy fél fokkal visszavettél és úgy csinálsz, mintha normálisan írnál, attól még troll maradsz.
26.
Köszönöm a válaszodat! Na, csak jött egy normális kifejtés :)
"11-es válaszodban azt állítod: se keresztény, se tanú nem vagy."
- valóban egyik sem vagyok
"Az utána következő kommentjeidben pedig szükségét érezted rúgni a... igazából bárki máson, ahogy elnéztem :)"
- ezt a mondatot nem értem.
"Ahhoz képest mondjuk, hogy "nem vagy tanú", nagyon felháborodtál a "JT csesztetésen"
- nem háborodtam fel nagyon, csak fogalmam sincs mi értelme az egésznek.
"Tehát akkor miért is "illene" akkor válaszolnom egy ilyen alpári trollnak? Teljesen mindegy, mit mondok, neked az úgysem lesz jó."
- alpári? te beszélsz alpáriságról? Nem hülyéztem le senkit, nem mondtam, hogy húzzon el innen ellentétben veled.
"Hogy fél fokkal visszavettél és úgy csinálsz, mintha normálisan írnál, attól még troll maradsz."
- az, hogy valaki nem azt a zenét szereti mint te még nem teszi trollá.
De persze nem mondod meg még most sem, hogy keresztény vagy-e és elfogadtad-e Jézust személyes megváltódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!