A Biblia mely részeit ajánljátok olvasásra, tanulmányozásra? 19/L
Nem kaptam egy kifejezetten vallásos nevelést, inkább nevezném spirituálisnak, mert a szüleim megtanítottak az alázatra, megbocsájtásra, szeretetre és a legtöbb, Jézus által is tanított és művelt dolgokra. Viszont soha nem volt konkrétan Jézus és vallás központú a dolog.
A külsőségekkel (betanult imák, úrvacsora, egyház rendszere) soha nem értettem egyet, vagy inkább nem tartottam fontosnak.
Viszont úgy érzem, hogy a Biblia tanainak áttanulmányozása segíthet a jobb életért, ezért szeretném, ha olyan részleteket írnátok le, amik konkrétan a mindennapok helyes megéléséről szólnak.
Nem hiszek különösebben Istenben, mint egy konkrét személyben, aki "bűntet", "megbocsájt", sokkal jobban tűnik átvitt értelemben értelmezhető dolognak... Na de ki tudja milyen irányba változik a dolog ha elkezdem olvasni a Bibliát. :)
Köszönöm a válaszokat!
Majd ha valakit érdekelne, megírom, hogy hogy haladok...
En is az evangeliumokat javaslom, barmelyiket, de talan Lukacs evangeliumat tartjak kezdok szamara legjobbnak. Mindenkeppen modern forditasban olvasd.
Szerintem is fontos, hogy valami magyarazatot is olvass hozza, kulonben nehez megerteni: a kontextus az okori Kelet tarsadalmi-vallasi viszonyai es mindennapi elete volt. Jezus valaszai, beszedei sokszor nem egyertelmuek a mai olvasoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!