Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondták ezt nekem...

Miért mondták ezt nekem Biblia tanulmányozáson?

Figyelt kérdés

Sziasztok, érdeklődő voltam a tanúknál, és amikor feljött Isten nevéről a szó, akkor az addigi Biblia tudásommal gondoltam elmondom a véleményemet ami arról szólt, hogy Mózesnek azt mondta Isten, "Vagyok aki vagyok, azt mond a népnek a Vagyok küldött" Valamint az újszövetség jutott eszembe ahol Jézus egyetlen egyszer sem említi az eredeti nyelvben íródott szövegben azt, hogy Jahve, vagy Jehova. A két tanú akivel beszélgettem a férfi láthatóan dühös lett, ezt onnan tudom, hogy pszichológiával foglalkozom, és ingerült de visszafojtott állapotba ránézett a hölgy tanúra, és azt mondta, hogy még az eredeti nyelven írott szöveget is meghamisította az Egyház és azért nem található meg a Jehova, Jahve név benne. Ti mit gondoltok erről?

Azt utólag elmondanám, hogy még pár alakalommal voltam, és úgy éreztem nem a megfelelő helyen vagyok, és inkább ott visszaléptem a további tanulmányozástól, azt még fájó pontként éltem meg, hogy én semmilyen körülmények között nem vádoltam volna meg mást, vagy nem sértettem volna meg azért valakit mert az én hitemet nem akarja elfogadni, viszont a férfi tanú a búcsúzáskor szándékosan rákérdezett a családomra, hogy ők miattuk hagytam e ott a tanulmányozást, ami a legszörnyűbb volt, hogy elárultam nekik bizalommal jóval előtte, hogy sajnos vannak súlyosan beteg emberek a családomban, és vannak akik nem igazán fogadják el azt a hitet, amit a tanúk képviselnek, természetesen ennek semmi köze nem volt az én döntésemhez, viszont a tanú férfi úgy kérdezett, hogy abban olyan borzalmasan érződött a provokáció, és a családra való koncentráltság, hogy tagadni sem tudta, amikor visszakérdeztem, hogy ez mégis mire volt jó?

A Válaszokat köszönöm.

2016. aug. 27. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Jó dolog erre a fórumra járni, katolikusként mindig emlékeztetnek arra, hogy én egy eretnek/bálványimádó/stb vagyok :D

Az eredeti szövegben a JHVH tetragrammatont használták, de mivel sosem ejtették ki, tekintettel a 3. parancsolatra, senki sem tudja, mi a helyes olvasata. A zsidók legtöbbször Adonájt (Uram) olvastak helyette.

2016. aug. 27. 15:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Éppen a Jehovák hamisították meg a Bibliát! De annyira bigottak, hogy csak a saját szövegüket mondják és azt akarják másokra erőltetni.

Beszűkült gondolkodásukra jellemző eset:

Becsöngetett hozzám két jól öltözött fiatalember. Azt kérdezték, hogy egyetértek-e azzal, hogy Magyarországon sok a szegény, segítségre szoruló család? Azt hittem, hogy Krisnások és adományt gyűjtenek, ezért igennel feleltem. Az egyikük erre ideakart adni egy Bibliát, hogy adjam oda egy általam ismert szegény családnak. Megkérdeztem, hogy ebből tudnak adni a gyerekeiknek kenyeret? A válasz az volt, hogy a Biblia tanulmányozása, Jehova szavai boldogabbá teszi őket.

2016. aug. 27. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én csak annyit mondok,hogy helyesen döntöttél.

Az egy olyan szekta ami családokat tesz tönkre,és ha te nem lettél volna határozott és nem léptél volna vissza akkor minden bizonnyal jövőre már egy teljesen más ember lettél volna. Egy olyan ember aki az ördögtorony szavára még a beteg családtagjaidat is hitehagyottnak nevznéd akik nem hajlandóak elfogadni azt az úgy nevezett jehova démont.

Mindezt saját börömön tapasztaltam.

Örülök,hogy időben rájöttél,hogy nem ott a helyed.

2016. aug. 27. 16:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Kérdező, addig kerüld el őket, amíg megteheted. Egyszerűen hihetetlen és borzasztó, amik ott mennek.
2016. aug. 27. 18:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Nyugi, még a nyakadra járnak majd. Küldd el őket a frászba
2016. aug. 27. 20:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Az egy vallásmaffia, ott ipari méretben, futószalagon tolják az agymosást. Vigyázz velük.
2016. aug. 28. 01:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak olyan vagy hogy Jahve.
2016. aug. 29. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!