Isten hazudott Ádámnak és Évának?
Amint többször leírtam már, a történet jelképes, tehát ezeken a kérdéseken felesleges gondolkodni.
De ha mindenáron foglalkozni akarunk ezzel, hát íme a magyarázatok!
- Talán Raj Tamás egykori zsidó rabbiól olvastam, hogy Isten egyszerűen megkegyelmezett nekik.
Az Ószövetségben nem ez lenne az egyetlen olyan eset, amikor Isten kihirdet valamit, aztán valaminek a hatására meggondolja magát (vö. Jónás könyve)
- A második magyarázat szerint ha jól emlékszem a "halál" szimbolikus jelentésű volt, tehát hogy a "halál állapotáról" van szó, feltételezem, a halandóságot értette ezen az, akitől hallottam, meglehetősen eléggé spirituális értelmezés.
Üdvözlettel,
Dante
Édes Istenem.-.- Először megmagyarázzátok, hogy hiszen meghaltak, csak előbb szaporodniuk kellett. Utána meg, amikor idézek azt mondjátok, hogy csak "szellemileg" haltak meg. Miért haltak meg szellemileg csak azért, mert elkövettek egy bűnt? Akárhogy is nézzük, nem az történt, amit Isten mondott.. Ezt hiába próbálja kimagyarázni akárki is.
Ezt bírom, gondoltam, hogy olyanok válaszolnak, akik vallásosak és ismerik a Bibliát, erre az ilyen emberek ilyen választ adnak, hogy "de hiszen meghaltak, csak később". Gondolná az ember, hogy a vallásos emberek azért ismerik, hogy pontosan mit mondott Isten és ő azt mondta, hogy ha esznek a fáról, akkor meghalnak, nem évek múlva, hanem rögtön. (persze a Biblia szerint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!