A katolikus egyház miért nem kényszeríti a hívőket arra, hogy legalább 1 hónapban egyszer gyónjanak és magukhoz vegyék az oltári szentséget?
"a leggyakrabban általában ... valamikor"
...
11!
Ez legyen a legnagyobb bajod!
Egyébként: "valamikor"= 8-9 évvel ezelőtt.
"általában"= talán egyszer volt olyan, hogy egyik héten is voltam, és a következőn is, és az sem volt gyakran, hogy csak a következő hónapban mentem.
"leggyakrabban"= akkoriban gyóntam a legsűrűbben.
Igazad van kérdező. A katolikusokat kenyzeriteni kéne gyakoribb gyonásra. Tudod hogyan kéne csinálni? A szentbeszédében a pap többször kéne célozzon a gyonás fontosságára és ha a bűnök elrejtve maradnak Isten előtt akkor a pokolra kerül. Ugye a pokoltól mindenki fél. Azt is mondhatna hogy az is elkárhozik aki nem tart be az Egyház 5 patancsolatai közül eggyet is mivel azok a Biblián alakulnak.
Az emberekre csak így lehet hatni, szigorú szentbeszéddel. Nem fogjátok meg és viheted a gyontatoba, magától kell akarja azért mondtam hogy kéne kényszeríteni. A pokoltól mindenki fél és mennének gyonni.
"a Biblián alakulnak"
Alakulnak, aha...
"ha a bűnök elrejtve maradnak Isten előtt"
:DD Tudod, mit beszélsz?
"Az emberekre csak így lehet hatni, szigorú szentbeszéddel."
Jézus is így csinálta? Vagy honnan veszed? :)
"és ezt valahogy be kell tartani az emberekkel"
Nem betartani, hanem betartatni. Ha nem akarod, hogy belekössek, akkor vedd a fáradságot és írd le rendesen.
Egyébként meg jó, kötelező, de hogy kötelező? Úgy, hogy közben minden szabadon választott. Senki se kötelez senkit erővel semmire, szó sincs semmiféle kényszerítésről. Jézus mikor kényszerített bárkit bármire?
Minden csak melegen ajánlott, másképp magad alatt vágod a fát. Rád van bízva, hogy mennyit tartasz be a 10 parancsolatból is, de jó lesz az neked, ha nem tartod be? Hosszú távon biztos nem, márpedig ha hiszed, hogy örök életed van, hosszú távon kell gondolkodni, nem a pillanatnyi örömöket kergetni. Ezért érdemes. A gyónás is ilyen: neked lesz jó, ha gyónni mész, nem Istennek teszel vele szívességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!