Szerintetek baj, hogyha reformatus vagyok de a katolikus dolgokat szeretem?
Miért lenne baj?
Akár katolizálhatsz is.
Nem baj.
Keresztet viselhetsz reformatuskent.
Rozsafuzerrel is imadkozhatsz (csak nem az istentiszteleten).
Elmehetsz katolikus misere is, es azon resztvehetsz (de nem aldozhatsz).
Ha minden szempontból jobban tetszik (tanítás, szabályok, nemcsak a kulsosegek), akkor át is térhetsz. De még egyszer: reformátusként nyugodtan járhatsz misére, senki onnan téged kidobni nem fog, ha meg is tudják.
Protestánsként mondom.
Református voltam és tudtam hogy Isten a katolikus egyházba hív. Én is akartam, de a legfontosabb hogy Ő is ezt szerette volna szóval belevágtam. Ez az út nem könnyű, sokan fognak elítélni, kigúnyolni és mindeközben lelki vívódásokkal is szembe kell majd nézz. De ha te tudod hogy Jézus ott vár téged akkor vágj bele "ne féljetek a világtól, én legyőztem a vilagot".
Életem legjobb döntése volt, nem elég misére járni, ha egyszer megérzed azt a megkönnyebbülést gyónás után, a gyógyulást áldozás közben, hidd el hogy nem fogsz tudni ezek nélkül élni
Sok szerencsét! Imádkozom érted 💕
Tehát azért jobb, mert több az ikon? Ez aztán az érv. A katolikusoknál pedig a freskó több, hoppá.
"És meghajolni nagyobb tisztelet mint térdét hajtani."
Ez hogy a francba? A Biblia szerint legnagyobb tisztelet a leborulás, letérdelés. Meghajolni bárki előtt lehet, térdelni, leborulni egy kimondottan Istennek járó tiszteleti forma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!