Miért mondja Pál apostol, hogy jobb az ő példáját követni és colibatust fogadni?
Ez a Bibliaban is le van írva. Meg azt is mondja, hogy aki nem bírja ki, az inkább hazasodjon meg. Ez kB olyan, mintha a házasságot csak azért kellene kötni, hogy elkeruljuk a paraznasagot. Pedig én úgy gondolom, hogy Istennek a házassággal nem csak ennyi célja van.. Meg nem hiszem, hogy Isten szemében a házasság csak valami védelem a paraznasagtol.
Azt sem értem, hogy miért mondja Pál, hogy jobb a colibatust követni.. Ha mindenki így gondolkodna, nem létezne ember a Földön, mert nem született volna ember.
Isten is azt mondja, hogy szaporodjatok és sokasodjatok.. Valaki érti ezt?
A másik amit nem értek, hogy Isten miért hagyja az embert szenvedni. Ellentétes az egész, hogy bármikor véget vethetne az egésznek, de ő benne hagy, de közben azt mondja, segít és vegigcsinalja veled ha kéred. Ez olyan kicsit, mintha hatalmamban lenne valakit kisegiteni egy nagyon rossz és szerencsétlen helyzetből, akár barátot vagy valakit, de azt mondom neki, hogy nem mentelek ki belőle, de vegigcsinalom veled.
Ez olyan kétszínű kicsit.
Valaki eltudja magyarázni nekem ezeket? Sokszor haragszom Istenre, mert nem értem Őt és sokszor szenvedést okoz nekem ez az egész keresztény élet..
"Az állandó csalódás Benne."
Inkább az elméd képességeiben kételkedj, közelebb jársz majd az igazsághoz.
Pál arra érthette, hogy ha egyedül vagy és nincs párod, akkor teljesen Istenre tudsz figyelni, mert ha már van egy párod akkor megoszlik a figyelmed. Ezt azt hiszem lentebb említi is. (Mivel ketten lesznek egy testé, felelősek is egymásért szerintem.)
A házasságos résszel, mivel Pál igen bölcs volt , így félreérthetően ír sokszor.
Isten egy népet készít magának, azért megy veled végig, hogy megtanítson téged mindenre, hogy megneveljen téged, hogy szent lehess.
Meg az Isten egyházának születése ez. Az egyház a gyermek, az egyház feje a Krisztus, az egyház teste mi vagyunk akik a Krisztusban élünk, (aki szül szerintem a világ, mert sokszor a világot Jézus az aratáshoz hasonlítja, hogy mi vagyunk a búza amit majd learatnak és a világ a termőföld)
Bízz Istenben, mert sok szenvedésen át jut az ember az üdvösségre; Isten azt mondta, hogy akit szeret azt megfeddi, Pál is mondta, hogy a próbatételektől nem kell félni mert a mi fejlődésünket szolgálja, aki nincs próbatétel alatt sose és mindig minden jó az nem biztos hogy jó úton jár.
A kereszténység is több annál mint amit ma látsz mert nem az a keresztény aki megkeresztelkedett meg olvassa a Bibliát stb, hanem akit Isten vezet a szentség felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!