Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondja Pál apostol,...

Miért mondja Pál apostol, hogy jobb az ő példáját követni és colibatust fogadni?

Figyelt kérdés

Ez a Bibliaban is le van írva. Meg azt is mondja, hogy aki nem bírja ki, az inkább hazasodjon meg. Ez kB olyan, mintha a házasságot csak azért kellene kötni, hogy elkeruljuk a paraznasagot. Pedig én úgy gondolom, hogy Istennek a házassággal nem csak ennyi célja van.. Meg nem hiszem, hogy Isten szemében a házasság csak valami védelem a paraznasagtol.

Azt sem értem, hogy miért mondja Pál, hogy jobb a colibatust követni.. Ha mindenki így gondolkodna, nem létezne ember a Földön, mert nem született volna ember.

Isten is azt mondja, hogy szaporodjatok és sokasodjatok.. Valaki érti ezt?

A másik amit nem értek, hogy Isten miért hagyja az embert szenvedni. Ellentétes az egész, hogy bármikor véget vethetne az egésznek, de ő benne hagy, de közben azt mondja, segít és vegigcsinalja veled ha kéred. Ez olyan kicsit, mintha hatalmamban lenne valakit kisegiteni egy nagyon rossz és szerencsétlen helyzetből, akár barátot vagy valakit, de azt mondom neki, hogy nem mentelek ki belőle, de vegigcsinalom veled.

Ez olyan kétszínű kicsit.

Valaki eltudja magyarázni nekem ezeket? Sokszor haragszom Istenre, mert nem értem Őt és sokszor szenvedést okoz nekem ez az egész keresztény élet..

2020. júl. 16. 23:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Pálnak volt jobb.

Isten az ember(férfi) mellé társat rendelt.Hogy ne legyen egyedül az ember.

2020. júl. 16. 23:47
 2/12 anonim ***** válasza:
43%

Isten nem határozott arról, hogy tilos házasságban élni.

A szövegkörnyezet csodálatosan megmagyarázza, mi az amiért érdemes annak egyedül maradnia, aki egy célra fókuszálva, figyelem elterelődés nélkül Isten szolgálatára szentelné az idejét.

Ez nem azt jelenti, hogy akkor bűn a házasság, vagy Házasságban nem lehet teljes lelkü szolgálatot, életet élni.

(1Korintusz 7:32–34) . . .. A nőtlen embernek az Úr dolgaira van gondja: hogyan járjon az Úr kedvében. 33 A nős embernek viszont a világ dolgaira van gondja: hogyan járjon a felesége kedvében, 34 és meg van osztva. Továbbá, a nem férjes asszonynak meg a szűznek az Úr dolgaira van gondja, hogy a teste és az elméje szent legyen. A férjes asszonynak azonban a világ dolgaira van gondja: hogyan járjon a férje kedvében.

Péternek is volt felesége, ahogy sok más tanitványnak is.

Mivel a nem házas keresztényeknek nincsen házastársuk és gyermekük, akik iránt felelősséggel tartoznának, és akikkel törődniük kellene, ezért sokkal jobb helyzetben vannak, mint a házas személyek

Egy nem házas személynek jóval kevesebb dologra van szüksége az élet fenntartásához (ezek közé tartozik az élelem, a ruha és a hajlék), mint egy családnak.

A férj és a feleség között bensőséges kapcsolat van, ennélfogva mindketten méltán aggódnak azért, azaz törődnek azzal, hogy egymás kedvére tegyenek, és hozzájáruljanak az egész család fizikai, mentális, érzelmi és szellemi egészségéhez. Még ha egy gyermekes családnak nem kell is betegséggel, vészhelyzetekkel, korlátokkal vagy fogyatékossággal küszködnie, akkor is általában sokkal több időt kell töltenie a ’világ dolgaival’ – azaz a hétköznapi dolgokkal, melyek nem kötődnek a szellemi tevékenységekhez –, mint egy egyedülálló kereszténynek.

2020. júl. 16. 23:48
 3/12 anonim ***** válasza:

A másik amit nem értek, hogy Isten miért hagyja az embert szenvedni.

Móz.II-

20.

Ímé én Angyalt bocsátok el te előtted, hogy megőrízzen téged az útban, és bevigyen téged arra a helyre, a melyet elkészítettem.

21.

Vigyázz magadra előtte, és hallgass az ő szavára; meg ne bosszantsd őt, mert nem szenvedi el a ti gonoszságaitokat; mert az én nevem van ő benne.

22.

Mert ha hallgatándasz az ő szavára; és mindazt megcselekedénded, a mit mondok: akkor ellensége lészek a te ellenségeidnek, és szorongatom a te szorongatóidat.

2020. júl. 16. 23:50
 4/12 anonim ***** válasza:
36%
Inkább legyen felesége egy papnak, mint paráználkodjon. Most nem olvastam el, de ezt súgták a hangok a fejemben...
2020. júl. 16. 23:51
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Akkor azt hittek, hogy Jezus nemsokara, egeszen hamar visszajon, s ugy gondoltak, arra a kis idore minek meghazasodni.
2020. júl. 16. 23:55
 6/12 anonim ***** válasza:

Miert hagyja az embert szenvedni Isten?

Ez a tizmillio dollaros kerdes, erre igazabol nem tudjuk a valaszt. Neki lehet futni tobb oldalrol es megmagyarazni, de igazi valaszt meg en sem hallottam. Sok kereszteny ketelkedik a szenvedes miatt Isten leteben.

Viszont ezt mire irtad?:

"és sokszor szenvedést okoz nekem ez az egész keresztény élet.."

2020. júl. 17. 00:02
 7/12 A kérdező kommentje:
A sok kérdés a fejemben okoz szenvedést. Az, hogy akármennyire próbálom megerteni Istent, nem tudom. Az állandó csalódás Benne.
2020. júl. 17. 00:12
 8/12 anonim ***** válasza:

7 Miért nem adod át magad neki?, mint amikor gyerek voltál?

Ne akard megérteni, majd Ő megérteti magát.

2020. júl. 17. 00:23
 9/12 anonim ***** válasza:
47%
Minden kérdésedre benne van a válasz a szavában.
2020. júl. 17. 00:25
 10/12 anonim ***** válasza:

"A sok kérdés a fejemben okoz szenvedést. Az, hogy akármennyire próbálom megerteni Istent, nem tudom. Az állandó csalódás Benne."

6-os vagyok.

Ertem.

Mi nem tudjuk megerteni Istent. Az a kerdes, hogy hiszunk-e benne.

Ha sok szenvedest okoz a hit, akkor nyugodtan hatralephetsz tole es pihentetheted.

Van, amikor attol allnak ossze a dolgok, hogy mar nem gondolkodunk annyit rajta. Nekem is volt mar ilyen.

2020. júl. 17. 02:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!