Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok az eutanáziáról?

Mit gondoltok az eutanáziáról?

Figyelt kérdés
Ha van élethez való jog, akkor lehetne halálhoz való jog is? Hiszen a szabad akaratunk része, hogy mit kezdünk az életünkkel. Viszont, ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud önként véget vetni az életének, de már nincs más hátra számára csak a hónapokig vagy évekig tartó szenvedés majd a halál, akkor ti megkímélnétek őt a hosszas szenvedéstől, amennyiben ő arra vágyik?

2020. júl. 16. 16:26
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

#19 Szavazás alapján nem úgy tűnik.

Vallásos emberek közt is vannak akik simán támogatják, ahogyan a való életben tapasztaltam.

2020. júl. 16. 18:43
 22/33 anonim ***** válasza:
0%
*Vallásos Te ezen csodálkozol?
2020. júl. 16. 18:45
 23/33 Demion ***** válasza:
100%
Azért a keresztény erkölcsiséget mutatja, hogy sokuk nem érti a különbséget aközött, hogy valakit leszúrsz az utcán a pénzéért, és aközött, hogy a szerettedet akarod megkímélni a szenvedéstől és engeded elmenni. Pedig van némi különbség...
2020. júl. 16. 19:09
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Én mellette vagyok, egészségügyben dolgozom, és rendszeresen volt dolgom gyógyíthatatlan betegekkel akik szendvedtek, és akik megkérdezték, miért nem adunk nekik valamit amitől elalszanak.

Nem tudtam őszintén válaszolni, az összes klisét elmondtam, hogy mi mindenért van még élnéiük, utána végig néztem ahogy leépülnek.

Keresztény vagyok, de nem tudom gyilkosságnak tekinteni az eutanáziát, amennyiben az adott személy szenved, nincs lehetőség a gyógyulásra, saját maga kéri az eutanáziát, és megállapítható, hogy nem depresszió vagy egyéb mentális probléma miatt kér ilyesmit. Ilyenkor nem lehet gyilkosságról beszélni, inkább segítségről. Maximálisan mellette vagyok, Isten bocsássa meg.

2020. júl. 16. 20:01
 25/33 anonim ***** válasza:
20%

Amelyik hívő ember támogatja a gyilkosságot, ott erősen torzult lehet az erkölcs és lelkiismeret. Lepontozhatsz, ettől még így van.

2020. júl. 16. 20:01
 26/33 anonim ***** válasza:
78%
Ez nem gyilkosság. Egyébként hívő emberként tudhatnád, hogy nem a te dolgod az ítélkezés, hanem Istené, de képmutató.
2020. júl. 16. 20:04
 27/33 anonim ***** válasza:
27%

Egyébként jól látszik, hogy akár egy ilyen értékmenti állásfoglalás is mennyire kiütközik az ember jellemén. Például én még az ellenségemnek se kívánnék soha semmi rosszat, ti pedig nekem szenvedéssel teli halált kívántok (#4-es hozzászólás), mert az élet pártján állok.

"Egyébként hívő emberként tudhatnád, hogy nem a te dolgod az ítélkezés, hanem Istené, de képmutató."

Veled meg nem az a baj, hogy hitetlen vagy, hanem az, hogy buta. Lehet szépíteni, jelenlegi jogszabályok alapján bizony gyilkosság. Vagy amennyiben az illető magát öli meg, akkor öngyilkosság.

2020. júl. 16. 20:08
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudok erre a kérdésre válaszolni. Nem tudom mit érez az, aki nagyon beteg és folyamatos fájdalomban él, nem tudom abban az állapotban mit tennék, hogy döntenék.
2020. júl. 16. 20:13
 29/33 anonim ***** válasza:
0%
25 Nálad a pont, ment is a zöld.
2020. júl. 16. 20:16
 30/33 KZitus ***** válasza:
19%

"Azért van a vallás rovatban, mert feltételeztem itt több az empatikus ember és magasabban van az erkölcsi és morális mérce"

- nos a kérdés az, milyen empátiára gondoltál? Az élettel, vagy a halállal kapcsolatosan?

Mivel hiszek Istenben, az életet úgy tekintem mint az, aki megteremtette. Még az az élet is szent, amelyik meg sem született, de már növekedik..... Az életszent, és a "Ne ölj!" - alól CSAK az ember keres felmentést sokféle formában....ezzel az első emberölő gondolkodását utánozza. Ezt írja a Biblia erről:"Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok tenni. Az gyilkos volt kezdettől fogva, és eltért az igazságtól, mert nem szereti az igazságot. Azért hazudik, mert ő ilyen. Ő hazug, és a hazugság atyja." János 8:44 Az élet kioltásának bármelyik formája SOHA nem volt megengedett az embernek. Erre a legkiemelkedőbb példa Káin!

Többnyire azt gondolják, a halálos beteg az más kategória. De minden gyilkosság más...más az abortusz, más a kivégzés, más a gyilkolás, más a véletlen, vagy szándékos emberölés...és más az eutanázia, de Isten szemében mindegyik emberölés, amelyre nem kapott felhatalmazást az ember. Krisztus minden emberért meghalt, azért is, aki súlyosan beteg.... engedte, hogy átszegezzék a kezét, és kínhalált halt érte is.

Egyedül Istennek van joga élet-halál kérdésében dönteni!

2020. júl. 16. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!