Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok az eutanáziáról?

Mit gondoltok az eutanáziáról?

Figyelt kérdés
Ha van élethez való jog, akkor lehetne halálhoz való jog is? Hiszen a szabad akaratunk része, hogy mit kezdünk az életünkkel. Viszont, ha valaki olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud önként véget vetni az életének, de már nincs más hátra számára csak a hónapokig vagy évekig tartó szenvedés majd a halál, akkor ti megkímélnétek őt a hosszas szenvedéstől, amennyiben ő arra vágyik?

2020. júl. 16. 16:26
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
60%
#8: Na ugye, hogy értelmetlen.
2020. júl. 16. 17:20
 12/33 anonim ***** válasza:
0%
4 Térjen vissza a fejedre a beszéded és annak összes következménye 7x-esen.
2020. júl. 16. 17:21
 13/33 A kérdező kommentje:
#1 Nem kell ennyire rosszindulatúnak lenned. Azért tettem hozzá, hogy arra vágyik mert nem akartam, hogy tévesen arra következtessetek, hogy az illető csak úgy neki ugrik a betegnek látva a szenvedését. Azért van a vallás rovatban, mert feltételeztem itt több az empatikus ember és magasabban van az erkölcsi és morális mérce. Így kiegyensúlyozottabb vitát lehetne nyitni a dologról. Ki miért vagy miért nem engedné/tenné meg.
2020. júl. 16. 17:22
 14/33 anonim ***** válasza:
74%

Ha a lónak eltörik a lába, természetes, hogy agyonlövik. Ugyancsak természetes, hogy egy döglődő állatnak inkább kioltjuk az életét, mintsem hagyjuk továbbszenvedni.

Az ember viszont nem halhat meg, inkább szenvedjen.

Érdekes...

2020. júl. 16. 17:55
 15/33 anonim ***** válasza:
34%

12

Ne átkozódj, jehovás!

2020. júl. 16. 17:58
 16/33 anonim ***** válasza:
82%
Messzemenően támogatom az euthanáziát. Úgy gondolom, minden embernek joga van méltósággal eltávozni, felesleges szenvedések nélkül.
2020. júl. 16. 17:59
 17/33 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem semmivel sem magasabb a vallas rovatban az erkolcsi es empatikus merce, mint mas rovatokban. Itt is csak emberek valaszolnak, mint barmelyik masik kategoriaban. Raadasul itt erosen torzitja maga a vallas az eredmenyt, tekintve hogy a vallasok tulnyomo tobbsege eleve szentnek es serthetetlennek tartja az emberi eletet.

Szerintem is lenne letjogosultsaga az eutanazianak, de a mai ember meg nem eleg erett ennek maradektalan megvalositasara, se egyeni, se tarsadalmi szinten. Talan kesobb majd az lesz.

2020. júl. 16. 18:15
 18/33 anonim ***** válasza:
94%
Én is támogatom. Egy halálos beteg utolsó hónapjait nem igazán lehet életnek nevezni. Megterhelő az illetőnek, illetve annak családjának is, akiknek végig kell nézni a szenvedést, leépülést. Ha az ember szeretne ettől mindenkit megkímélni, akkor szerintem kellene, hogy joga legyen hozzá. Sőt, nem is muszáj betegséghez kötni. Őszintén, nem egyszerűbb lenne, ha reggelente nem késnének a vonatok azért, mert valaki ezt a módszert választja öngyilkosságra? Így legalább méltóságteljes, hatékony módszerrel vehetnek véget az életüknek, nem játszik az, hogy több évet kell lehúzniuk egy elbénázott kísérlet következtében összeszedett károsodással.
2020. júl. 16. 18:17
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

De gondolhatod, hogy általában a vallásos emberek nem támogatják a gyilkosságot, így az eutanáziát sem.

2020. júl. 16. 18:20
 20/33 anonim ***** válasza:
17%
15 Ez is térjen vissza a fejedre, pont úgy ahogy az előző.
2020. júl. 16. 18:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!