Jézus és a Szentlélek nekem azért problémás válaszok erre, mert mindkettő Isten, tehát némiképp zavaros nekem, hogy Isten közvetíti Istent.
Szóval ha így értem, akkor a közvetítőnek leginkább az egyház felel meg (ami ugye nem csak a papokat jelenti).
Kedves TGT. Nagyon elkezdtél Isten szava ellen beszélni.
Jézus kijelentette, hogy az Atyához intézett szavainkat, Jézus nevében tehetjük meg. Közvetlen az Atya, a fia által fogad embereket.
"Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam."
17-es: Szerinted ez azt jelenti, hogy „ közvetlen az Atya, a fia által fogad embereket”? Míg az ószövetségben közvetlenül lehetett vele beszélni, az újszövetségben már csak a fián keresztül? Ez elég fura lenne. Biztosan nem így van.
Jézus itt azt mondta, hogy az ő tanításai, életmódja, értékrendszere az Atya akaratát tükrözik, ezért aki az ő parancsait betartja, az az Atya parancsait tartja be, tehát ez az út az Atyához, ezt kell követni. De szó sincs olyan butaságokról, hogy az Atya csak a fián keresztül fogad embereket.
I Tim. 2:5
Azt hittem, a katolikusok Máriát írják majd...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!