Sokáig kell imádkozni, vagy sem?
Ezt megválaszoltuk.:D
Egyébként szerintem hosszasan is lehet,Jézus a getsemáné kertben is elég sokáig imádkozott. Sok helyen írja a Biblia hogy hosszasabban imádkozott,nem feltétlenül egy két mondatot csak.
Addig imádkozz, ameddig csak akarsz!
Úgyse hallgatja meg senki...
Ejnye már Jégszív.
Kedves Válaszoló.
Teljesen mindegy, hogy mennyi időt foglal magában az Istennel való tisztelet teljes beszélgetés. Ez lehet alkalomhoz illő, rövid is. De hosszabb lélegzet vételű, ha szeretnéd teljesen kiönteni a szívedet Istennek, és megosztani veled a gondolataidat.
Jézus itt arra gondolt, hogy ne azért imádkozzon valaki hosszasan, mert úgy gondolja, hogy Isten a betanult, hosszú szövegekre kiváncsi.
A fariezusok azért imádkoztak látványosan hosszú ideig, hogy az emberek dicsérjék őket....
#7.
"Az fontosabb, hogy közben be máson járjon az eszed, teljes figyelmeddel az imára koncentrálj."
Tedd szívedre a kezed! Képes vagy így imádkozni!? Ez a legnehezebb az imában, pláne ha ezek szokványosak és betanultak! (Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy...)
Szokott sikerülni, igen. Egy üres templom kell hozzá. Semmi háttérzaj, a tömjén és a gyertyaviasz illata, behunyom a szemem és kész. Nyilván ezt nem tudom órákon át, de 5-10 perc is bőven elég. Ilyenkor három nyelven keverve (ahogy hamarabb eszembe jut, attól függően, hogy épp melyiket használom napi szinten többet, vagy az adott dologról melyik nyelven szoktam gondolkodni), saját szavaimmal szoktam imádkozni. Nem napi szinten, hanem szükség szerint. Rászánom az időt ilyenkor.
Szégyen vagy sem, de a kötött szövegek közül az asztali áldást meg a miatyánkot tudom egyedül kívülről, de ez utóbbit inkább csak amolyan önnyugatató mantraként használom. Például ha késő este megyek haza és fontos, hogy egyenletesen, de nem látványosan sietve menjek, minél kevesebb feltűnést keltve (ha okom van erre, mert pl részeg férfiak vannak az utcán ahol mennem kell), akkor magamban ismétlem, amíg haza nem érek. Sokat segít az is, de az elmélyülésre nem igazán alkalmas.
Kerdezo, igen, ez van az evangeliumban, viszont az egyik episztolaban (1Thessz 5:17) elhangzik az is, hogy "szuntelenul imadkozzatok".
Amit te irsz, azokra vonatkozik, akik azt hiszik, minel hosszabban mondjak, annal inkabb meghallgatasra talalnak.
A szuntelen imadkozast eleg nehez szo szerint megoldani. A korai egyhazatyak a Jezus-ima ismetelgeteset hasznaltak erre, es szamolták. Ebbol fejlodott ki pl. a rozsafuzer.
Szerintem mindegy, ahogy jolesik vagy ahogy az egyhazad tanitja. Elore rogzitett imaval, sajat szavaiddal, barmi. Nalam ez 3 masodperctol 30 percig barmennyi lehet. De Isten azt is meghallja, ha csak sohajtasz egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!