A katolikusok hogyan egyeztetik össze ezt Szűz Mária imádatával? (4. és 5. vers. "Ne borulj le ilyen képek előtt és ne tiszteld őket")
2020. júl. 7. 20:34
81/115 tgt válasza:
De bizony, hogy szabályzat, úgy hívják: Tízparancsolat. Illik betartani.
83/115 anonim válasza:
"Jó, hát ezzel az erővel Istennel sincs értelme beszélni..."
Azért ne keverjük már össze a teremtettet a Teremtővel. Egyik tud, a másik nem. Egyik mindenhol ott van, benne vagyunk, másik pedig várja a feltámadást tér és időn kívül és nem képes arra, amire Isten. Ne legyünk már Isten káromlók.
84/115 MBbpg válasza:
Érdekes volt végigolvasni...
Az a kérdés merült fel bennem, hogy ha Zeusztól, egy Zeusz-szobor előtt térdepelve kér valaki segítséget, az bálványimádás-e?
(Természetesen nem imádkozik hozzá, mert imadkozni csak Istenhez lehet, az emberünk csak segítséget kér az adott esetben)
85/115 tgt válasza:
84-es: Imádkozni bárkihez lehet, tehát technikailag ennek nincs akadálya, de a zsidó-keresztény vallás szerint csak Istenhez szabad. Ha valaki a Zeusz szobor előtt térdel, és Zeusz segítségét kéri, akkor ő Zeuszhoz imádkozik. Ha zsidó vagy keresztény vallású az illető, akkor ezzel bűnt követ el.
86/115 MBbpg válasza:
Értem én, hogy nem tetszik amit írtam, de a lepontozástól a kettős mérce, amit használtok, megmarad
87/115 anonim válasza:
Mi köze van egy nem létező Zeusznak Krisztus édesanyjához? Lehet azért a lepontozás, mert hülye példa volt.
88/115 tgt válasza:
86-os: Szerintem érdekes volt a felvetésed, de látod, itt mindenki le van pontozva, aki meg meri kérdőjelezni a Mária imádatot, vagy csak nem lelkesedik érte eléggé. Ne törődj vele.
89/115 anonim válasza:
Továbbra se imádja senki Máriát tgt, de fúhatod tovább a hazug berögződésed. Igaz, szerinted Jézust se lehet imádni, az ilyentől mit várjunk.
90/115 tgt válasza:
Imádkoztak hozzá, letérdeltek a szobra és képe előtt, dehogynem imádjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!