Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mièrt tekintjük az UVF-t az...

Mièrt tekintjük az UVF-t az egyik legjobb Biblia forditásnak?

Figyelt kérdés

2020. jún. 21. 21:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%

kb. 2 milliárd keresztény van ma, és van kb. 8 millió ember, akik az Új Világ ferdítést használják. Ez nem csúfolás, ismétlem, hanem az igazság kimondása.

Az Új Világ ferdítést fordításnak nevezni, pláne a legjobbnak nevezni: ez a csúfolás. Ez nem csak Istent csúfolja meg, hanem a nyelvészeket és a nyelvtudományt is.

2020. jún. 21. 23:19
 12/19 anonim ***** válasza:
84%

A követők száma soha nem érv valami mellett.

Egyébként Jehova tanúja vagy sem, akárki utánakereshet, már egyszerű emberként a neten is az Új Világ fordítás pontatlanságának. Csak pár példa egy rövid keresés után:

[link]

[link]

[link]

[link]

Aki akarja úgyis utánajár ezeknek, aki meg nem akarja érteni, annak úgyis lényegtelen, nincs értelme vitázni.

2020. jún. 22. 00:58
 13/19 A kérdező kommentje:

12.Hát kedves felhasználó.

Nem kellett sokat kutassál amíg megkaptad a rágalmazó cikkeket kiollozva,kikeresve èlègè szorgalmasan,hogy bizonyítsa a nagy semmivel az ellenszenvedet.

Útánna nèztem a linkjeid íróinak amit keresve kerestèl azt amit hallani akarsz.

Egyik link írója sem fordító,hanem szenzáció hajhász,mint ahogy te is keresed a támadást az UVF szembe.

Èn nem írom a linkekböl a neveket mert ègyszer nem ők fogalmaztak,másodszor nem fordítók,harmadszor az egyik álnèv alatt szèlhámaskodik.

Ha neked ezek ès ezek irása bizonyitèk akkor töled mar nem kèrdek semmit,főleg attól aki ilyenekkel azonosul.Az aki a szakember munkáját szeny cikkekkel cáfolja ès ebből 3 nèvtelen az egyik akinek van neve szerkesztő ès cèhje van,aki a szenzáció vègett bármit ki ír.

Ajánlom az UVF úgy vèlemènyezd ahogy az van vèlemènyezve.

Vannak kritikusok akik segitsègèvel jóváhagytak a kiadását ès azokat linkeled be,mert ez amit csinálsz buveráng is lehet ami a rágalmat illeti.

Tisztelettel.István.

2020. jún. 22. 07:03
 14/19 anonim ***** válasza:
83%
Én pl a jehovista oldalról írtam és nem néztél utána 😂 Szép hosszú cikk szól arról, hogy senki sem dicséri ezt a mocskos, hazug biblia ferdítést 😂
2020. jún. 22. 07:28
 15/19 A kérdező kommentje:

14."Senki sem dicsèri"

A senki nem is kell dicsèrje,csak a kritikus ès a kiadó.

2020. jún. 22. 07:59
 16/19 A kérdező kommentje:

A biblia fordítás körülmènyei,felelősèg,ès szakèrtelem ami nem èppen egy laikus tanácsa szerint működik.

Egy bibliat kritizálni oda egy kritikus kell,nem pedig egy vallásos rèszrehajlás.

2020. jún. 22. 17:19
 17/19 A kérdező kommentje:

Itt olvashatunk a fordítsd tudományárol,laikus kritika nèlkül.

[link]

[link]

2020. jún. 22. 17:40
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, pont azt írtam, hogy SENKI, még egy árva, felekezet független teológus sem írt róla semmit. Amúgy szerintem még azt sem tudod, hogy egy teológus nem hisz feltétlenül Istenben, neki a teológia, mint tudomány érdekes. Tehát semmiféle részlehajlás nem lenne bennük, de hát a kutyát nem érdekli ez a rossz és hazug fordítás.

Viszont negatív kritika ennél sokkal több van. Hetven év alatt öt dicséret és azok sem igazán azok, na ez az, ami megmutatja, hogy semmit sem ér ez a szenny. Senki nem tekinti nemhogy legjobb, de még jó fordításnak sem, csak a magadfajta ostoba és rosszindulatú emberek.

2020. jún. 25. 06:00
 19/19 A kérdező kommentje:

18.Kedves felhasználó."Igen,pont ezt írtam,hogy SENKI,mèg egy árva felekezet független teológus sem írt rolla semmit"

Egy teológus aki a forditásban laikus mègis mit kellett volna írjon.Ki az a teológus aki tökèletesebb forditásban mint a kritikusok ès a kiadók?

Az,hogy te vallásod rèszrehajlás szerint itèlkezel mèg nem mond semmit ha nem a forditás törvènye ès anyaga szerint mèsz ideèrtve a nyelvek tudományát az akkori ès a mait,megnevezve a tudósokat akik kellő mèltosaággak dolgoztak.

A Károli forditást is az alaptól az egèsz munkát el olvastam,ami az UVF-hoz 30%os negatív pontossággal bír.

Mièrt?Azèrt mert nem volt annyi anyag a rendelkezèsre,akkoriban mèg a felkèszültsèg is gyatra volt,nembeszèlve a tehnikárol ès a rèszrehajlásrol.

"Csak a magad fajta ostoba rosszindulatú emberek"

Az,hogy a bejegyzèsedbe ilyennek tartasz bizonyitèk nèlkül,mit mondhatnèk arra a lègből kapott irásodra ami csak belőled fakad mint a"70 èv alatt 5 dicsèret ès azok sem igazán azok"Itt visszatèrek a kritikusokra kiadora ès nem a laikusok rèszrehajlására,mert hat hónnan neked az 5 szám?

Itt a dicsèret ami a bizonyitèkokbol fakad a UVF nèzve,nem pedig "azt mondom amit akarok,ès ez mèg hiteles is"

Tisztelettel.István.

2020. jún. 25. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!