Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A korai kereszténységben volt...

A korai kereszténységben volt eleinte reinkarnáció-hit?

Figyelt kérdés

Jelen volt a korai kereszténységben, illetve a Bibliában a lélekvándorlás tana valamilyen formában? Úgy tudom, vannak, akik így gondolják, de Órigenész egyházatyán kívül nem nagyon hoznak fel mást ennek igazolására.

Erről bővebben valaki?

2020. jún. 15. 14:49
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
77%

Esszenius béke evangélium... Bár ennek a forrásnak is utánna nézni.

Valamint nem igazán tudni mennyire nyúltak bele a 'niceai zsinaton'

2020. jún. 23. 06:59
 32/36 A kérdező kommentje:
2020. jún. 23. 08:42
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

hú köszi, kicsit csalódtam de ez van.

akkor a niceai zsinat rejtélye maradt

2020. jún. 23. 11:30
 34/36 anonim ***** válasza:
Az ortodoxok külön ünneplik Jánost ( junius 24 és augusztus 29) meg Illést ( július 20). De ünneplik az Urunk szinevaltozasat is ami augusztus 6- an lesz. Nem tudom az ortodoxok vallják e a reinkarnáciot. Az Isten rabjai regényben olvastam hogy Jancsivak beszélt Rudolf fráter és azt beszélték hogy a katolikus egyház vallja.
2021. aug. 3. 12:41
 35/36 anonim ***** válasza:

Mivel vannak csodák ezért lehet hogy Isten Keresztelő Szent Janosban reinkarnalta Illést. De ez csak egyszeri eset és ugyanaz a Szent, istenfélő lélek volt csak ujra leszulettek.

Az ortodox püspök mondta a Szent Liturghian július 20 an hogy Illés próféta, Énok meg Mózes eljönnek.az ég felhőin Jézussal és felveszik a harcot az Antikrisztussal. És mivel Mózes, Énok meg Illés az égbe mentek testestül ezért ez azt prefigurálja ( nem tudom magyarul más szóval) hogy mindhárman visszajönnek az ég felhőin és felveszik a harcot.

Én nem szeretek sok dolgát az ortodoxoknál de ezt elhiszem nekik. Sőt én is sejtettem valahol hogy így lesz csak nem tudtam kifelyezni.

Nem tudom az ortodox püspök mondta ki amire én gondoltam már régebben vagy én gondolkodók úgy mint az ortodoxok egyes dolgokban?

2021. aug. 3. 12:50
 36/36 Alex Fly ***** válasza:

@Aurelia: a Jelenések könyvének 11. fejezete írja. A nagy nyomorúság idején Isten elküldi két tanúját, akik 1260 napon keresztül prédikálnak, majd a Templomnál megölik őket.

Már a legkorábbi források is egyetértenek abban, hogyez a két tanú Illés és Énok, akiket az Úr élve ragadott el, így vissza kell jönniük a Földre, hogy meghaljanak mint minden más rendes ember.

Amennyiben ez így van, az már eleve kizárja azt, hogy Illés egyszer már Jánosként meghalt volna. Ergo semmi köze a reinkarnációhoz...

2021. aug. 3. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!