Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik az igaz? Hogy érti a...

Melyik az igaz? Hogy érti a biblia? Mit akar isten? Melyik a jó?

Figyelt kérdés

Elköltöztünk ezért hitgyülekezetetbis váltottunk.

Ahonnan elköltöztünk ott a pap azt tanította, hogy az 'aki kíméli fiát, gyülöli fiát' és egyébb hasonló ige mind az odafugyelésre szól, hogy támasza legyünk a gyermekeinknek. Még a botosra is azt mondta, hogy a bot az kemény, határozott, egyenes, tudja merre tart, és ilyennek kell legyünk, nem pedig verni a gyermeket még alkalmanként sem, hanem beszélgessünk vele, értsük megbés értessük meg a mi álláspontunkat.

A mostani pap azt mondja, időnként belefér, amikor nincs más eszközünk. De az előző mindig azt tanította, hogy van jobb út, mindig van jobb út, és ilyen esetekkor számtalan könnyen megtalálható jobb út van. De a mostani azt mondja, hogy a fizikai fenyítés néha kellően nagy hatással bír, míg más nem.

Melyikőjüknek van igaza? Esetleg idézhettek a bibliából, ami megmutatja, hogy inkább melyik az igaz.

2020. jún. 13. 13:03
A kérdező szavazást indított:
Az elsőnek van igaza, sose verd a gyermeked mint egy primitív bunkó
A másodiknak van igaza, nyugodtan verd azt, akinek egyetlen támasza kéne hogy legyél
15 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
22%

"A mostani pap azt mondja, időnként belefér, amikor nincs más eszközünk"

Semmikor nem fér bele, ugyanis büntetik azokat a szülőket, akik verik a gyerekeiket..

A Biblia egy primitív könyv, aminek semmi köze semmilyen istenhez. Emberek írták, akiknek az idejében divat volt verni a gyereket.

2020. jún. 13. 13:07
 2/18 anonim ***** válasza:
28%

Amúgy a Biblia szerint ütni vágni kell és nem csak a saját gyerekedet, ha ez segít rajta eltávolodni a bűntől.

Múltkor rá is kérdeztem csak törölzék a kérdést.

2020. jún. 13. 14:12
 3/18 anonim ***** válasza:
13%

Az egyik szekta kiadott egy gyerekneveléssel foglalkozó könyvet itthon, amiben volt egy olyan szakasz is, ahol azt reszletezi, hogyan kell megverni a gyereket.

Undorító a kereszténység.

2020. jún. 13. 14:17
 4/18 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk amikor egyik gyerek tönkreteszi a másik életét, terrorban tartja a környezetét és kihasználja hogy nem kerülhet börtönbe (ha egyáltalán érdekli a dolog), nem biztos hogy az ölelés segít. Hogy kell megállítani az ilyen kölköt?
2020. jún. 13. 14:25
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem voltak valami hasznosak a válaszok. Inkább mókásak. A szavazás eredménye meglepett.
2020. jún. 13. 14:59
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Az én apám soha nem volt keresztény kerülte a vallást!

És bizony volt hogy megvert!

Akkor most mi a helyzet?

Hadjuk már a baromságot! Vannak szülők akik megverik a gyerekeiket és vannak akik nem. Láttam én már édesanyát is aki megverte a gyerekét! Ez szülőtől függ nem pedig vallástól.

Amúgy szerint van olyan eset amikor 1-2 pofon igen is kell a gyereknek. Egy édesanya mesélte hogy a gyerekét elengedte buliba. De megmondta neki hogy éjfélre legyen otthon. A gyerek késett nem keveset! Az anya aggódva várta haza. Meg is jött a gyerek és bizony kapott is két pofont az anyjától. Arra már nem volt szükség hogy az apjától is kapjon. Soha többé nem késett vagy ha igen érdekes módon mindig volt ideje arra hogy telefonáljon az anyjának hogy késik. És ennyi ,többé soha nem kapott a gyerek pofont sem az anyjától sem az apjától. Csak akkor egyszer!

2020. jún. 13. 15:50
 7/18 anonim ***** válasza:
54%

Előbb tisztázzuk, hogy most hitgyüliről van szó, vagy katolikus gyülekezetről? Mert az utóbbiban vannak papok és nem értem, hogy aki állítólag hitgyülis, az hogy tud ekkorát tévedni?

Amúgy a Biblia alapján az elsőnek van igaza.

2020. jún. 13. 18:02
 8/18 anonim ***** válasza:
90%

Peldabeszedek 23: 13. Ne vond el a gyermektől a fenyítéket; ha megvered őt vesszővel, meg nem hal.

13: 24. A ki megtartóztatja az ő vesszejét, gyűlöli az ő fiát; a ki pedig szereti azt, megkeresi őt fenyítékkel.

Ami persze nem azt jelenti, hogy össze vissza kell verni, de ha nem hallgat a szóra több ízben, akkor egy tasli nem árthat neki. Szeretetben neveld a gyereked ez fontos, hogy később is engedelmes, illedelmesen legyen.

2020. jún. 13. 19:40
 9/18 A kérdező kommentje:

6#, Biztosan jó kapcsolatépítő volt a beszélgetés és a saját gondolatai, tapasztalatai, és élménye elmagyarázása, kimutatása helyett a két pofon.

Lehet igazad van, és a kapcsolat a gyermekeimmel nem annyira fontos. Jobb ha félnek, nem gondolkodnak, bután betartják az elvárásokat, amiket sose fejtettem ki nekik, mintsem hogy szeretnek, egyek lennénk, értenénk egymást.

2020. jún. 13. 20:22
 10/18 A kérdező kommentje:

8#as, igazad lehet neked is.

Ha ismételgetem magam, mint egy értelmi fogyatékos papagáj, és sose tanítom meg a gyermekemet arra, hogy érdekelje a gondolataim miértjei, akkor ha tudatlanul, figyelmetlenségből, neveletlenségből nem hallgatnak a parancsaimra, akkor néha verhetem őket, mint akinek nincs szája beszélni, agya gondolkodni, és szíve érezni, átérezni, megérteni és megértetni.

Köszönöm, te egy jó ember vagy! Verd te is tovább a "gyermekeidet". Hátha nem utálnak meg téged visszafordíthatatlanul mire nagykorúak lesznek.

2020. jún. 13. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!