Hogyha ilyen sok vallás van, miért nem egyértelmű az embereknek, hogy az összeset emberek találták ki?
30-as. Azt hiszel amit akarsz. Nem akarlak megsérteni, de mondtam neked hogy tapasztalatok nélküli szobatudós vagy ezen a téren.
De engem nem is kell hogy meggyőzél bármiről. Én járom a saját utam, te meg építs továbbra is a tudomány eredményeire.
Még egy videó. Csalással nem lehet megcsinálni:
https://www.youtube.com/watch?v=gdxXMjanX28
Adios.
#31: Jézus Úristen! És képes vagy egy hivatásos bűvész videóját belinkelni, ember? 😂😂😂 Már hogyne lehetne megcsinálni? Ez egy filmforgatás, statisztákkal, profi operatőri munkával. Helikopterrel emelik fel. Ez egy megrendezett produkció. Igen, ennyi statisztával, bizony. Nem is olyan nagy a költségvetés, ha azt vesszük, ez a pasas ebből él, és a világon az egyik legjobban kereső bűvészek egyike.
David Copperfield a röpködést a színpad fölött csinálja élő előadásban. Persze ha utánajársz, pontos műszaki leírást találsz arról, hogyan van ez megvalósítva a színpad fölötti mozgó darukkal, ezek kezelőivel, segéderőkkel, és 200 kg teherbírású, kvázi-láthatatlan acélkábelekkel.
Látod, látod! Azért vagy hívő, mert a fantáziád is kicsi, a műszaki tudásod meg nulla.
Gondolom itt is megrendezett az egész, amiről aztán a másnapi londoni lapok is beszámoltak. Ja meg persze motorcsónakon húzzák vagy épp víz alatti akármin járkál - a logikád után.
https://www.youtube.com/watch?v=3WyoenjZAZw
Meg hát persze itt a helikoptiérról lebegtetik:
https://www.youtube.com/watch?v=nXWdtFZVjZo
Na látod, azért vagy csőlátású, mert nem látsz messzebbre az orrodnál. Nem tudsz te semmit, csak okoskodsz itt.
Igen, megrendezett.
Mai technológiával bármit meg lehet rendezni. Ha valóban értesz a varázsláshoz, eredj James Randihez, és mutass valamit. Ha ott elismernek, kapsz 1 millió amerikai dollárt.
Látszik hogy halvány fogalmatok sincs a témáról. Hisz soha nem láttatok a saját szemetekkel hasonlót.
Amit itt Dynamo bemutatott, az nem bűvészkedés és trükkök, hanem démon-mágia. A kettő egész más jelent. De magyarázhatnám nektek oldalakon át, ha vki megrekedt a tudományos vagy szkeptikus magyarázatok keresésében, akkor reménytelen eset.
34-esnek, persze mai technikával lehet az égből lógatni egy láthatatlan kábelt és azon lebegni a Shard fölött, fölé, London szeme láttára.. Ugye nem gondoltad komolyan azt a technikát?...
Dynamo pénzért dolgozik, én nem, és nem is fogok. Nincsenek is olyan képességeim, mint neki, ez a fő különbség kettőnk között. De vannak nála egy kevesen nagyobb képességűek, akik szintén nem a pénzért dolgoznak. Ők nem a világ előtt mutogatják magukat, hanem visszavonultan élnek. Nekik a vallás gyakorlati alkalmazása a fontos, nem a mágia. Ahogy a bűvészkedés és mágia, úgy a vallás és a mágia között is lényeges különbség van.
Figyelj, Hókuszpók, ezt szerintem ne erőltesd itt.
Szerencsére az emberek többsége viszonylag hamar megtanulja elválasztani a mesék világát a valóságtól. Van akinek ez nem megy - pl neked. A legtöbb helyen ezért max körberöhögnek és hülyének néznek - mint jól látható itt is. Kell ez neked? Biztos vannak olyan helyek a neten, ahol a hozzád hasonlóak hülyíthetik egymást, jobb lesz neked ott.
"34-esnek, persze mai technikával lehet az égből lógatni egy láthatatlan kábelt és azon lebegni a Shard fölött, fölé, London szeme láttára.. Ugye nem gondoltad komolyan azt a technikát?..."
Mivel nem vagyok a témában járatos, ezért nem tudom megmondani, hogy pontosan mi történt a felvételen, viszont egy profi illúzionista bizonyára ízekre tudná szedni a videót. Lehet, már szét is szedte, csak meg kellene keresni. Ugyanolyan baromság ez, mint amikor a Rejtélyes igazságokban igaznak állították be azt a történetet, hogy egy gyerek - aki azt állította - hogy egy szörny lakik a szekrényben, eltűnt, amikor bezárták oda a rosszindulatú haverjai. A magyarázat fent van az interneten angol nyelven, nem tűnt el a gyerek, meglett. Hülyeség amit abban a műsorban igaznak állítanak be, ugyanolyan hülyeség, mint amikor te a videódat igaznak állítod be.
Egy hiszékeny, naiv, ostoba ember vagy! Nagyon nagy itt a szád, de James Randi elé nem mersz állni, mert tudod, hogy ott már bizonyítani kellene. Annak annak ellenére, hogy 1 millió amerikai dollár ütné a markodat. Te is tudod, hogy amiben hiszel, az hazugság. Különben már elvitted volna a pénzt.
#36: "Csalással nem lehet megcsinálni:"
No, akkor adom az analízist.
Amikor Dynamo kóringyál a felévtelen a hatalmas tömegben, az nem jelent semmit. Azok lehetnek valódi turisták. Sőt, biztosan azok, nem osztanak szoroznak.
Viszont azokon a snitteken, amikor történik valami (levitáció), ott kifejezetten egy szűk baráti kör látható. Megszámoltam a képernyőn, durván 25 vagy 30 ember látható.
A levitáció közben rengeteg vágókép van, amelyek igazából nem mutatnak semmit. A levitáció is sok snittből áll, ezek közül mindössze egy van, amelyiken látszik Dynamo tetőtől talpig. Amikor hátulról látszik, ott nem látszik a helyszín. Semmi, ami alapján azonosítani lehetne. És ott sincs meg a tömeg!
Valószínűleg a bakancsba rögzített emelőplatform és egy nem túl nagy emelőszerkezet emeli fel, amelyet az egyik statiszta eltakar.
A film megrendezett. Annál a jelenetnél, amikor megkéri a hölgyeket, hogy csináljanak róla egy fényképet, három különböző nézőpontból mutatja a kamera. Ezt kétféleképpen lehet elérni. Vagy három kamerával felvenni, vagy háromszor felvenni ugyanazzal a kamerával, más-más beállításokkal. Ha másból nem, ebből már látnod kéne, hogy ugyanaz történik, mint a játékfilmekben, amikor a dialógus alatt változtatják a nézőpontot. Ez a filmnyelv dramaturgiája.
Most jön a bónusz csokitallér!
Ezekre magamtól jöttem rá, aztán kíváncsi voltam, van-e már róla a YouTube-on magyarázat, beütöttem a keresőbe, hogy Dynamo flying revealed, és láss csodát: a második találatban ott volt a magyarázat, amely majdnem pontosan ugyanaz volt, amit én is megállapítottam. A magyarázat arra is kitért, hogy az egyetlen képsoron, ahol látható Dynamo tetőtől talpig, ott egy fehér ruhával takarták el az emelőgép kilátszó részét, és a háttérben egy fehér inges pasas áll, amivel az árulkodó részt láthatatlanná tették.
Ismét bebizonyosodott tehát, hogy a hit és a tudatlanság, ostobaság kéz a kézben járnak. Aki hinni akar a természetfölöttiben, az nem kezd el rajta gondolkodni, vajon hogyan is csinálhatták. Aki pedig úgy gondolja, hogy a fizika törvényei alól semmi és senki nem bújhat ki, az nekiáll megfejteni, mit is láthatott. Íme az eredmény.
Mondhatod erre, hogy te nem hiszed, hogy 30 statiszta plusz 10 fő technikai személyzet egy órára nem bérelheti ki a placcot holtidőben, amikor amúgy is kevés a turista, mert te ezt nem tudod elképzelni, de hát nem csak egy filmjelenetet forgattak ott, hanem egy nagy csomót (A Nincs kettő négy nélkül c. filmben is szerepel a helyszín), tehát simán odamehet egy-egy stáb forgatni, ha megfizeti. Hogy te ezt nem vagy képes elfogadni, az csak a te szegényes fantáziádat igazolja.
Ahogy Sherlock Holmes mondta: Ha kizárjuk a természetfelettit, akkor ami marad, legyen az bármilyen valószínűtlen is, az lesz a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!