Jèzus az ezerèves országlása után,mit tesz a királyságával?
Kedves Kérdező,
Én pontosan tudom, hogy miben hiszel, itt van a könyvespolcomon A Jelenések nagyszerű csúcspontja közel című könyv, ami érdekes módon kevesebb mint 9 oldalt szán erre a nagyon fontos kérdésre. Érdekes magyarázatok vannak ebben, amik igencsak ellentmondásosak. Például itt van az 1000 évre megkötözött Sátán. Ez a könyv azt írja, hogy "Ésszerű úgy következtetni tehát, hogy Sátán és démonai a halálhoz hasonló állpotban lesznek a mélységben eltöltött ezer esztendőn át." Csakhogy ugyanezen könyv 73. oldalán azt olvassuk, hogy "1914-ben Jézus eljutott oda, hogy saját messiási trónjára ülhetett le mint király és Bíró" - hogy mit csinált 4 évig azt nem tudjuk, de "az ítélekzés 1918-ban a magukat keresztényeknek valló egyénekkel kezdődött el." Kérdés az, ha már több mint 100 éve tart Krisztus királyi uralma, akkor most hol van Sátán? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy még nem a "halálhoz hasonló állapotban" van...
Persze, ahogyan állítod "a bizonyitèkok tőkèletesen fedik egymást a bibliában,ellentètben sok más magyarázatokkal", csak kicsit ellentmondásosak.
Érdekes maga a magyarázat is a többi halottról - aki "abban az értelemben 'kel életre' hogy tökéletes emberré lesz. Bizonyára velem van a baj, de ezektől a magyarázkodásoktól szó szerint kiráz a hideg. A Szentírás ugyanis első és második valóságos feltámadásról beszél, és nem abban az értelemben tökéletes emberré lesznek.
Szívesen veszem, ha értelmes módon bemutatod nekem az 1000 év eseménytörténetét, már ha van erre magyarázatod.
Üdv. Péter
"Kedves Pèter èn ebben hiszek,"
És utalt arra bárki,hogy érdekli a te hited,ami miatt úgy érezted,hogy meg kell osztanod? Ez az oldal még mindig kérdések (valós kérdések) kiírására szolgál,nem hittérítésre.
Kedves Pèter a 100 èvvel kapcsolatosan a Jèzus királyságának kezdete a máig.
Nèzzük ott,hogy Jèzus a halálával legyőzte a világot.
Mèg most is ő a győztes de a győzelme mèg nem fejeződött be,Armageddon mèg hátra van ahol befejezi győzelmèt.
1914 ben kinevezett király mèg harcban van ès mèg a nagyobb rèsze hátra van.
Így az a 100 èv amit mondasz egy harci folyamat Armageddon befejezèsèig,ami folytatódik az 1000èv vègèig.
Elnèzèst az időm szüke miatt,majd bővebben írok,most szorít a munka.
Kedves Kérdező,
Ezek alapján amit írtál még inkább kirajzolódik az ellentmondás, és egyben a kérdésem: mikor kezdődik szerinted Jézus "ezeréves országlása"?
Amíg ezt nem tisztáztuk felesleges arról beszélgetni, hogy mit tesz a királyságával a végén.
Üdv. Péter
"RachelWarner"
Úgy gondolom, te rengetegszer megosztod a saját hitedet itt a gyk-n.
19.Ha te így gondolod legyen.
Mièrtnem cáfolod ès mièrt akarsz szabályozni szemèlyeskedèssel.
Szívesen fogadom a
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!