Jehova Tanúi hogyan értelmezik ezt a részt a Bibliában? "Jézus erre ezt mondta neki: „Teljesen biztos lehetsz benne, hogy ha valaki újra nem születik*, + nem láthatja az Isten királyságát. ”" János 3:3
Tanulmányoztam ezt a vallást, és ők úgy gondolják, hogy az újjászületés azt jelenti, hogy szent szellemtől nemzett lesz valaki, azaz elpecsételtetik arra, hogy a 144 ezerrel uralkodjon az égben a megszámolhatatlan embertömeg felett.
Itt viszont arról beszél Jézus, hogy aki újjá nem születik az nem csak uralkodni nem fog, nem is LÁTHATJA meg Isten királyságát.
Bár tényleg nem vagyuk tanú, de a kérdés kiírása óta gondolkodtam, mert bár írja a jw.org, hogy nem minden megtért születik újjá automatikusan, de erről a részről nem ír konkrétan.
Viszont az jutott eszembe, hogy a próféciák szerint meglátja minden szem, azok is, akik átszegezték Krisztust királyként uralkodni, ő ítéli el őket, amikor feltámadnak az ítéletre. (Máté 24:30, Jel 1:7).
Ez ellentmondásban állna azzal, hogy csak az újjászületettek láthatják meg, még akkor is, ha úgy értelmezzük, hogy minden megtért újjászületett.
Ezek a próféciák párhuzamba állnak Mózes történetével, amikor a hűtlensége miatt azt a büntetést kapta Istentől, hogy "Távolról látod majd azt a földet, de nem mész be arra a földre, melyet Izrael népének adok."
(5 Móz 32:52)
A tanúk azt hiszik, hogy Jézus 1914-ben létrehozta a királyságát, a fehér felhőben, amit senki sem lát, csak még nem győzött ez a királyság. (mint ahogy Izrael sem látta Jehovát, amikor felhőben jelen volt, csak Mózes, és rajta keresztül kommunikált Jehova Izraellel)
Ezt a királyságot valóban csak a 144000 felkent képes látni, akik egy része ma is él, és akiken keresztül Jehova irányítja a szervezetet, szellemi vezetést ad.
Az eredeti görögben úgy áll, hogy "nem KÉPES LÁTNI isten királyságát."
Jehova tanúitól megérdemlek egy dicséretet, mert kilogikáztam az ő észjárásukkal ezt az igét, úgy hogy csak a jw oldalt olvasgattam, de ez a magyarázat nincs is ott fent, és sosem voltam még királyságteremben. A többi tanításukat kapcsoltam össze, hogy "kijöjjön a matek"
Viszont néhány verssel később a nem MEHET be szerepel, tehát így sem áll össze a kép...
Szóval várom a válaszokat :)
inkább.
Egyik egy ellentmondásos hamis tanítás, a másik egy logikus és tökéletes, igaz és jó és szent gondolkodás!
Péter a Következőket írta ezzel kapcsolatban:
(1Péter 1:3, 4) 3 Áldott legyen Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istene és Atyja, mert nagy irgalmassága szerint új születést adott nekünk élő reménységre Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által, 4 romolhatatlan és beszennyezetlen és el nem hervadó örökségre. Ez az egekben van fenntartva számotokra,
Ebből jól láthatjuk, hogy az újraszületés, amelyre Jézus utalt, szellemi értelemben értendő, ami akkor történt, amikor a követői még életben voltak, és nem egy jövőbeli reinkarnálódáskor.
Azzal, hogy valakit Isten szelleme meghív, hogy legyen Jézus társuralkodója, az még nem a végső elpecsételés. Mert bármikor eleshet, ha nem vigyáz.
Aki pedig nem kap meghívást, az más értelemben láthatja Isten királyságát, mint aki részese, és társuralkodója lesz annak.
Míg a felkentek Jézussal együtt, elvezetik a túlélőket a teljes tökéletességre, a Földön maradottak, ennek hatásait fogják tapasztalni, tehát, ebben az értelemben látják meg Isten királyságát, amelyet megígért az Őket szeretőknek.
Azt azért hozzá teszem, ahogy egy felkent is méltatlanná válhat a meghívásra, úgy egy Földi reménységgel élő sem biztos, hogy ott lesz, ha téves útra lép. Így egyikőjük sem tapasztalják, vagy látják meg Isten ígéreteit, melyet a messiási királyságban tartogat az Őt szeretőknek.
Például a Csia-fordítás ezt írja, a János 3:3-ban:
senki sem láthatja meg Isten királyságát, ha felülről nem születik.
Azt tudjuk, hogy egyetlen személy volt aki felülről született, és a földre jött, s ezt ki is jelentette magáról:
(János 8:23) . . .ezt mondta még nekik: „Ti alulról vagytok, én felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Ha ezt szó szerint vennénk, akkor egyetlen ember sem lehetne égi elhívású.
Krisztus a halálával lehetővé tette néhány hűséges követőinek, hogy osztozzanak a királyság uralmának feladataiban, és ugyan úgy halhatatlanságot kapnak, mint Ő. Azonban ezt maga az Atyja dönti el, kik azok, akiket meghív erre a feladatra.
Ezért kell úgy érteni az újraszületést, hogy Istentől kap meghívást egy személy, akinek Armageddonig, vagy a haláláig hűségesnek kell lennie. S akkor kapja meg a végső elpecsételést, amikor a halála után az égbe támad fel.
"Ha ezt szó szerint vennénk, akkor egyetlen ember sem lehetne égi elhívású."
Tehát nemcsak Isten nem képes normálisan kommunikálni a jehovisták szerint, de Jézus sem és nem szabad komolyan venni, amit mondott, hanem az őrtorony által megjelölt mondatokat átvitt értelemben kell értelmezni....
Hogy melyek ezek a mondatok? Hát azok, amik ellentmondanak az őrtorony tanításának, így muszáj azokat másképp érteni.
Utolsó, te vajon komolyan veszed Jézus ezen szavait?
13És senki sem ment fel a mennybe, hanemha az, a ki a mennyből szállott alá, az embernek Fia, a ki a mennyben van.
vagy
23Ti alulról vagytok, én felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Ha például ezt így, kiragadva, szó szerint értelmezzük, Jézuson kívül senki nem mehet a mennybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!