Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem képesek hinni az...

Miért nem képesek hinni az emberek?

Figyelt kérdés
Talán az agy berendezésével van a baj? Úgy értem, hogy egy ember feláldozza életét, feltámad, csak Istennek él és nem hisznek benne? Mi gátolja őket?
2020. máj. 30. 20:57
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
65%

Ilyen módon elég sok dolog zavarhat téged:

ha valakinek nem olyan színű a haja, mint neked.

Vagy nem olyan színű a bőre.

Vagy nem olyan a vallása, mint neked.

Vagy nem olyan az életszemlélete.

Tudod, ezzel az a helyzet, hogy ezt régen kőbaltával oldották meg. De már akkor is voltak olyanok, akik inkább megbeszélték (még nem sör mellett, az akkor még nem volt. Viszont néha ez olyan jól sikerült, hogy gyerek is lett belőle: például egy neandervölgyi és egy modern ember között is akár).

Szóval, haver, te egy fokkal rosszabb vagy: te még azt is elvárnád, hogy más bunkózza le neked a másfajtákat.

Nem valami szép tőled. Türelem, vagy valami hasonló hol van nálad?

Tudod: amit Jézus is emlegetett.

2020. jún. 2. 19:01
 52/56 anonim ***** válasza:
0%

"Ilyen módon elég sok dolog zavarhat téged:

ha valakinek nem olyan színű a haja, mint neked.

Vagy nem olyan színű a bőre.

Vagy nem olyan a vallása, mint neked.

Vagy nem olyan az életszemlélete."

Ezt határozottan visszautasítom.

1. Nem vagyok rasszista.

2. Mindenki maga választja meg, hogy melyik hitet követi.

3. Az életszemlélet egyéni szinten változik, nincs belőle két egyforma. Ilyen alapon az egész világra haragudnom kellene, de nem teszem.

"Szóval, haver, te egy fokkal rosszabb vagy: te még azt is elvárnád, hogy más bunkózza le neked a másfajtákat."

Nem várok el senkitől semmit. Egyszerűen csak arról van szó, hogy egy mentális zavart politikai okokból nem gyógyítanak meg, hanem azt hazudják róla, hogy ez egy szabadságjog. Ez szerintem így nincs rendjén, de ahogy már fentebb is utaltam rá, nincs két egyforma szemlélet. Nem az én elvárásom, hogy ez így legyen. Ez a lelkiismeret elvárása, az erkölcs elvárása, a normális, emberbarát életszemlélet elvárása.

2020. jún. 2. 19:12
 53/56 anonim ***** válasza:
65%

"egy mentális zavar"

Hát... jó kérdés. Ha egyértelműen káros lenne, akkor nem lenne ennyire magas, max. néhány %

Tehát vagy van valamilyen jó hatása, vagy pedig olyan génhez kapcsolódik, amelyiknek nagyon jó hatása van.

Pl. hallottam olyat, hogy igen termékeny anyáknak születik inkább ilyen gyereke.

"Ez a lelkiismeret elvárása, az erkölcs elvárása, a normális, emberbarát életszemlélet elvárása."

Mármint a 𝐓𝐄 vaskalapos szemléleted elvárása. 𝐓𝐄 mondod azt, hogy ez egy olyan dolog, amit irtani kell.

Biztos, hogy 100 évvel ezelőtt aktívan is irtottad volna az ilyen embereket.

Tudod, van egy elég nagy baj a te szemléleteddel.

Már persze azon kívül, hogy nem akarsz élni hagyni másokat:

ha mindenki nagyjából egyforma lenne, akkor egyrészt nagyon sebezhető lenne az emberiség. Bármi történik, az egyszerre képes kiirtani az egészet. Gondolj arra, hogy a nagy európai pestisvész idején volt kb. 10% olyan ember, akinek nem ártott a pestis. Az ő utódaik vagyunk, és azóta is jobban bírjuk a pestist más népeknél.

Ha nem lett volna ilyen, ha mindenki egyformán belehalt volna, akkor most eléggé ritkán lennénk itt.

Van egy olyan probléma is, hogy ha mindenki egyforma lenne, akkor csak egyfajta problémamegoldási technikánk létezne, és az első komolyabb probléma kivégezné az emberiséget.

Nem tudom, hallottad-e, de úgy kb. 100000 évvel ezelőtt lecsökkent a teljes emberiség létszáma 2000 főre. Majdnem kipusztultunk egy az egyben. Na, AKKOR aztán tényleg fontos volt, hogy kitaláljunk valamit!

Az emberiség egyetlen kicsi szelete volt csak képes túlélni ezt, és úgy tudom, az akkori nők kreativitása mentette meg őket.

Azt gondolom hallottad, hogy a homoszexualitás általában magasabb kreativitással is jár, ezért is van több a művészek között.

Lehet, hogy te is ennek köszönheted a létezésed.

2020. jún. 2. 19:26
 54/56 anonim ***** válasza:
100%

"Ez a lelkiismeret elvárása, az erkölcs elvárása, a normális, emberbarát életszemlélet elvárása."

Tehat azt allitod, hogy a homofobia az emberbarat eletszemlelet. Szerintem surgosen keresd fel a pszichiatriat.

2020. jún. 2. 20:08
 55/56 anonim ***** válasza:

"Hát... jó kérdés. Ha egyértelműen káros lenne, akkor nem lenne ennyire magas, max. néhány %

Tehát vagy van valamilyen jó hatása, vagy pedig olyan génhez kapcsolódik, amelyiknek nagyon jó hatása van.

Pl. hallottam olyat, hogy igen termékeny anyáknak születik inkább ilyen gyereke."

A daganatos megbetegedések rátája magasabb, a szív-és érrendszeri betegségek rátája magasabb, a depresszió rátája magasabb, az idegösszeroppanás rátája magasabb, a stressz okozta lelki-testi megbetegedések rátája magasabb. Nem a % fogja megmondani, hogy mi mennyire káros.

"Mármint a 𝐓𝐄 vaskalapos szemléleted elvárása. 𝐓𝐄 mondod azt, hogy ez egy olyan dolog, amit irtani kell.

Biztos, hogy 100 évvel ezelőtt aktívan is irtottad volna az ilyen embereket."

Látom, előszeretettel forgatod ki a szavaimat, amit ezúton újra csak kikérek magamnak! Először is én nem mondtam, hogy irtanám ezt. Én nem akarok senkit megölni, az én jellememtől ez távol áll. Ha figyeltél, azt írtam, hogy gyógyítani kellene, nem pedig hazudni nekik. A gyógyítás és az irtás között azért mégiscsak érez az ember vajmi különbséget, de javíts ki, ha nem így van.

"Tudod, van egy elég nagy baj a te szemléleteddel.

Már persze azon kívül, hogy nem akarsz élni hagyni másokat:"

Kit nem akarok élni hagyni? :D

"ha mindenki nagyjából egyforma lenne, akkor egyrészt nagyon sebezhető lenne az emberiség. Bármi történik, az egyszerre képes kiirtani az egészet. Gondolj arra, hogy a nagy európai pestisvész idején volt kb. 10% olyan ember, akinek nem ártott a pestis. Az ő utódaik vagyunk, és azóta is jobban bírjuk a pestist más népeknél.

Ha nem lett volna ilyen, ha mindenki egyformán belehalt volna, akkor most eléggé ritkán lennénk itt."

Ennek semmi köze nincs a nemi identitászavarhoz.

"Van egy olyan probléma is, hogy ha mindenki egyforma lenne, akkor csak egyfajta problémamegoldási technikánk létezne, és az első komolyabb probléma kivégezné az emberiséget."

Ennek sincs.

"Nem tudom, hallottad-e, de úgy kb. 100000 évvel ezelőtt lecsökkent a teljes emberiség létszáma 2000 főre. Majdnem kipusztultunk egy az egyben. Na, AKKOR aztán tényleg fontos volt, hogy kitaláljunk valamit!

Az emberiség egyetlen kicsi szelete volt csak képes túlélni ezt, és úgy tudom, az akkori nők kreativitása mentette meg őket."

Ennek sincs.

"Azt gondolom hallottad, hogy a homoszexualitás általában magasabb kreativitással is jár, ezért is van több a művészek között."

Nem attól lesz valaki kreatív, mert homoszexuális. Vannak kreatív homoszexuálisak, és vannak kreatív heteroszexuálisak is.

"Lehet, hogy te is ennek köszönheted a létezésed."

Tessék?😂😂😂

2020. jún. 2. 20:48
 56/56 anonim ***** válasza:

Látom, az égvilágon semmit sem fogtál fel azokból a példákból, amit írtam.

Mondjuk ezt nem is csodálom, mert látszik a gondolkodásmódodból.

Mindegy, most nincs kedvem újból és részletesen elmagyarázni.

Próbáld meg újraolvasni és megérteni.

2020. jún. 2. 23:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!