Miért nem képesek hinni az emberek?
Nem kifogyhatatlan, hanem a világunk rendelkezik egy adott mennyiségű energiával, amiből az anyag is keletkezett.
Ez az energia nem tud eltűnni belőle, és több sem keletkezik. Ez itt van a világunkban.
Nem, #37.
Nagyon is akarjuk tudni, mert nagyon érdekel minket a világunk kialakulása.
És majd valamikor tudni is fogjuk, ha eljutunk odáig. Ha például közben nem gyújtják fel az egész világot a fanatikusok, hogy visszahúzzanak minket a sötét középkorba, amikor tényleg alig lehetett valamit tudni.
Tudod kedves előttem szóló, egyetlen probléma van ezzel. Isten szavát olvasva, az ember olyasmire volt kiváncsi, és olyat szeretett volna tudni, ami nem tartozik a hatáskörébe, nem az Ő dolga. Ezzel olyan terhet vett a nyakába, amit nem tud elhordozni.
HA körbe nézel láthatod, hogy ez érdekli jobban az emberek némelyikét, és nem az, ami az ember hatásköre. Ezért aztán, nem tudja a Földön levő életet rendesen élni, a problémákat megoldani, de beleavatkozna, ami magasabb helyeken van.
Ha az ember értékelni a világban levő helyét, és hatáskörét, akkor nem lenne probléma. Mert azzal, hogy a világegyetem mi által van, és hogyan működik, tudható, Isten nem zárta el ezt, elmondta. Az ember ezzel nem elégedett meg. A Rendeltetése, és a munkája helyett más dolgokat kezdett el fontosabbnak tartania, amihez semmi joga, hatalma nincs beleszólni.
Idővel megtudhatta volna, és érthette is volna, Isten nem akarja a tudást elzárni. De ha a saját életközegében képtelen rendet teremteni, hogyan akar magasabb dolgokba avatkozni, és irányitani?
Tudod, #39, én nem látok semmiféle okot, amiért ne lehetne megkérdezni, hogyan működik a világunk.
Természetesen ezt fokozatosan tudjuk meg, ahogy mondtad is. A különbség az, hogy nincsen tiltás semmiféle kutatáson. Ha rád hallgatnánk, akkor még mindig azon töprengenénk, hogy szabad-e kutatni a kőbalta után az íjat is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!