Aki az öntudatlanság semmiben hisz ami a halál után lesz, akkor ő miért nem lesz öngyilkos ha az élete szenvedés és értelmetlen, mint mindenki másé? Sőt az univerzum létezése is értelmetlen.
Értelmes egy isten lehet, aki az utódokat bünteti az elődeik bűneiért. Észak-Koreában van ilyen.
Azt sose értem, hogy miért evidens, hogy istent nem kellett teremteni, de a világot azt bizony igen...
"bezárt az opni..."
Van benne valami, de azért én nem ítélném el egy az egyben azt, aki itt találgat.
Mivel egy vallásban soha, semmit nem lehet biztosra tudni, ezért mi más marad, mint a találgatás?
Épp ezért az, aki a saját elképzelése szerint újraértelmezi a mennyországot és a poklot, tulajdonképpen semmi mást nem csinál, mint amit annak idején Jézus és főleg az apostolok is csináltak.
...csak esetleg amit kitalál, az nem lesz annyira elterjedt, vagy elfogadott.
De ez már sok vallásalapítóval megesett, szóval nem kell miatta kétségbe esni.
Attól még ugyanúgy lehet igaz is akár.
"Mivel egy vallásban soha, semmit nem lehet biztosra tudni, ezért mi más marad, mint a találgatás?"
- pl a nem találgatás?
A nem találgatás pedig rossz érzést okoz: mert az emberben hiány marad.
Miért nem tudom befolyásolni a villámokat? Miért halok meg? Mikor halok meg, és hogyan?
Ne, erre ad egy megnyugtató megoldást a találgatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!