Aki az öntudatlanság semmiben hisz ami a halál után lesz, akkor ő miért nem lesz öngyilkos ha az élete szenvedés és értelmetlen, mint mindenki másé? Sőt az univerzum létezése is értelmetlen.
"Csak abban amiket olvasok, és filmekben látok..."
így már világos...
"talán létezhet Isten, túlvilág."
Talán.
De hol, milyen, stb... életedben sose tudhatod meg. Tehát akkor megfelelni se tudsz a feltételeknek, maximum véletlenül.
"nem hiszek egyáltalán. Csak abban amiket olvasok, és filmekben látok..."
:-()
"amúgy senki sem tudja, hogy mi van odaát."
- Akkor minek higyjek valamiben ha semmi mód nincs rá, hogy megtudjam, hogy az-e az igazság, vagy egy másik a szó szerint végtelen lehetőség közül?
"Mint azt, hogy létezik a levegő."
- most jöttem rá, hogy csak trollkodsz! Szép munka, mert tényleg nem volt egyértelmű.
Nézd, meghalni csak egyszer lehet. Élni pedig hosszú évtizedekig. Fogalmam sincs hogy mi van a halál után, elvégre senkivel sem találkoztam aki elmondhatta volna maga :D
De nem hiszem hogy változna bármi is akkor ha megtudnám hogy van élet a halál után. Élném az életem ahogy eddig is tettem. Az életem célját meg saját magamnak kell megtalálnom, más nem tudja helyettem. A hit egy személyes választás, mindenki maga dönt arról hogy hisz-e vagy sem. Egyik választás sem jelenti azt hogy az adott ember céltalanul létezett és szenvedett volna.
A lényeg hogy élj minél tartalmasabb életet, ezt pedig akárki el tudja érni, ez független a vallástól.
"Mint azt, hogy létezik a levegő."
A levegőt lehet mérni.
Istent hogyan méred? Mutass egy mérleget, vagy más módszert, amelyik pontosan mutatja, hogy hol mennyi és milyen isten van!
ma 13:39 Köszönöm! És ha a halál után nincs semmi, akkor olyan lesz annak a halál, mintha elaludtál volna? Mert észre akarom venni, de sohasem sikerül.
És mi lesz azokkal akik gyilkosságban haltak meg? Vagy pedig repülőgép balesetben? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!