Keresztények, hol található az az Ószövetségeben, hogy Jézust názáretinek mondják a próféták?
14 Az eredeti kérdésem egyébként ehhez az újszövetségi Igehelyhez kapcsolódik:
"És oda jutván,lakozék Názáret nevű városban, hogy beteljesedjék, a mit a próféták mondottak, hogy názáretinek fog neveztetni." Mát. 2,23
18 Szerinted ez az Igehely hová lokalizálja Jézus munkásságát?
Ésa. 9,1
De nem lesz mindig sötét ott, a hol most szorongatás van; először [Ésa. 8,20. Máté 4,13-16.] megalázta Zebulon és Nafthali földjét, de azután megdicsőíti a tenger útját, a Jordán túlsó partját és a pogányok határát.
Ésa. 9,2
A nép, a mely sötétségben [Ésa. 42,1-7. 26,19. 60,1.] jár vala, lát nagy világosságot; a kik lakoznak a halál árnyékának földében, fény ragyog fel fölöttök!
"Meg ahogy írtam, ezen az alapon több ezer embert nevezhettek volna názáretinek." - ööö meg ahogy én is írtam, hogy ez az egyik jele volt csak annak, hogy Jézus a Messiás. Más próféciák mást mondtak el róla és mindegyiket össze kell rakni mert csak úgy teljes a kép! Remélem harmadszor nem kell ezt megint leírnom neked hogy megértsd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!