Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik biblia a leghitelesebb?

Melyik biblia a leghitelesebb?

Figyelt kérdés

2020. máj. 21. 21:13
 1/5 MBbpg ***** válasza:
5%
Ha a fordításra gondolsz, akkor én a Károlit javaslom. Van, hogy régies és ezért ma már másképp adnánk vissza, de nincs elferdítve a fordítás. Ha valamiben nem vagyok biztos, angolban szoktam leellenőrizni, ott legalább 2-ben, hogy a magyarra való fordítás helyes legyen.
2020. máj. 21. 22:56
 2/5 anonim ***** válasza:
52%

Gondolom az eredeti görög és héber nyelvű, abból is a legújabb kiadás. Ugye itt az angollal sokra nem megyünk, mert az is pont egy már értelmezett fordítás, mint a magyar.

A magyar fordítások közül én a Káldi Neo-Vulgátát ajánlom, szerintem messze az egyik legszebb.

[link]

2020. máj. 22. 00:28
 3/5 anonim ***** válasza:
3%

Az attól függ. Melyik Hófehérke fordítás a leghitelesebb?

Ha mesekönyvet olvasol, ne várj el racionalitást...

2020. máj. 22. 15:56
 4/5 anonim ***** válasza:
39%

"Ha mesekönyvet olvasol, ne várj el racionalitást..."

Ha tudnád mit beszélsz, mondtál volna valami konkrét példát, netán bizonyítottál is volna, de nem tetted. Én ugyanezt csinálom veled: nyúlszájú vagy, az utcán csikket szedegetsz és a zsebeid tele vannak használt vécépapírokkal.

2020. máj. 23. 12:35
 5/5 anonim ***** válasza:
4%

#3-as vagyok.

A leírt állításaidat könnyedén megcáfolom egy csésze tea mellett, de úgy vélem te az enyémet nem tudod.

Pontosan tudom miről beszélek, katolikus családban nőttem fel, látom, hogy a kereszténység tele van logikai ellentmondásokkal ami bőven elég nekem ahhoz, hogy mesekönyvnek tituláljam a “szent” könyvecskéjüket.

Ez a leginkább destruktívabb kreativitást bekebelező vallási irányzat amivel valaha találkoztam.

Ha csak egyetlen könyvet tilthatnék be az bizony a biblia lenne, pedig olvastam már néhány pongyolát.

2020. máj. 23. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!