Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik egyházat, gyülekezetet...

Melyik egyházat, gyülekezetet tartod a leghitelesebbnek?

Figyelt kérdés
Kérlek 1-2 mondatban írjátok meg, miért gondoljátok így.
2019. jún. 1. 17:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%
Egyik sem hiteles teljesen . Ne de ezek a leggagyibbak a kamu szekták mormon hit jehova új jeruzsalem stb scientológia zsidó hitközség krisnasok buddhisták .
2019. jún. 1. 17:48
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
egyik sem hiteles
2019. jún. 1. 18:07
 3/12 anonim ***** válasza:
63%
Vallas es hitelesseg? LOL
2019. jún. 1. 18:23
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Amelyiket A Bibliában Isten azonosította, és támogatja.
2019. jún. 1. 19:10
 5/12 anonim ***** válasza:
30%

Nem vagyok vallásos, de egy rövid történetet mégis megosztanék.

Pár hónapja jártam Indiában, és az a szellem, ami ott átjárja a közösséget, az fantasztikus. Nyugisak, nyitottak és elfogadóak. Több indiaival is beszélgettem, és amikor megtudták, hogy ateista vagyok, nem fordultak el tőlem, hanem érdeklődtek a miértjéről, és látszott az arcukon, hogy megértik, és elfogadják. Úgy vannak vele, hogy abban hiszek, amiben akarok, ez az ő életüket nem befolyásolja. Csodás érzés volt megtapasztalni.

E tekintetben Mo. valahogy úgy a középkor szintjén van.

Nem teljesen a kérdésedre válaszoltam, de hozzám legközelebb talán a hinduizmus áll.

2019. jún. 1. 19:30
 6/12 anonim ***** válasza:
51%
Gondolom az, amit Jézus alapított, az apostolok hirdettek, az apostolok által kinevezett első püspökök képviseltek, az Egyetemes Anyaszentegyház, illetve annak mind a 24 részegyháza.
2019. jún. 1. 19:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A múltkor feltettem egy kérdést, ahol arra kerestük a választ, hogy milyen bizonyítékok vannak amellett, hogy Jehova tanúinál az igazság. Idéztél pár igét, ahol véleményed szerint a Biblia megjövendöli az Őrtorony szervezetet. Tessék, döntse el mindenki saját maga, hogy mennyire van igazad:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

A kérdésre válaszolva: egyik egyházzal sem értek 100%-ban egyet, de egyébként a történelmi egyházakat favorizálom: katolikus, ortodox.

Viszont az adventista Sziget Jernő professzornak is nagyon jó bibliamagyarázatai vannak.

2019. jún. 1. 20:45
 8/12 anonim ***** válasza:
14%

"véleményed szerint a Biblia megjövendöli az Őrtorony szervezetet."

Tévedés, ilyet nem írtam. A Biblia alapján az utolsó napokban Isten a nevéről nevezi a minden nemzetből valókat. Örtoronyról szó sincs.

Nos így kezdődnek a félre magyarázatok, rossz állítások.

Jehova Tanúiról ír a Biblia, nem őrtorony szervezetről.

Hogy jogilag használjuk ezt a nevet, attól még Jehovának vagyunk a Tanúi, és nem Őrtorony szervezetet képviselünk. Ez egy jogi megnevezés.

2019. jún. 1. 22:33
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Jehova Tanúiról ír a Biblia, nem őrtorony szervezetről."

A kettő lényegében egy és ugyanaz.

Az Őrtorony szervezet foglalkoztatja Jehova tanúit. De ha neked jobban tetszik az a megállapítás, hogy (szerinted) Jehova tanúiról ír a Biblia, ám legyen.

Viszont amint a múltkor megvizsgáltuk, ez tévedés: Jehova tanúiról nem jövendöl a Biblia. Különböző szentírási igehelyeket ragadsz ki a szövegkörnyezetükből, és azokat a vallásodra magyarázod.

De ha mindenképpen a Tanúkat akarod látni a Bibliában, akkor megtalálod őket ott, ahol az ige a tévtanítókról beszél.

2019. jún. 1. 22:45
 10/12 lilla64 ***** válasza:
100%

Jehova tanúiról soha nem irt a Biblia,az csak "a hű és értelmes rabszolgaosztály"agyszüleménye.

A kérdésre válaszolva,most már egyik egyházat se tartom hitelesnek,mind benne vannak nyakig a politikában.Akiket hitelesnek lehet nevezni azok az apostolok voltak és akiket ők kineveztek.

2019. jún. 2. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!