Milyen vallású legyek?
Sziasztok!
Nem vallasos csaladban elek, igy nem vagyok megkeresztelve. A szuleim orvosok, ok meg vannak keresztelve de ugy dontottek, hogy engem es a tesvereimet nem fognak vallasos neveltetesben reszesiteni. Ez nem is zavart sosem, viszont kb egy eve 17 evesen ugy ereztem hogy nekem ez igy nem teljesen jo. Valamilyen megmagyarazhatatlan erzesem van, hogy hinni szeretnek valamiben. Mar hiszek is, de nem tudom miben meg😅 Ezert olyan furcsa ez. Semmi konkret elkepzelesem nincs, hogy melyik felekezethez szeretnek tartozni, mivel alig tudok roluk valamit. Annyival vagyok tisztaban amennyit tortenelmen tanultunk. Nem azt varom, hogy ti mondjatok meg melyik vallast valasszan, eleg lenne ha mondanatok par szot a vallasotokrol es arrol hogy hogyan befolyasolja a mindennapjaitokat. Egyaltalan nem vagyok problemas, viszont szerintem nincs olyan vallas aminek legalabb egy parancsolatat ne szegte volna meg meg ( na persze nem ember oles meg ilyesmik ). De amint ratalalnek a vallasomra betartanam oket es ezek szerint elnek tovabb. Ket honapja elvesztettem egyik szerettemet, azota egyre erosebb bennem ez az erzes. Bocsanat ha erthetetlenul irtam, remelem azert tudtok segiteni😊
Koszonom szepen elore is!
18/L
Szia
Ha közelebb szeretnél kerülni Istenhez, akkor a Krisztus tanításait olvasva Hozzá jutsz, mert Krisztus az Út, az igazság és az élet. Az Apostolok Cselekedeteiben pedig arról tájékozódhatsz, hogyan alakult meg az első keresztény gyülekezet, és hogyan élték keresztényi életüket Krisztus első századi követői. Pál és Péter apostol levelei rámutatnak, mennyivel jobb az isteni alapelveket alkalmazni az életünkben, egy sokkal minőségesebb életet élhetünk, mert békében lehetünk Istennel, önmagunkkal a családtagjainkkal, munkatársainkkal, és általában jobb kapcsolatokat építhetünk ki az emberekkel, mert türelmesebben, toleránsabbak, együtt érzőbb emberekké válunk. Sokkal jobb a családi életünk, mert ott is alkalmazzuk a kölcsönös tisztelet, szeretet és megbocsátás alapelvét.
Csak azokról a dolgokról írtam, amit magam is tapasztaltam a hosszú évek alatt.
Katolikus neveltetésben részesültem. Nagyjából 17-18 éves lehettem amikor rájöttem, hogy minden keresztény vallás tele van logikai ellentmondásokkal és önmagával "magyarázott" ostobaságokkal.
Ma már látom, hogy a vallás a 21. század emberére nézve borzasztóan destruktív - főleg a gyerekekre. Gátolja a gondolkodást a logika egészséges fejlődését a kreativitást és birkát csinál minden egyéniségből.
Magadban higgy és ne nemlétező dolgoktól való félelemből cselekedj!
Élj és alkoss, tanulj és fedezz fel új dolgokat.
A vallás éppen elég halált és szenvedést hozott már erre a világra. Felejtsük el és nézzünk a jövőbe - értelmes gondolkodó ember módjára.
"Az enyém nem túl népszerű vallás"
nahat ez vajon miert lehet
Kedves 35-os valaszolo!
Szerintem a vallas nem all utjaba a racionalis gondolkodasnak.
Mindenkinek koszonom a valaszokat!😊
Szerinted a vallás nem áll útjában a racionális gondolkodásnak?
Oké.
A vallás alapja, hogy bizonyíték nélkül vakon elhiszünk egy elméletet ami még önmagával is folyamatos ellentmondásban áll. Szerintem ez ellent mond a józan gondolkodásnak.
Ahhoz, hogy megértsd talán még érdemes is elolvasnod egy egy vallási könyvet /bibliát/ mert ha magadtól döbbensz rá a hibáira maradandóbb lesz az élmény.
Ha “jó” ember akarsz lenni lehet erkölcsi és etikai kódexed, de tényleg egy biblia szintű pongyolát választanál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!