Milyen vallású legyek?
Sziasztok!
Nem vallasos csaladban elek, igy nem vagyok megkeresztelve. A szuleim orvosok, ok meg vannak keresztelve de ugy dontottek, hogy engem es a tesvereimet nem fognak vallasos neveltetesben reszesiteni. Ez nem is zavart sosem, viszont kb egy eve 17 evesen ugy ereztem hogy nekem ez igy nem teljesen jo. Valamilyen megmagyarazhatatlan erzesem van, hogy hinni szeretnek valamiben. Mar hiszek is, de nem tudom miben meg😅 Ezert olyan furcsa ez. Semmi konkret elkepzelesem nincs, hogy melyik felekezethez szeretnek tartozni, mivel alig tudok roluk valamit. Annyival vagyok tisztaban amennyit tortenelmen tanultunk. Nem azt varom, hogy ti mondjatok meg melyik vallast valasszan, eleg lenne ha mondanatok par szot a vallasotokrol es arrol hogy hogyan befolyasolja a mindennapjaitokat. Egyaltalan nem vagyok problemas, viszont szerintem nincs olyan vallas aminek legalabb egy parancsolatat ne szegte volna meg meg ( na persze nem ember oles meg ilyesmik ). De amint ratalalnek a vallasomra betartanam oket es ezek szerint elnek tovabb. Ket honapja elvesztettem egyik szerettemet, azota egyre erosebb bennem ez az erzes. Bocsanat ha erthetetlenul irtam, remelem azert tudtok segiteni😊
Koszonom szepen elore is!
18/L
Én sem ajánlom a katolikus vallást. Azért sem mert ha felvenném akkor a fentiek jutnának eszembe ahogy elsüllyesztették az embereket vagy máglyán elégették.
A református és evangélikus vallás a k. vallás hiányosságait hivatott pótolni és jobb tanítást adni mely közelebb van az emberekhez. Inkább a belsőre helyezi a hangsúlyt és nem a külsőségekre. Lásd a templomok egyszerűsége. Az emberek lelke öltözik díszbe.
Ráadásul a nők szerepe is jobb, hisz lehetnek lelkészek, teológusok. A katolikusoknál nem.
Egyáltalán nem rugóznak túlzottan a bűnösök megbüntetésén lásd pl. nincs tisztítőtűz ahol elszakítva vagy Istentől.
Isten igazságos, az ő látása alapjaiban átalakítja az embert, nincs szükség egy helyre ahol valameddig dekkolsz ameddig méltó leszel a találkozásra vele.
Az úrvacsora is jobban visszanyúl a krisztusi hagyomanyokhoz mint az ostya vétel. Azt amúgy sem veheti az magához akinek bűne van, elvileg. Gyónni szükséges előtte vagy a bocsánatos bűnöket a mise elején.
A közösség is jobb lehet, legalábbis nálunk, hisz családdal jönnek, így a hangulat is oldottabb, nincsenek bezárkózva ,hogy jajj üdvözlégy mária és ezt 10x
Egymásért egymásnak vagyunk itt a Földön.
A protestáns vallások összetartóbbak. Felléptek akkoriban a búcsúcédulák ellen. Isten szava üdvözítő, az üdvösseget kiérdemelni nem lehet akármennyi jót is tesz az ember. A katolikusok halmozzák a jócselekedeteket az üdvösségük érdekében, nem túl őszinte, valljuk be. Persze nem álatánosítok, mindegyik oldalon vannak ilyenek. Isten kegyelme a döntő
Én a protestáns vallásokat ajánlom, a neten sok érdekességet találsz, de ha szeretnéd írok még a tapasztalataimról.
18/l
Szia,
Itt egy cikk, ami segíthet ezzel kapcsolatban:
Üdv. De hallgass a lelkiismeretedre..
Itt van 2 gondolat Szent Padre Pió atyától..:
"- Padre, én nem hiszek Istenben!
- Isten azonban hisz benned, fiam."
+++
"- Padre, én nagyon sokat vétkeztem, nekem már nincs reményem!
- Fiam, Isten szüntelenül nyomában van a legmakacsabb lelkeknek: te túlságosan sokba kerültél Neki, mint hogy magadra hagyjon."
..
Csak LOL
Egyébként a reformátusok és evangélikusok is tartottak kivégzéseket, Szervétet a kálvinisták végezték ki, mert mást vallott. A kassai vértanúkat szintén. De egy elvakult fanatikusnak úgy is hiába mondana bárki bármit, titeket nem hatnak meg az érvek és tények, a szekta minden igazság felett áll számotokra.
Mindegyik oldalon voltak ilyenek. Tudok Báthoryról és Servet Mihályról.
Hazugság hogy ne hatnának meg a tények.
Emberek vagyunk, kompromisszumokat kell kötni, életünk folyamán.
Vallásom nem szekta, hanem egy közösség.
Érdekes, mégis csak a katolikusokat vádolod, pedig a protestánsok pont ugyanolyan rémtetteket követtek el, semmivel se különbek. Vagy ők jól tették? Azt sem lehet mondani, hogy csak a történelmi protestáns irányzatoknak lenne véres a keze, vérben tocsognak a későbbi irányzatok is, lásd az USA "bibliaövezetét".
"Hazugság hogy ne hatnának meg a tények."
Akkor egyszerűen ignorálod őket vagy elhallgatod sumák módon, ez talán még rosszabb.
Ebben a hitben nőttem fel. Változtatni nem tudnék hiába van ott néha a piros felkiáltójel. Felfogom, az emberek néha gyilkolnak, ez van.
Szívem visszahúz. Ezért vagyok elfogult a vallásom tekintetében.
Az ateisták is követnek el rémtetteket hisz emberek. Nincs tökéletes, nem is arra kell törekedni, hanem egy nyugodt békés életre, megtalálni a helyünket a társadalomban és a közösségekben.
Kijavítani tettüket nincs lehetőségem, így amennyire lehet próbálok ember maradni, ebben segít a vallás, támaszt ad és tanítást.
Hogy ki mire használja ezután az az ő felelőssége . Nincs a tanításban hogy vétkezz.
Ezt a vallást ajánlottam a kérdezőnek. Majd ő mérlegel.
Vitázni nem szeretnék.
Tartsuk tiszteletben a másikat akkor is ha távol áll a mi nézeteinktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!