Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van e Istennek humor érzéke?

Van e Istennek humor érzéke?

Figyelt kérdés
A Bibliában sehol nem találtam olyan részt ami humoros vagy egy kicsit könnyedebb lenne. Lehet hogy a humor a Sátántól származik?

2020. máj. 13. 13:05
1 2
 11/13 anonim válasza:
72%

11 ez a növény vénusz légycsapója nevét kapta, szegény növény bár az Úr teremtette, látszik nem az Úr adta a nevét, csak ember találhat ki bálvány nevet. De ennyi különleges fajtát még nem is láttam!!!😉

Csodaszépek!!!🐞🐛🦋🌻

2020. máj. 13. 19:59
 12/13 anonim ***** válasza:
26%

A szellemes humor nem a sátántól van, attól legfeljebb csak a különböző kisebbségeken gúnyolódó viccek lehetnek!

És van humor a Bibliában, ha figyelmesen elolvasod!

Jézusnak pld. van humorérzéke, annak ellenére, hogy soha sem viccelődött! Az emberek sajnos olyan mély szellemi és erkölcsi állapotba kerültek, hogy teljesen érthetően nem volt kedve humorizálni.

Gondolom neked sem lenne kedved humorizálni (még ha van humor érzéked is), ha a gyermekeidet láncra verve, mocskosan, rabigában (bűn rabigája) látnád őket. Szerintem akármilyen vicces ember lennél is, nem igazán lenne kedved viccelődni.

Jézusnak abban mutatkozott meg, hogy komoly humor érzéke van, hogy az első csodája az volt, hogy a vizet borrá változtatta át. Ráadásul olyan finom borrá, hogy még a tök részeg emberek is kiakadtak azon, hogy mennyire finom volt az a bor! :) Jn.2.10

"A humorral vigyázni kell. Legtöbb esetben valakinek fájdalmat okoz. Ezért Én Jézus nem szerettem tréfálkozni. Bár néha tettem ilyet. Pl. (János 10:32). A derű viszont sugárzott Rólam! Ez is hozzájárult ahhoz, hogy annyian követtek Engem utaimon.

Megáldalak VIDÁMSÁGOM LELKÉVEL!"

Jézus; A HANG - könyv 4312

2020. máj. 14. 10:41
 13/13 anonim ***** válasza:
30%

Istennek is van humora, pl. "A vidám szív a legjobb orvosság" mondat is szerepel a Bibliában, ami arra utal, hogy jobb nem túl komolyan venni magunkat, és engedni magunknak lazulást is.

Pl. Isten akasztófahumorára utal, hogy Eszter könyvében a gonosz Hámán, aki visszaélve a saját hatalmával, hogy ti. ő a második ember a királyi udvarban, akasztófát épített a saját háza udvarán, hogy az igaz Mordokajt kivégeztesse, végül őt magát, Hámánt húzták fel a saját akasztófájára. :)

üdv Stefán

2020. máj. 14. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!