Van e Istennek humor érzéke?
Mielőtt a világra jöttem, egy ősz szakállú öregember azt mondta: "Nem hihetsz semmiben."
Mire én nevetve azt feleltem: -"Semmiben, vagy semmiben sem?"
Nem érkezett válasz, így a következő kérdést már magamnak tettem fel: "Vajh ki lehet az aki nem hihet semmiben?" s nevetve megszülettem.
Ha tudott humorérzéket teremteni, akkor kell legyen neki is. A Biblia azonban inkább a bibliai szerzők humorérzékét tükrözi, de az is lehet, hogy nem igazán humorizálni akartak.
A második teremtéstörténet azonban egyértelműen humoros. Isten segítőtársat akar létrehozni az embernek, egymás után gyártja az állatokat és viszi Ádámhoz, hogy mit szól hozzá, de Ádám egyikkel sem elégedett, a végén kénytelen mintát venni Ádámból és abból dolgozni.
A szerző nem részletezi, de elképzelhetjük, hogy Isten odavezeti emberhez az elefántot, a zsiráfot, a krokodilt, az egeret Ádám pedig elmondja a véleményét: ez túl nagy, ez túl kicsi, túl buta, stb.
Hogyne lenne?
Hiszen Ő teremtett Bennünket mindenestül, ezt is Ő adta belénk.
De ahogy valaki okosan ki tért rá, nem mindenen nevet az Úr, amin az emberek nevetnek.
Mindig kérdezd meg magadtól, mielőtt valakit pl. Kigúnyolsz, kárörvendesz vagy hasonlók.
Biztos, hogy ezen az Úr Jézus is ilyen jót nevetne?
Mert, ha azt szeretnéd, hogy az Úr is nevessen Veled, olyan dolgokat tegyél aminek Ő is örülne.
Szia
Valóban mi, a teremtményei is szeretjük a humoros dolgokat. Azt, hogy Istennek mennyi humora van, leginkább a növényekben és az állatokban láthatjuk. Hiszen hihetetlen formájú növényekkel, állatokkal találkozhatunk, amelyek megnevettetnek, mint pl. itt: https://www.youtube.com/watch?v=E3FGn3BwQKQ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!