Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Történelmi egyházak hívei, ti...

Történelmi egyházak hívei, ti mennyire utálják a többi történelmi egyházat? Csak a humor szintjén?

Figyelt kérdés
2015. nov. 6. 19:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó keresztény nem utál senkit.

Pláne nem testvéreit.

2015. nov. 6. 19:52
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Lehet, hogy különös lesz, de nem érdekel hit terén senki másnak a véleménye. Mindegyiket hiszem - egyiket gyakorlom. A vallások (a világvallásokról van szó) transzcendens egységben vannak.
2015. nov. 6. 20:02
 3/12 anonim ***** válasza:

# 2

"Lehet, hogy különös lesz..."

Nos igen, valóban az lett :)

Azért kíváncsi lennék, hogy tudod egyszerre hinni is meg tagadni is Jézus istenségét, vagy egyszerre hinni és tagadni Mohamed prófétaságát, vagy egyszerre hinni és tagadni a reinkarnációt, és a többi.

De végül is a te dolgod.

2015. nov. 6. 20:14
 4/12 anonim ***** válasza:
58%

Nincs utálat, én legalábbis ezekben a körökben még nem találkoztam utálkozásnál.

Ökumenikus rendezvényeken is a történelmi egyházak szokták legintenzívebben képviseltetni magukat, a kevésbé történelmiek pedig változó mértékben. Hitgyülisek, mormonok, adventisták, jehova tanúi meg egyáltalán nem.

2015. nov. 6. 20:22
 5/12 anonim ***** válasza:
* utálkozással
2015. nov. 6. 20:23
 6/12 anonim ***** válasza:
A felszínen, nem látnak le, de tudva levő, hogy nem igazán kedvelik egymást,riválisnak tartják, csak nem mondják...
2015. nov. 6. 20:52
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

Én nem utálok senkit. Azt nagyon sajnálom, hogy ekkora szakadások és hitkülönbségek vannak a kereszténységben. Nekem például furcsa, hogy van olyan egyház, ahol nem fogadják el a Szentháromságot, máshol Jézus istenemberségét, a legtöbben az Eucharisztiát, de attól még senki sem lesz kevesebb, hogy másban hisz, mint a többiek. Sőt, attól sem lesz több, hogy éppen abban hisz, amelyikben én.

A zenészek és vallási iratok esetében viszont távolságtartó vagyok más felekezetekkel szemben, mert nem szeretném, hogy valami olyan dologban higgyek, amit a katolikus Egyház máshogy tanít. De ez csak azért van, mert még nem ismerem kellően a saját hitemet, ahhoz, hogy más vallásokkal kapcsolatban olvassak, alapos képzettségre van szükség. De itt sem az illető emberről és vallásáról van szó, hanem inkább arról, hogy szeretnék a legközelebb maradni a saját vallásomhoz.

(Amúgy néha szoktam azért imádkozni, hogy a katolikus Egyház és a többi felekezet is a lehető legközelebb jusson Istenhez és a Vele kapcsolatos igazságokhoz.)

2015. nov. 6. 22:17
 8/12 anonim ***** válasza:
59%

Én nagyon. Múltkor szétlőttem egy református templomot, és felkoncoltam egy katolikus plébánost. A baptista prédikátort pedig belefojtottam a saját vizébe, mikor az alámerítésről tartott előadást. Benne volt a hírekben, nem láttátok? :D

Erős vár a mi Istenünk!

2015. nov. 6. 22:47
 9/12 A kérdező kommentje:
Félreérthetően fogalmaztam. Nem a konkrét személyeket utáljátok-e, hanem a másik egyházat, mint intézményt.
2015. nov. 6. 23:12
 10/12 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem nem voltál félreérthető.

A másik egyházat sem utáljuk. Más kérdés, hogy az egyházszakadásokat rossz dolognak tartjuk, és jobban szeretnénk ha nem így lenne.

Meg megint más kérdés, hogy nyilván mindenki a saját egyházának a tanítását hiszi 100%-ban igaznak, a többi az csak 90-99%-ban lehet igaz. :)

2015. nov. 6. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!