Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Tanúk! Aki anyák...

Kedves Tanúk! Aki anyák napját megtartja arra haragszik Isten valami pogány szokás egybeesése miatt?

Figyelt kérdés
2020. máj. 3. 13:07
1 2 3 4 5
 31/43 tgt ***** válasza:
56%
Rachel: igen, elmondom a tanúknak is. Számtalan vitám volt itt velük, volt, hogy töröltették a kérdésemet, mert nem tetszett nekik. Nekem nincs bajom a vallási vitákkal, de ami itt megy, az már inkább csak sértegetés.
2020. máj. 3. 19:37
 32/43 anonim ***** válasza:
65%

# 23/31 Időpont ma 18:39

Kedves Barátom. Te innen Magyarországról szemléled a "Magyar nyelvet beszélő Tanúkat. Azt viszont nem tudod, hogy a Tanúknak van olyan iskoláik, ahogy megtanulnak más nyelveket, hogy misszionáriusként szolgáljanak más országokban.

Nem egy Tanú testvérem, akik közül még 60 évesnél is idősebbek, Kinaiul, vagy másnyelven tanultak meg, hogy ezen a nyelvterületen hasznositsák a szolgálatukat.

Ugyan ez történik a külföldi Tanúk esetében is és a Gileád Bibliai iskolákban. ezek a Testvérek azután abba az országba költöznek, ahova kinevezték Őket. Ott kell dolgozniuk, élniük és szolgálniuk. Meg kell tanulniuk a helyi körülményeknek megfelelően élni.

2020. máj. 3. 20:48
 33/43 anonim ***** válasza:
22%

Kedves TGT.

Én senkinek nem töröltetem a válaszát, még akkor sem, ha megérdemelné, vagy ha durván sértő. Az ilyen személyek tettei Istenre tartoznak elbirálásra, nem az Én dolgom.

Ha még is törlik, akkor sem Én kezdeményeztem.

2020. máj. 3. 20:51
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

"haggy nevű felhasználó válasza:

Ha megfigyeled az Isteni interjut: ami a Biblia, akkor láthatod, hogy a sok ezer "vallás" közül, melyiket vezeti, és fogadja el.

A Történelem világosan bizonyitja, hogy Isten előtt az elfogadható, mindig csak egy egységes imádat volt, amit maga Isten határozott meg. Persze voltak akik változtatni akartak ezen, berkeken belül, azonban ezek az emberek az életükkel fizettek érte.

A Keresztény korban ez annyiban változott, hogy nem jár közvetlen halál a helyes imádatot, és erkölcsi elveket sértők ellen. A Bibliában ezeket a személyeket a gyülekezet tisztasága érdekében kiközösitették a keresztény gyülekezetből"

Ma már nem kell megölni a többi vallásost. Elég csak kiközösíteni.

2020. máj. 3. 20:56
 35/43 anonim ***** válasza:
25%

"De olyan állítást tenni, hogy aki tartja istenkáromló, na ott kezdődik az eretnekség, rágalmazás."

Kedves Jézus.

Ha a Teremtő valamit helytelenit, azt nem istenkáromlásnak nevezném, hanem Isten elvárása elleni lázadásnak.

(5Mózes 18:9) 9 Ha bementek arra a földre, melyet Jehova, a ti Istenetek ad nektek, ne tanuljátok el azoknak a nemzeteknek az utálatos szokásait.

(2Királyok 17:7, 8) . . .. Más isteneket imádtak, 8 és azoknak a nemzeteknek a szokásait követték, amelyeket Jehova kiűzött az izraeliták elől, továbbá azokat a szokásokat követték, melyeket Izrael királyai vezettek be.

Tudod, a Bibliában számtalan példa van arra, nem véletlen, a mi érdekünkben, hogy figyeljünk oda a tetteinkre. Több beszámoló is van benne, hogy némelyek más szokásokat vettek át, és szöttek bele Isten imádatába. Mit gondolsz Isten káromlásnak tartotta ezt?

Mert ha nem akkor bizonyára nem itélte volna halálra az ilyen személyt.

Ennélfogva Én mint Jehova szolgája nem azért mondom valamire, hogy rossz, mert olyan kedvem van, hanem mert Isten mondja. Én csak ismétlem.

2020. máj. 3. 20:58
 36/43 anonim ***** válasza:
74%
Még szerencse, hogy Isten nem ilyen, amilyen ez a jehova nevű ördög. Megfelelni nem lehet neki, a határ nincs világosan meghúzva, bármikor ki lehet esni a kegyeiből, ennek csak kedvessége van, a kegyelmet nem ismeri, fú, nekünk mázlink van Istennel, a tanúknak annyi.
2020. máj. 4. 07:05
 37/43 tgt ***** válasza:
0%
Letargia: Javaslom az Ószövetség szorgalmas olvasgatását. Utána majd beszélgethetünk arról, hogy milyen az Isten.
2020. máj. 4. 09:16
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a Teremtő valamit helytelenit, azt nem istenkáromlásnak nevezném, hanem Isten elvárása elleni lázadásnak."

"Mert ha nem akkor bizonyára nem itélte volna halálra az ilyen személyt."

Tessék "tgt",itt a várva várt alkalom,hogy megmutasd,nem csak egy egyoldalú tanú szimpatizáns vagy. Itt a tanú feketén-fehéren leírja,hogy aki az általuk nem támogatott ünnepeket tartja az Isten ellen lázad,akit Isten halálra ítélt volna korábban. Gondolom a tanúknak szabad rúgni a másikon,szabad gyakorlatilag azt írni,hogy "Isten az ókorban már megölt volna ezért". Ez cseppet se rosszindulatú és bántó végülis...

2020. máj. 4. 10:05
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
Csak mert emellett ismét elmentél és csak Letargia válaszára reagáltál. Hogy szólsz így rá akkor a tanúkra,ha meg se nézed,hogy miket hordanak össze?
2020. máj. 4. 10:06
 40/43 tgt ***** válasza:
0%

Rachel: miért kéne rászólnom bárkire is, nem vagyok igazságosztó, hogy megmondjam mindenkinek a tutit.

Úgy tűnik, a Jehova Tanúi egy ószövetségi istenképhez ragaszkodnak, ami alapvetően egy legitim álláspont, mindenki oda teszi a hangsúlyt, ahová akarja. És az ószövetség istene valóban nem bánt kesztyűs kézzel azokkal, akik nem engedelmeskedtek neki. Fel lehet háborodni azon, hogy milyen kegyetlen volt isten, de hát ilyen volt az írás szerint, ezt nem a tanúk találták ki. Ha kézbe veszed a Bibliát, akkor ez is benne van, akár tetszik, akár nem. Szerintem az anyák napja tiltása teljes tévedés, ahogy a születésnapozás tiltása is. Ezt túltolták a tanúk, ez nem következik az ószövetségből. Erről lehet vitázni, volt is már sok vita erről itt. Viszont ez a mostani nem vita volt, hanem sima lincselés. Ráadásul pont Letargia akarja kioktatni a tanúkat, akinek a teológiai tudása igen szerény. Na, ezért szóltam bele.

2020. máj. 4. 16:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!