Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki érti Isten döntését?

Valaki érti Isten döntését?

Figyelt kérdés
Ezt nem értem. Megbüntette Ádámot és Évát. Minket ez miért érint? Mármint azért mert ők elkövedtek egy hibát mi ezért miért bünhődünk? Ha isten az özönvízzel megtisztitotta a földünket a gonoszoktól akkor h hogy most is vannak bűnök? Ami nekem nagyon fura, hogy Isten száműzte a két embert a paradicsomból most pedig segíteni akar nekünk Jézus álltál megmenteni. Ezt nem értem. Száműzött most pedig segíteni akar. Légyszi csak azok írjanak akinek van is fogalma arról hogy mit ír.
2020. ápr. 17. 15:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
70%

"Döntöttek is, csak rosszul. Bűnbe estek, ezért nem maradhattak tovább Isten közvetlen jelenlétében (ráadásul mi is örököljük a bűnt tovább)"

Nem az a baj, hogy a bűnt örököljük, hanem az, hogy a büntetést is! Miért nem szedi ki Isten a bűnt az emberből, és akkor az összes embert meg tudná menteni, nem csak egyeseket? Sőt, eleve minek rakta bele? Miért nem óvta meg Ádámékat attól, hogy bűnbe essenek?

2020. ápr. 18. 04:09
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

"Amit ugye ő teremtett egy az egyben, és tette bele minden teremtményébe.

Nyilván azért, hogy utána egy jót büntethessen, nem?"

Nem.

Sajnálatos, hogy sokan felületesen olvassák el a válaszokat, és nem értik meg azt aminek mélyebb jelentés tartalma van.

Istent hibáztatod Ádám lázadása miatt? Mindenben Isten hibázott? Mond csak nem vagy egy kicsit igazságtalan?

Addig forgatod a történteket és annak magyarázatát, amig az embert hozod ki belőle "gyöztesen", és Istent marasztalod el az ember rossz döntéséért.

Mi lenne ha veled tennék ez? Akkor meg azért háborodnál fel. Ha Te hoztál rossz döntést, felelj érte, és ne hárits. Persze persze, tudom az ember kiskapukat, kibúvókat keres, hogy ártatlanságát igazolja, és azzal érvel, hogy a felette állónak nagyobb a hatalma, tegyen Ő lépéseket annak megoldására úgy, hogy nekem ne essen bajom. Miközben tudván tudom, hogy Én okoztam a bajt.

ÉS vajon meddig lehetett volna ezzel igy érvelni? Kedves Barátom az életadód, nem a játszópajtársad, és nem lehet a "megbocsátás, és a szeretet" mögé seperni a helytelenségeidet. Fogd fel, hogy itt halmozottan történtek dolgok, és események, amik egyszer és mindenkorra olyan megoldásokat kivánnak, ami lezárja az ezzel kapcsolatos vitákat. S ha mégegyszer felütné a fejét, akkor az nem kell hivatkozni itt sennkire meg semmire, a helytelenül selekvő azonnal kapja a büntetést, és nem kell majd újra "megváltósdit játszani, Isten és a hűséges emberek életének megnehezitésére.

2020. ápr. 18. 08:47
 23/25 anonim ***** válasza:
19%

"Nem az a baj, hogy a bűnt örököljük, hanem az, hogy a büntetést is!"

Kedves válaszoló. Ha olvasod az eseményeket, sokkal több minden történt itt, mint az ember "lopása" vagy lázadása.

Először is Isten tekintélyét, nevét mocskolták be, hazugnak nevezték, és azt állitották Róla, hogy szándékosan visszatart az emberi teremtményeitől mindent ami megilleti Őket, még pedig a jó dolgokat, és csupakkorlátokból áll az életük.

A későbbiekben pedig maga az Ember is a lázadást kezdeményező célpontjává vált.

Ezért itt halmozottan felmerülő problémák, kérdések kerültek felszinre, amire olyan nyomatékos és egyértelmúű válaszokat kell adni, ami soha többé nem teszi lehetővé ennek megismétlését.

Azt pedig ne felejtsd el Kedves Barátom, hogy Isten igéretet tett az örök életre azoknak, akik hűségben kitartanak, és visszakapnak mindent amit elveszitettek, Sőt Triplán kapnak majd mindent vissza.

2020. ápr. 18. 08:58
 24/25 anonim ***** válasza:
77%

"Istent hibáztatod Ádám lázadása miatt? Mindenben Isten hibázott? Mond csak nem vagy egy kicsit igazságtalan?"

Nem. Hisz egy dologban Ádám hibázott, minden másban Isten.

Hogy mindenki mást ártatlanul büntet Ádám bűnbeeséséért, az pl nyilván Isten hibája, senki másé.

2020. ápr. 18. 10:22
 25/25 anonim ***** válasza:
42%

"Nem az a baj, hogy a bűnt örököljük, hanem az, hogy a büntetést is! Miért nem szedi ki Isten a bűnt az emberből, és akkor az összes embert meg tudná menteni, nem csak egyeseket?"

Még mindig nem érted. A bűnt örököljük. De nem csak annyi bűnöd van, ami az emberi léttel jár Ádámék óta, hanem az összes többi, amit te elkövetsz. A többi bűnöd is abból ered, amit örököltél, hiszen amikor "ettek a fáról", akkor egy teljesen más tudat ébredt az emberben. Akkor jelent meg pl.az, hogy szégyelték, hogy meztelenek. Addig nem szégyelték. Csak azután. Egy másik tudat ébredt bennük, és ezt is örököljük. És az "újfajta" tudat további bűnöket szül. Érted? Ez nem azért van, mert Isten akarta a bűnt. Hanem azért, mert dönthetsz. Dönthetsz jó és rossz közül. A választás a te kezedben van. A jó választás az, hogy hiszel Jézus Isteni mivoltában, elfogadod az ő keresztáldozatát, hiszen csak így érvényes rád a kegyelem. Csak arra érvényes, aki elfogadja. Nem kötelező. Viszont ha nem fogadod el, akkor marad a bűnöd és az azzal járó kárhozat. Ezért kár Istent hibáztatnod. Jézus önként elvette a bűnödet, de a szerződést neked is alá kell írnod.

2020. ápr. 18. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!