Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbiak mire számíthatnak...

Az alábbiak mire számíthatnak a túlvilágon keresztény tanítás alapján?

Figyelt kérdés

1, ateisták

2, zsidók

3, muszlimok

4, hinduk

Ha lehet egyenként kérnék ezekre választ rövid indoklással.

2020. ápr. 17. 13:37
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
0%

"Maradjunk annyiban, hogy amelyik ember úgy képzeli, hogy egy VÉGTELENÜL JÓ istennek van egy kínzóhelye, ahol gyakorlatilag az emberiség legalább 90%-át örök időn keresztül kínozni fogja..."

Ha nem tévedek akkor nem örök időn át, a kárhozottak lelke csupán ideiglenes lesz a pokolban, utána jön a teljes megsemmisülés.

2020. ápr. 18. 09:53
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

"Ma már azért az emberek nagy többsége hallott a keresztény vallásról. És ha hallott róla de nem fogadja el pokolra kerül? Jól értem? Akkor is ha például zsidó vagy muszlim akik hisznek Istenben?

Én azért tennék különbséget. Méghozzá aszerint, hogy mennyire megátallkodottságból nem fogadja el Jézust. Ha muszlim lennék, a családom is muszlim és az országom is már ezer éve ezt vallja, ebben a közegben nőttem fel, én sem biztos, hogy egyből keresztény lennék és elfogadnám Jézust, ha hallok róla. Ugyanígy van különbség (szerintem), ha valaki hindu és a kereszténység csak egy távoli valami, amiről hallott ezt-azt és aközött, hogy valakinek mondjuk a családja keresztény, de ő ateista lesz.

Mind a négy felsorolt kategóriára az vonatkozik, hogy mikor halálakor megáll Krisztus előtt, akkor mennyire fogadja el őt szívében megváltónak és tudja-e bánni a bűneit. Isten pontosan tudja, hogy az illető milyen életpályát futott be és mik voltak azok a korlátok, amik miatt nem hitt Krisztusban, és hogy ezek a korlátok mennyire az ő felelőssége volt. Az Egyház senkiről nem mondja ki, hogy biztosan elkárhozott. A fenti négy emberről meg nem tudjuk pontosan, hogy hova került, mert ez Isten és közte dőlt el. Az Egyház egyébként minden nap imádkozik minden elhunytért, nem hívőkért is.

30-as válaszoló Kedves: Hitler kollektív elmebajnak és zsidó találmánynak nevezte a kereszténységet. Szerinted pont egy ilyen társasághoz akart volna tartozni? Az, hogy meg volt keresztelve, egy más kérdés. Sztálin is meg volt, meg úgy mindenki ebben a korban. A többire inkább nem reagálnék, próbálj meg először hiteles forrásból tájékozódni, utána véleményt formálni.

2020. ápr. 18. 09:53
 33/33 anonim ***** válasza:

"30-as válaszoló Kedves"

Ha jól sejtem, akkor egy hozzászólás törölve lett, mert máskülönben nem értem a hozzászólásod ezen részét.

2020. ápr. 18. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!