Az alábbiak mire számíthatnak a túlvilágon keresztény tanítás alapján?
1, ateisták
2, zsidók
3, muszlimok
4, hinduk
Ha lehet egyenként kérnék ezekre választ rövid indoklással.
"Ma már azért az emberek nagy többsége hallott a keresztény vallásról. És ha hallott róla de nem fogadja el pokolra kerül? Jól értem? Akkor is ha például zsidó vagy muszlim akik hisznek Istenben?"
Az hogy hallott a keresztény vallásról még nem jeleneti azt, hogy ismeri azt, én is hallottam a buddhizmusról, tudom Sziddhártha Gautama alapította, tudom hogy meditálnak, tudom hogy ki akarják oltani magukban a vágyat, tudom hogy ki akarnak törni az újjászületés örök körforgásából, hogy elérjék a Nirvánát de ez még nem jelenti azt, hogy ismerem a buddhizmust.
Az emberek többsége aki hallott már a keresztény vallásról maximum csak annyit tud, hogy egy Istenben hisznek, Jézus az Ő fia aki meghalt a kereszten, hisznek az angyalokban, a túlvilágban, de ez még nem jelenti azt, hogy ismerik a kereszténység tanításait.
Viszont leírom azt is, hogy a létező legkorszerűbb szemlélet hogyan néz ki a keresztények normálisabb részénél:
1: az ártatlan gyerekek automatikusan a mennybe kerülnek.
2: az emberek Jézus 1000 éves uralkodása alatt majd 𝐦𝐢𝐧𝐝 kapnak lehetőséget, hogy akár személyesen vele beszéljék meg a problémáikat. Tehát akkor ennek a végére mindenki, kivétel nélkül pontosan fog tudni mindent.
Nem csak hinni, hanem pontosan tudni!
3: Ezek után mindenkinek lesz lehetősége dönteni, hogy elfogadja-e ezt az istent magáénak.
4: Természetesen a végén az isten is dönteni fog.
5: Amennyiben a szimpátia kölcsönös, az ember lelke örökké élhet.
Probléma esetén pedig a végítélet során az illető megsemmisül.
Nem lesz kínzás, pokol, és egyéb butaságok.
A különbség abban van a felekezetek között, hogy az új életet a mennyekben, vagy az újjáteremtett Földön képzelik.
Erre Jézus válaszol a Szentírásban, a keresztények ezt a nézetet fogadják el:
"A juhokat a jobbjára állítja, a kecskéket pedig a baljára. Akkor a király így szól a jobbja felől állóknak: ‘Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba az országot, amely nektek készült a világ teremtése óta. Mert éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen voltam és felöltöztettetek, beteg voltam és meglátogattatok, fogságban voltam és eljöttetek hozzám.’ Akkor az igazak megkérdezik majd tőle: ‘Uram, mikor láttunk téged éhezni, és tápláltunk téged, vagy szomjazni és inni adtunk neked? Mikor láttunk mint idegent, és befogadtunk, vagy mezítelenül, és felöltöztettünk téged? Mikor láttunk betegen vagy fogságban, és meglátogattunk téged?’ A király így válaszol majd nekik: ‘Bizony, mondom nektek: amikor megtettétek ezt egynek e legkisebb testvéreim közül, nekem tettétek.’
Ezután a balján levőknek ezt fogja mondani: ‘Távozzatok tőlem, átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készült. Mert éheztem és nem adtatok enni, szomjaztam és nem adtatok inni, idegen voltam és nem fogadtatok be, mezítelen voltam és nem öltöztettetek föl, beteg voltam és fogságban, és nem látogattatok meg engem.’ Erre azok is megkérdezik: ‘Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, mint idegent vagy mezítelenül, betegen vagy a fogságban, és nem szolgáltunk neked?’ Akkor ő így felel majd nekik: ‘Bizony, mondom nektek: amikor nem tettétek meg ezt egynek e legkisebbek közül, nekem nem tettétek meg.’ És elmennek majd, ezek az örök gyötrelemre, az igazak pedig az örök életre.«"
Ha az irgalmasság ezen cselekedeteit gyakorolják, akkor legyenek akár ateisták vagy muszlimok, zsidók, hinduk, Isten üdvözíti őket. Hiszen hitetlenségük nem megátalkodottságból fakad, hanem nevelésükből, környezetükből többnyire.
Nem tudom mennyire érdemes őket külön kezelni, bár lehet egyébként. Ha fentről nézzük lefelé, akkor valahogy így néz ki:
- Krisztus által alapított egyetlen Egyház
- keresztség előtt állók
- az Egyháztól elszakadt keresztények
- zsidók
- Krisztusban nem hívők (pl muszlimok)
- Istenben nem hívők (ateisták, buddhisták, stb..)
Viszont leírom azt is, hogy a létező legkorszerűbb szemlélet hogyan néz ki a keresztények normálisabb részénél:
Ez szándékos félrevezetés. Ugyanis ez, amit leírtál nem keresztény szemlélet, hanem jehovás tanítás!
Igen, a jehovások is ezt mondják (ők úgy képzelik, hogy a Földön lesz majd az örök élet).
De nagy vonalakban minden normális keresztény ezt mondja.
Mondjuk az 1000 éves királyságban nem vagyok teljesen biztos - az viszont biztos, hogy a mai kereszténységben 𝐬𝐞𝐡𝐨𝐥 sincsen kínzás: sem örök, sem másféle.
A pokol az egy pihenőhely, nem pedig kínzóhely.
Az isten pedig nem csak a hit alapján ítél, tehát 𝐀𝐃 lehetőséget az ő megismerésére HIT NÉLKÜL IS - és nem csak a keresztényeknek ad örök életet.
Ha te ezeket másképp képzeled, akkor ortodox vagy, vagy szektás.
"jehovás tanítás!"
Ez nem igaz, A Tanuk a Biblában leirtakat támogatják, nem a saját elképzelésüket.
Bibliai tanitás: Isten a Földet nem ok nélkül hozta létre, hanem az emberi teremtményeinek.
(Zsoltárok 115:16) . . .a földet az embereknek adta.
(Ézsaiás 45:18) . . .az igaz Isten, a föld megformálója és alkotója, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, hanem azért formálta meg, hogy lakjanak rajta:. . .
Nem az angyalainak hozta létre, hanem a Földi rendeltetésű, a földből származó teremtményeinek.
Ennél fogva, nem értem, miért találta ki, vagy gondolta azt valaki, hogy ezt a szándékát nem valósitja, vagy nem tudja megvalósitani.
Ez azt jelentené, hogy nincs ember, aki hűséges, lenne hozzá? Isten nem igy látja, és valóban sokan hűségesek is voltak.
Ők is abban hittek, és reménykedtek, hogy Isten az eredeti szándéka szerint visszakapják az életüket, a Földre, és soha nem gondolták, vagy tanitották, hogy az égbe vándorolnak.
18 a Normális keresztényeknek eszébe sem jut ilyeneket mondani, csak azért, mert te ezt állítod.
Se szektás, se ortodox nem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!