Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz élő (keresztény) hitem...

Igaz élő (keresztény) hitem biblia (ige) olvasás hallgatás nélkül kialakulhat bennem-bárkiben?!?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 16. 20:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés logikailag megbukott. A hit Isten igéjének a hallásából származik. Két ige vers megadja a pontos választ:

"„Nincsen igaz ember egy sem, 11nincsen, aki értse, nincsen, aki keresse Istent."

És a Róma 10:17/17.

"A hit tehát abból származik, amit hallunk, és amit hallunk, az Krisztus beszéde."

2020. ápr. 16. 20:12
 2/10 A kérdező kommentje:
ÉS A HIT MINDENKINEK MÉRTÉKKEL ADATOTT iGEVERS?!?
2020. ápr. 16. 21:45
 3/10 KZitus ***** válasza:
64%

Szia

Ha Istenbe vetett hitre gondoltál, akkor az nem lehetséges Biblia nélkül! Miért? Mert „A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása” Héb 11:1. A hit tehát a reménység alapja, valamint bizonyíték a nem látható valóságokról való meggyőződéshez. Az igaz keresztény ’hit’ nem más, mint azoknak az igazságoknak az összessége, melyekről Jézus Krisztus, valamint ihletés alatt a tanítványai beszéltek.

János 18:37

"Pilátus ezért megkérdezte tőle: „Akkor hát király vagy?” Jézus ezt válaszolta: „Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúskodjak az igazság mellett. Mindenki, aki az igazság oldalán áll, FIGYEL a hangomra.”

Cselekedetek 6:7

"Ennélfogva Isten szava továbbra is terjedt, és a tanítványok száma igencsak megnőtt Jeruzsálemben, és nagyon sok pap is hívő lett." - hívő lett! mi alapján?Isten Szava alapján!

1Timóteusz 5:8

"Az biztos, hogy ha valaki nem gondoskodik az övéiről, főleg a háznépének tagjairól, a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél."

Ez a hit Isten Szavának egészén alapul, beleértve a Héber Iratokat is, melyre Jézus és a Keresztény Görög Iratok írói gyakran utaltak a kijelentéseik alátámasztására.

2020. ápr. 16. 22:21
 4/10 A kérdező kommentje:
De a görögök nem voltak ott az Újszövetség írásából márpedig az görögül történt...jelenségek könyve:kB kru 90ben történt...a tanítványok az ihletett között se görög se görög nyelven tudó...vki oldja már fel ezt az anomáliákt...akarok hinni s (tudni)!!
2020. ápr. 16. 22:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A görög akkoriban olyan volt mint ma az angol. Jézus is beszélt görögül.
2020. ápr. 17. 07:42
 6/10 anonim ***** válasza:

"ÉS A HIT MINDENKINEK MÉRTÉKKEL ADATOTT iGEVERS?!?"

Az a rész a hívőknek szól. Olvass szövegkörnyezetet!

2020. ápr. 17. 08:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

"De a görögök nem voltak ott az Újszövetség írásából márpedig az görögül történt...jelenségek könyve:kB kru 90ben történt...a tanítványok az ihletett között se görög se görög nyelven tudó...vki oldja már fel ezt az anomáliákt...akarok hinni s (tudni)!!"

Nekik Pál apostol vitte az igét, a szájából hallották, tehát az ige hallásából lett a hitük

2020. ápr. 17. 08:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,ment a kéz!
2020. ápr. 17. 08:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem, sőt önmagában csak a Bibliaolvasással sem biztos, hogy kialakul a hit. Hány nem hívő van, aki olvassa a Szentírást...
2020. ápr. 17. 09:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Hited lehet azáltal is, hogy megfigyeled Isten teremtésművét. De a teremtésműből nem tudod Istent igazából megismerni, sem az elvárásait, sem pedig a jövőre vonatkozó szándékát. Kereszténynek azt hívjuk, aki Krisztust követi. A Biblia nélkül nem ismerhető meg Krisztus Jézus.
2020. ápr. 17. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!