Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Atya talált volna Jèzus...

Az Atya talált volna Jèzus Krisztuson kívűl mást, aki megválthatta volna az emberisèget?

Figyelt kérdés

#atya #Krisztus #megváltás.
2020. ápr. 13. 06:20
1 2 3 4 5 6
 41/56 Wesler ***** válasza:
91%
Ugyanakkor még azt is leírnám, hogy a Jehovisták tana mért téved több helyen is. Nincs még olyan lény, aki teljesen tökéletes lenne vagy nem lenne hajlamos a bűnre. Az angyalok egy része elbukott, tehát az, hogy egy angyal lenne az engesztelő áldozat már nem lehetséges. Annak idején a Zsidóknak HIBÁTLAN áldozatot kellett bemutatniuk, mint engesztelő áldozat Istennek. Nos, ez egy előkép volt Krisztusra, hibátlan engesztelő áldozat Istenhez, de hibátlan teremtmény csak Krisztus volt. Ezért sem lehet más Megváltó csak az Úr maga.
2020. ápr. 14. 12:26
 42/56 Wesler ***** válasza:
100%

javítanám ezt: teremtmény

Erre: "teremény"

a macskaköröm lemaradt.

2020. ápr. 14. 12:34
 43/56 anonim ***** válasza:
100%
Pontosabban nem volt teremtmény, ahogy a Hitvallás is mondja.
2020. ápr. 14. 12:38
 44/56 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, a ""-t nem olvastam :)
2020. ápr. 14. 12:39
 45/56 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Rachel,

"Isten azért nem halhatott meg,mert nem volt bűnös. Igazán? Akkor Jézus mégis hogyan halt meg? Mit követett el? Vagy szerintetek egy amúgy hibátlan teremtmény bármikor meghalhat,ha Istennek úgy szottyan kedve? "

Sajnos nem érted, és félremagyarázod amit irtam. Lehet, hogy egy kicsit rosszul fogalmaztam a mondatot, amiért elnézést kérek. De a szövegkörnyezetemben megemlitettem, hogy Isten nem halhat meg, és nem köteles áldozatot hozni a lázadásért, hiszen akkor a felállitott törvényeinek mondana ellent. Hozott egy alapelvet, aminek megszegése következményekkel jár. HA ezért Ő meghalna, vagy áldozatot hozna, akkor nevetség tárgya lenne, hogy felállitott egy ilyen törvényt.

A másik felvetés alapján, Istennek olyan személyt kellett választania, aki egyenlő "súlyban" természetben van azzal ami elveszett. Ezért nyilván való, hogy ez nem vonatkozhat a lázadó angyalokra, hiszen Ők is tökéletlenek lettek, az angyalok nem halhatatlanok. Ellenben nem lehetne Sátánt, és a démonait elpusztitani.

Mivel az emberek utódai közül a tökéletlenség öröklése miatt ez nem jöhetett szóba, nyilván való, hogy egy megoldása lehetett ennek. Mégpedig az égi hűségesek közül valaki vállalja, és elvégzi a Messiásra vonatkozó eseményeket, a leszármazottak érdekében.

Igen miért ne lehetett volna bármelyik tökéletes gyermeke, az égben.

Azt pedig ne forditsd ki, hogy ez Isten kénye kedve, mert egy feladat, vagy kérés elvégzését, önként jelentkezőre bizza, és nem kötelez arra senkit.

Azonban Jehova Fia, ennek a dolognak megbeszélése folytán, Ő maga szerette vokna ezt a feladatot elvégezni, ami mind a kettőjük szeretének példátlan értékét látjuk.

Az irások alapján Isten a feladatot, amit szeretne elvégezni vagy megvalósitani, abból nem zárja ki a teremtményeit, hanem megbizva bennük, örömmel oszt meg feldatokat. Ezzel is azt ejezi ki, hogy Isten méltónak tart mindenkit arra, hogy együtt működjön vele, és ezzel azt érezteti velünk, is, hogy nem vagyunk haszontalanok, akikkel nem oszthat meg semmit.

Jézust sem kellett volna bevonnia a Teremtésbe, mert nincs senkinek a segitségére rászorúlva. De megtette, hogy közös programokat, dolgokat együtt végezzenek el.

Ahogy az emberi szülő sem zárja ki a gyermekét, mert az még talán nem olyan érett, vagy tapasztalt, hanem amit rá lehet bizni, abba bevonja a gyermeket.

Isten a teremtésével egy "családot" alapitott, és nem zárja ki Őket mindenből. Csak azokat zárja ki, aki tiszteletlenek méltatlanok arra, hogy együtt tevékenykedjenek vele.

2020. ápr. 14. 14:09
 46/56 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat, ez lemaradt:

Isten halhatatlan, és az, hogy a nevének jelentése:

"azzá válok amivé válnom kell", nem azt jelenti, hogy a halhatatlanságát megszünteti, ez paradoxon.

Azt jelenti, hogy amit eltervezett azt senki nem tudja megakadályozni, hogy megvalósuljon, és ha kell belenyúl a természet erőibe, emberek tetteibe, gondolkodásába, nem lehetetlen számára a tervének megvalósitása. Ezért tudtak a hűségesei természet feletti dolgokat tenni, amit tulajdon képen nem is Ők végeztek el, csak jelen voltak.

Azt viszont előtudta idézni, hogy tanulás nélkül más nyelveken tudjanak beszélni, az evangélium hirdetése miatt.

2020. ápr. 14. 14:14
 47/56 Wesler ***** válasza:
73%
Nem igazán érzem úgy, hogy bocsánatot kérjek bármiért is, főleg azért nem hogy azt írtam Jehovisták. Egy szektát neveztem meg, mint a buddhista, sátánista, stb... Mondhatom ezek szerint azt, hogy TI is úgy neveztek minket, hogy "szentháromság hívők", akkor szerintem még így is kvittek vagyunk. 2, azt hittem a kérdésedre akartál választ, leírtam, hogy a biblia mit ír, ha ez neked/nektek nem tetszik arról, ne haragudj nem tehetek erről. Szóval, nincs mért bocsánatot kérnem. :)
2020. ápr. 14. 15:35
 48/56 Wesler ***** válasza:
100%

Ááááhááá, szóval megint egy Edgár kérdéééés. Jó, ha így nézzük, akkor jelentem a kérdést is, ha már a provokatív bejegyzéseket jelentettem/-tük. :D (nem hiszem, hogy bármi is lenne belőle mert általában nem szokott)

2, Senki nem írt olyat, amire te választ adtál, megint az inkvizícióval jössz aminek lássuk be vajmi kevés értelme van itt e kérdésnél felhozni, megint "tanítani" akarsz, a hülyeségedre. Minek? Hogy azt hidd te fingtad a spanyol viaszt? Töröltem a kérdést a figyeltek közül, csá!

2020. ápr. 14. 17:58
 49/56 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti keresztény tanítás szerint Isten lejött a mennyből, és a kereszten maga halt meg. Annyira szerette az emberiséget, hogy emberré lett, és vállalta a halált. Ez a kereszténység isteni szeretete, ami neked teljesen idegen.

Pedig ez volt a korai kereszténység hite, ezt ókori dokumentummal is alá lehet támasztani, ebben hittek. Neked ez azért hihetetlen, mert más (hamis) istenképed van. A te istened megközelíthetetlen, nem érintkezett közvetlenül az emberekkel, hanem leküldött maga helyett egy angyalt. A kereszténység szerint viszont Isten maga jött el.

A niceai zsinaton amúgy pont ebből volt a feszültség, mert Arius püspök elkezdett ahhoz hasonló tévtanokat vallani, amiket a te vallásod terjeszt. Ez azonban ellentmondásban van azzal, amit a kereszténység hirdetett. A vallásod lényegében azt az eretnekséget élesztette újjá, amit a kereszténység mar 1500 éve megrágott, és kiköpött, mint hamis, tévtant.

2020. ápr. 14. 19:22
 50/56 anonim ***** válasza:
100%
Ne hazudj már ember,sosem voltam tanú! Mire jó ez neked? Magyarázd már el,mi a bús büdös francért hazudozol te rólam állandóan?
2020. ápr. 14. 20:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!