Az Atya talált volna Jèzus Krisztuson kívűl mást, aki megválthatta volna az emberisèget?
"Azon kivül nem Istennek kell meghalnia az emberért, hanem egy embernek. "
Aki előtte mi is volt? Tehát a mondatod sumákolás nélkül így nézne ki: "nem Istennek kell meghalnia az emberért,hanem egy angyalnak". Nem azzal szoktatok érvelni,hogy Isten azért nem lehet,mert nem egyenértékű Ádámmal? Miért,egy angyal igen? Próbállak rávezetni,hogy a logikáddal végigvezetve Mihály SEM egyenértékű Ádámmal,így ő sem lehetett volna megfelelő áldozat.
"Jehova mindig is nagyon szerette Krisztust, hiszen együtt teremtettek mindent, mielőtt bármi is lett a galaxisokat is beleértve. "
Tehát beismered,hogy Jézus teremtő,de mégsem ismered be,hogy Isten? Hát már van vagy 2 éve,hogy nem vagyok hívő,de ezt a maszlagot továbbra sem tudja bevenni a gyomrom még így bizonytalan állapotomban sem. Szoktátok ugyan írni,hogy Jézus egy értelemben Isten,egy ilyen kis istenke,de nem mondja rá a Biblia,hogy mindenható lenne. Csupán csak annyit,hogy Erős Isten,aki ráadásul a ti tanaitok szerint is teremtő. Tehát ha én tökéletesen körülírom,hogy 2 kenyér közé csaptam egy szelet szalámit meg sajtot,akkor addig nem hiszed el,hogy az szendvics,amíg szó szerint le nem írom? Mert ezt a logikát vettem rajtatok észre Jézus istenségének kérdésében is,illetve a vérátömlesztésnél is feltűnt ugyanez.
Kedves Rachel.
Lemondott az életformájáról, és a poziciójáról. Ennélfogva amig itt élt, ugyan olyan természetű, és felépitésű volt mint bármelyik ember, csak bűn öröklése nélkül.
Azt pedig, hogy Ő valamikor hol élt, honnan jött, ezeket az emlékeket, a keresztelkedésekor kapta vissza, hogy amit tanult, és hallott azt alkalmazza.
A kérdésre válaszolva: A Biblia alapján, csak maga az Úr lehetett erre méltó, senki más. Mivel Ő az út az élet és az igazság is (mármint maga Isten), így lehetetlen hogy más méltó lehetett-e volna arra, amit Krisztus elvégzett.
A Jehovistáknak: Kérdezném tőletek, mivel váltig állítjátok igazaitokat, merre fellelhetőek ezek az igék, amik ezt akár csak egy kicsit is alátámasztanák. Kérném a pontos versek helyét, vagy az erre utaló igéknek a helyét. Mivel ti is erre szoktatok kérni minket ("Szentháromság hívőket" a ti megfogalmazásotok szerint élve) így most én is erre kérnélek titeket.
"Jézus teremtő,de mégsem ismered be,hogy Isten"
Részt vett a teremtésben, amitől nem vált Mindenható Istenné. Gondolj bele abba, hogy Isten Jézus égi létét, egyedül hozta létre, nem volt segitsége. Ez azt jelenti, hogy nincs szüksége senkire, de megtisztelte a Fiát, hogy részt vegyen abban.
Sajnos ez miatt keverik Jézus hovatartozását, személyét.
Igy Az Atyja kilett turva a személyéből tekintélyéből, és Jézust helyezték ebbe a pozicióba.
"Na ne már. Isten nem vétkezett, miért kellene meghalnia, ha képes is lenne rá?"
Pedig igaza van a válaszolónak,ezzel azt sugallod,mintha Jézus halála jogosabb lenne. Ebből az irányból indulva Jézusnak se kellett volna meghalnia,mert semmivel nem volt Istennél bűnösebb. Még mindig nem értitek,mi a probléma? Olvasd már össze az észrevételeimet,nem igaz,hogy nem látod át,mennyire zavaros az egész rendszer,amiben hisztek. De próbálom tömören összefoglalni neked.
Az első pontban megemlítettem,hogy főbb érvetek szerint Isten azért nem halhatott meg az emberért,mert nem egyenértékű áldozat vele. Felhoztam,hogy Jézus se az. Erre éltél azzal a Bibliaverssel,amit a többi keresztény Istenre vonatkoztat,hogy "kiüresítette magát és így lett egyenértékű". Igen,a szentháromság is pontosan ugyanezt mondja,csak épp Istenre vonatkozólag. Csak mivel lenyomták a torkodon mindenféle alap nélkül,hogy egy mindenható Isten NEM KÉPES megüresíteni magát,ezért az agyad el se tud ettől a gondolattól vonatkoztatni és csak harsogod a fals érvedet,miszerint Isten mennyire nem egyenértékű De nem ám,viszont pont ezt a problémát oldja fel az a vers,amire te is utaltál,csak te Mihályra vonatkoztatod. Mint írtam,alap nélkül.
Második pontban megemlítettem,hogy Jézus szinte körül van írva,mint Isten,mégsem fogadjátok el,mert nem írja róla ugyanilyen egyértelműen,hogy mindenható. Erre irányult egy kérdésem,hogy 2 kenyér között egy szalámi és egy sajt szerintetek szendvics-e (?). Vagy muszáj leírnom szó szerint,hogy elfogadjátok szendvicsnek.
Most az utolsó problémám pedig azzal a mondatoddal volt,hogy Isten azért nem halhatott meg,mert nem volt bűnös. Igazán? Akkor Jézus mégis hogyan halt meg? Mit követett el? Vagy szerintetek egy amúgy hibátlan teremtmény bármikor meghalhat,ha Istennek úgy szottyan kedve? Próbáld már ezeket átgondolni.
"Isten pedig nem ölthet fizikai testet, abszolút képtelenség, erre csak a kisebb hatalommal rendeltetéssel biró angyaloknak van módjuk, ahogy a lázadó angyalok meg is tették engedély nélkül."
Tehát Isten túl mindenható a testet öltéshez? Várjunk,a Jehova név szerintetek nem azt jelenti,hogy "azzá válok,amivé akarok?". Akkor már a neve is egy hazugságon alapszik. Jólvan....
"Te meghalnál olyanokért akikkel jót teszel, és utána leköpnek, megvernek?"
Tehát akkor a "szeresd ellenséged" is egy felesleges parancsolat,kidobhatjuk a kukába,ha még Isten is így áll hozzá. Ez egyre érdekesebb.
Rachel W hosszan viccelted az egèsz kèrdèst.
Az e-re ha vesszőt teszünk az è,most mar amiket bejegyzel e vagy è.
Ugyanis nagyon zavaros a bejegyzèseid vagy/vagy.Sok az ellentmondás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!