Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti gondolkoztatok már azon hogy:?

Mojo16 kérdése:

Ti gondolkoztatok már azon hogy:?

Figyelt kérdés
Igazából maga az hogy az emberek hisznek valamiben álltalában szt vonja maga után hogy az a dolog hamis mert ha igaz lenne akkor belehetne bizonyítani. Ilyen például az istenbe vagy vallásba vetett hit, vagy akár az hogy a föld lapos. Szerintem ezek a dolgok fogják vissza az emberiség igazi fejlődését. Ha nem lettek volna vallások akkor már máshol tartanánk.

2020. ápr. 8. 21:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A közel végtelen azt jelenti, hogy olyan nagy, hogy a lehetséges eseémyek lehetőségét vehetjük végtelennek. Azaz ami megtörténhet az meg is történt már, vagy meg fog történni.
2020. ápr. 9. 09:44
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

#7 a fiatal föld hol van bizonyítva?

Egyébként több módszer kormeghatározási módszer is van, és egyiksem nizonyítja a fiatal földet.

2020. ápr. 9. 09:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"az hogy az emberek hisznek valamiben általában azt vonja maga után hogy az a dolog hamis mert ha igaz lenne akkor belehetne bizonyítani" - ezzel abszolút nem értek egyet. Lehet, hogy csak nincs elég tudásod ahhoz, hogy bizonyítsd. Hogy csak a legaktuálisabbat vegyük, gondolj Semmelweisre és a baktériumokra. Nem tudta bizonyítani, sokan meg is hurcolták érte, de azért igaza volt.

Ez egyébként az összes hipotézisre igaz. Minden kutató HISZ a hipotézisében, de ez mindaddig feltevés marad, amíg nem tudja bizonyítani. Ettől még egy csomó hipotézisről idővel bebizonyosodik, hogy igaz, de ez akár évtizedekbe, évszázadokba telhet.

2020. ápr. 9. 17:46
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak a válaszát akik elég értelmesek voltak hogy megértségk és megválaszolják a kérdésemek.
2020. ápr. 9. 21:07
 15/16 anonim ***** válasza:
40%
Akkor légy szíves, pontozz is.
2020. ápr. 9. 23:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi a köze annak hogy hiszel valamiben ahhoz, hogy be tudod bizonyítani? Ha azt mondom holnap elmegyek bevásárolni, akkor azt hiszem, hogy holnap eltudok menni bevásárolni. De akkor is hiteles, hogy hiszem és holnap nem megyek el bevásárolni. Ugyanaz, látod a szakadékot? Töltsd ki! A hit hitelességet ad, ha olyan forrásokból építjük, amik igazak lehetnek. Pl. Mi létezünk, a Föld létezik, a gonosszág létezik, az emancipáció létezik a negatív érzelmektől, mikor megbánsz valamit, a rosszal csak rosszat hozol magadnak is, meg másnak is, a lelkiismeretünk létezik, amit 100x meghágsz egy nap, és csak egyre rosszabbul érzed magad az idők során, gyűlik benned valami, amiről nem tudod, hogy mi, de gyarapszik, egyre kényelmetlenebbül érzed magad és fogalmad sincs, hogy miért. Elmondom mi ez: a bűnök, amiket elkövettél ..éscsak Jézus vére tud megszabadítani tőlük, ha elfogadod a váltságáldozatát. Komolyan mondom létezik, reális a bűnbánat. Mikor megbántam az összes bünömet és megtértem új embernek éreztem magam és az összes bűnöm, mint valami füst szállt ki a hasamból. Ezután könnyűnek, tisztànak, éreztem magam lelkileg, nem nyomott semmi. Bennem volt megint az a gyermeki ártatlanság, amit régen elvesztettem. Ezután csak nem kell több bűnt elkövetni és követni kell a Szent Szellemet, ahogy vezet és máris elnyerted Isten tetszését és van helyed a mennyben.
2020. ápr. 19. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!