Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt Lucien Greaves...

Vannak itt Lucien Greaves irányzatát követô sátánisták?

Figyelt kérdés

#sátánizmus #sátán #Lucien Greaves
2020. ápr. 4. 20:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Meglep, hogy van itt olyan ember aki komolyabban foglalkozik a The Satanic Temple-el, mint ahogy az is érdekes, hogy rövid időn belül két kérdést is feltettek amiben Lucien Greaves neve szerepel. Mármint az oké, hogy ő jobban szeret feltűnősködni mint LaVey kővetői, én a TST-t még sem tudom annyira komolyan venni.
2020. ápr. 9. 19:41
 22/23 Laylah ***** válasza:
100%

Úgy látom, néhány kommentelő keveri a sátánizmust a sátánimádattal.

(Én nem vagyok egyik sem, de szerintem ebben a topicban ez alap, hogy tudunk különbséget tenni a kettő között.)

2020. ápr. 10. 13:07
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a sátánizmus szót mindkét (teisztikus, ateisztikus irány) a magáénak akarja. Hivatalosan a sátánizmus a Church of Satan filozófiájára vonatkozik, így lett "trade mark-olva" (plusz még a TST is be van jegyezve hivatalos vallásként az USA-ban), de a sátánimádók is ezzel a szóval illetik magukat. Szerintem igazad van, de fölösleges ezen fennakadni, egyszerűbb teisztikus és ateisztikus sátánizmusnak hívni őket, így mindkét fél megkapja, amit akar.
2020. ápr. 11. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!